LaLiga - souhrn 11. kola: Real Sociedad je opět první

26.10.2021, 21:00, aktualizováno 28.10.2021, 23:23
Komentáře a souhrny
Alexander Isak (© AFP)
Real Sociedad nezaváhal ve Vigu a vrací se na první místo tabulky. Těšit ho mohou i výsledky konkurentů - Real Madrid doma jenom remizoval s Osasunou, Atlético ztratilo s Levante a pouze bod má také Sevilla, Barcelona jede z Vallecana dokonce s prázdnou...

Levante UD - Atlético Madrid 2:2

28.10.2021 21:30

Góly: 37. Enis Bardhi (pen.), 90. Enis Bardhi (pen.) - 12. Antoine Griezmann, 76. Matheus Cunha

Diego Simeone zažil rozhodně i příjemnější večery. Ve vypjatém zápase dokázalo Levante dvakrát srovnat krok pomocí penalt a připisuje si tak další, těžce vybojovanou remízu. Ani tentokrát tak Atleti nenašli na tento výběr recept a po zisku jediného bodu sestoupili na šestou příčku.

Mistři posledního ligového ročníku rozehráli utkání dle předpokladů, po několika vytvořených šancích se dočkali kýženého efektu a ve dvanácté minutě se hlavičkou prosadil navrátilec Antonie Griezmann. Tomu nejprve nevyšel rohový kop, který skončil na hlavě protihráče, ten však neměl o moc více štěstí a míč odvrátil na nohy Herrerovi. Jeho rána sice byla zblokována, ale opět se dostala na nohy hostů. Filipe následně lobem vyhledal hlavu právě rozběhnutého Griezmanna, který se nemýlil.

Vlna naděje přišla pro domácí fanoušky po nemotorném zákroku Luise Suareze, který ve vlastním vápně nezvládl zpracování míče, ke kterému se už už dostával soupeř. Při snaze o odkopnutí se mu však místo balónu dostal pod nohy Ruben Vezo, kterého nakopl do lýtka a sudí tak odpískal pokutový kop. K nepříliš oblíbené disciplíně Netopýrů se postavil Enis Bardhi, který nekompromisně zamířil do levé strany branky. Týmy tak po ukončení první poloviny odcházely ze hřiště za nerozhodného stavu.

Colchoneros se však nevzdávali a v 76. minutě se na ně podruhé usmálo štěstí. To když se střídající De Paul prohnal poměrně otevřeným středem a průnikovou přihrávkou našel nabíhajícího Cunhu. Tomu se podařilo najít skulinku mezi nohami Fernandeze a Atleti tak mohli opět slavit.

Vyhrocené utkání si vyžádalo i červenou kartu pro trenéra hostí Diega Simeoneho, který po poznámkách směřovaných ke čtvrtému rozhodčímu musel utkání dokoukat mimo lavičku. Z jeho nového stanoviště tak sledoval i nejkontroverznější moment utkání. Ten se zase točil kolem pokutového území Atletica, tentokrát se v jeho území dopustil Renan Lodi hry rukou a rozhodčí se po přezkoumání situace na videu rozhodl dát domácím šanci na nečekaný zvrat.

Po několikaminutové strkanici a rozmluvách, kterým se rozhodčí Pablo Gonzalez snažil marně učinit přítrž, si míč opět připravil Bardhi, který opět velmi chladnokrevně zakončil do pravého dolního rohu a nedal Oblakovi šanci. Utkání završila červená karta Robéra Piera.

Atletům se tak stále nepodařilo navázat na formu z minulé sezóny a ze stadionu Estadi Ciutat si vezou pouze bod.

Více informací k zápasu

Granada CF - Getafe CF 1:1

28.10.2021 20:00

Góly: 90+7. Jorge Molina - 36. Enes Ünal

Už to vypadalo, že se Getafe konečně dočká a získá první vítězství v sezoně. Po gólu Ünala v prvním poločase dlouho nad Granadou vedlo, přečkalo penaltu a hubený náskok drželo ještě v nastavení. A právě tam o něj nakonec přišlo. V jeho sedmé minutě srovnal na konečných 1:1 Molina.

Getafe tak ani na jedenáctý pokus nevyhrálo a stále zůstává na posledním místě tabulky. Granada odstartovala utkání lépe a po třinácti minutách nebezpečně zakončoval v šestnáctce Machís. Branku ale netrefil. Místo toho šli do vedení hosté. Ve 37. minutě prodloužil balón do vápna Cabaca a Enes Ünal se do něho efektivně položil - 1:0 pro Getafe.

Granadě pochopitelně výsledek nevyhovoval, ale s výjimkou pokusu Machíse si žádnou další šanci nevytvořila. Trenér Martínez sáhl poprvé ke střídání v 57. minutě, ale ani poté se žádné další příležitosti z její strany nerodily.

Až čtvrthodinu před koncem měli Nazaríes ideální šanci vyrovnat. Maksimović zahrál nešťastně rukou a sudí odpískal pokutový kop. Luis Javiér Suárez však penaltu zahrál bídně. Branku hodně vysoko přestřelil a Getafe dál snilo o prvním vítězství v sezoně.

Granada měla i další velké šance. V 89. minutě trefila tyčku, přičemž Soria ještě na brankové čáře vytáhl výborný zákrok. Rezervní sudí nakonec nastavil dlouhých sedm minut a to bylo pro madridský celek smrtící. V poslední minutě nastavení si totiž naskočil na rohový kop Jorge Molina a vyrovnávací brankou na 1:1 výrazně prohloubil depresi Azulones.

Více informací k zápasu

Celta Vigo - Real Sociedad 0:2

28.10.2021 19:00

Góly: 54. Alexander Isak, 79. Aritz Elustondo

V krasojízdě pokračuje Real Sociedad, který zvládl těžký souboj na půdě Celty Vigo a vyhrál 2:0. Nebylo to jednoduché utkání, protože Celestes vyjma nejdůležitějšího konečného výsledku ovládli všechny další statistiky jako držení balónu, počet střel i rohových kopu. Efektivita hostů hrála prim a do sítě Celty se trefili Isak a Elustondo.

Celta Vigo fakticky navazuje na výsledky z minulé sezony a znovu se pohybuje ve spodních patrech tabulky. V zápase s vedoucím Realem Sociedad bylo vidět, jak moc touží po úspěchu, jenomže jí nebylo přáno.

Už ve 4. minutě neproměnil slibnou příležitost Nolito, který byl na levé straně úplně volný a po přihrávce do vápna zkusil rovnou bez přípravy obstřelit brankáře Ryana a neúspěšně. Celta Vigo byla v průběhu prvního poločasu o něco aktivnější a dobrou příležitost si vypracovala i těsně před přestávkou. Brankář Ryan musel zasahovat dokonce na třikrát! Skvěle vyrazil volej z hranice šestnáctky i bezprostřední dorážku Santiho Miny. Byl to vlastně klíčový okamžik celého utkání.

Baskové předvedli až po změně stran, proč se letos pohybují na samotné špici LaLigy. V 55. minutě prostřelil Ditura Januzaj, balón poskakoval před prázdnou brankou, kde ho doklepl do sítě Alexander Isak.

Hosty pak zase zachránil Ryan, když lapil hlavičku Miny. Čtvrthodinu před koncem už poslal balón do sítě Méndez, ale radost domácím překazil zdvižený praporek. Snaha se Celtě Vigo nedala upřít, nicméně Real Sociedad byl efektivnější a své šance proměňoval. Deset minut před koncem hlavičkoval po rohovém kopu Merino, trefil tělo Elustonda a od něho skončil balón v brance. Real Sociedad žádné drama nedovolil a z Viga veze další tři body.

Více informací k zápasu

Real Madrid - CA Osasuna 0:0

27.10.2021 21:30

Góly: -

Po celý zápas byl obrázek prakticky totožný, domácí kombinovali a tlačili soupeře, zatímco hosté bránili a čekali na brejky. Po slabém prvním poločase se hra po přestávce přeci jen zvedla a hosté mohli jít do vedení. Moncayola však trefil jen tyč, stejně jako v 62. minutě Benzema na druhé straně. K dalším výrazným šancím už se ani jeden z týmů nedostal a utkání tak dospělo k dělbě bodů. Real poskočil do čela La Ligy, Osasuna zůstává na skvělém šestém místě.

Úvod utkání se nesl podle předpokladů, čili domácí trpělivě kombinovali a hledali nebezpečné pozice a hosté bránili v pevném sevřeném bloku a čekali na chyby Realu a rychlé kontry. Bohužel tím ale výrazně trpěla atraktivita předváděné hry, která diváky na zmodernizovaném Santiagu Bernábeu chvílemi doslova nudila. Míč převážně putoval kolem středového kruhu a když už se domácí dostali k zakončení, většinou neskýtalo pro hostujícího gólmana větší nebezpečí. To platí jak pro střelu Camavingy z 34. minuty, který mířil nad, tak pro pokus Casemira, jehož rána plachtila těsně vedle. Hosté se dokonce během první půle ani jednou netrefili mezi tři tyče.

Necelých 36 tisíc fanoušků tak doufalo, že druhý poločas nabídne výrazně zajímavější podívanou. A v 51. minutě se konečně dočkali první velké příležitosti zápasu a to překvapivě na straně hostů. Ávila pádil na Courtoise a nesobecky přihrával přes osu, kde číhal Moncayola, ten ale napálil pouze tyč! Od té doby se ale kormidla opět chopili hráči Bílého baletu a jejich akce vypadaly mnohem nebezpečněji než v prvním poločase. V 62. minutě se perfektně proháčkoval Karim Benzema, ale jeho střela bohužel pro domácí jenom zazvonila o spojnici brány! O sedm minut se Carlo Ancelotti pořádně občerstvit svůj tým a poslal na hřiště Marcela, Vázqueze a především kritizovaného Hazarda.

Hromadné střídání ale příliš ráz hry nezměnilo a Real dál tlačil obranný val Osasuny a pral se s vlastní koncovkou. V 82. minutě to velmi lišácky zkoušel Casemiro, který si všiml vyběhnutého gólmana Herrery a zkoušel ho přelobovat z poloviny hřiště. Jeho troufalý oblouček ale dopadl jen na horní síť branky. Madrid dál tlačil, ale jeho kombinace byly příliš pomalé a obrana Osasuny v pohodě vykrývala nebezpečné prostory. Bohužel pro fanoušky Edena Hazarda, ani dnes nebyl belgický záložník nijak výrazný a upřímně řečeno působil na hřišti dost zbytečně. Kdo se naopak snažil něco s výsledkem provést, to byl Marcelo, který se v 92. minutě prodral do vápna, ale jeho střelu obrana na poslední chvíli zblokovala. A to bylo z utkání vše.

Více informací k zápasu

Real Betis - Valencia CF 4:1

27.10.2021 20:00

Góly: 14. Borja Iglesias (pen.), 30. Borja Iglesias, 61. Germán Pezzella, 68. Juanmi - 39. Gabriel Paulista

Už pátou výhru za posledních šest kol si připsal Real Betis. Celek ze Sevilly doma nemilosrdně deklasoval Valencii 4:1 a posunul se už na pozice zaručující Ligu mistrů. Naopak své trápení prohloubili Netopýři, kteří nevyhráli sedmý zápas po sobě.

Fanoušci Verdiblancos tak mohou být konečně spokojeni. Jejich milovaný klub se posunul na pozice zaručující Ligu mistrů a navíc má v tuto chvíli stejný bodový zisk jako městský rival FC Sevilla.

Betisu vyšel proti Valencii především začátek zápasu, i když všechno mohlo být jinak, kdyby Marcos André proměnil první šanci Los Che. Brankáře Brava trefil jen do obličeje a z nastálého zmatku nic nebylo. Valencijští toho mohli jen litovat. Rychlá branka nakonec padla na druhé straně. Po faulu Aldereteho sudí nejprve odpískal přímý kop, ale VAR odhalil kontakt v šestnáctce, a tak následovala penalta. Borja Iglesias přízemní střelou překonal Cillessena a Betis vedl 1:0.

Vzápětí to byl zase Marcos André, který spálil další velkou šanci hostů. Před Bravem nedůrazně zakončil a tím vlastně zmařil možnost na vyrovnání.

Jeho neproměněné šance byly klíčovým okamžikem celého zápasu, protože Betis z další akce zvýšil na 2:0. Nejprve selhal před Cillessenem Canales a až o chvíli později vypálil nechytatelně k tyči Borja Iglesias a vstřelil svůj druhý gól v zápase.

Valencia se ještě dokázala dostat na dostřel. Po rohovém kopu přetlačil ve vzduchu Brava Gabriel Paulista a rázem to zase bylo o jediný gól. Autor kontaktní branky první poločas kvůli zranění nedohrál.

Betis si vzal ve druhém poločase dvoubrankové vedení zpátky. V 61. minutě si naskočil na Fekirův rohový kop Germán Pezzella a na jeho hlavičku Cillessen nedosáhl. Obrana Valencie se začala sypat a Verdiblancos zakrátko přidali už čtvrtý gól. Po dlouhém nákopu Brava se dostal k balónu Juanmi, zkrotil ho a poslal podél Cillessena do sítě.

Do konce utkání ještě zbýval dostatek času, ale bylo zřejmé, že Valencia nebude mít na obrat síly. Alespoň kosmetické úpravy výsledku mohl dosáhnout Račić, ale ten ze tří metrů překopl bránu. Valencia prohloubila svojí výsledkovou krizi a v LaLize nevyhrála sedmý zápas po sobě. Naopak se vyšvihl Betis a minimálně do čtvrtka se posunul na třetí místo tabulky.

Více informací k zápasu

RCD Mallorca - Sevilla FC 1:1

27.10.2021 19:00

Góly: 22. Antonio Sánchez - 73. Erik Lamela

Sevilla nepotvrdila roli mírného favorita a na vždy nevyzpytatelné půdě Mallorky musela zachraňovat aspoň zisk jednoho bodu až ve druhém poločase. Domácí tak potvrdili, že před vlastními fanoušky neprohrávají často, proti nynějšímu soupeři tomu bylo již popáté v rámci tohoto ročníku ze šesti případů, a i nadále uchovávají slušný odstup od sestupového pásma.

Kapitán Navas mohl být tím, kdo se uvede na střeleckou listinu jako první, z dálky poměrně ostře vypálil, jeho pokus ovšem nakonec skončil těsně vedle domácí brány. Naopak na druhé straně ve 22. minutě udeřila gólově Mallorca. Ndiaye zprava adresoval přihrávku nablízko na zadní tyčku, míč propadl až k jeho spoluhráči Antoniovi Sánchezovi, jenž pak snadno zacílil.

Sevillský výběr mohl do přestávky vyrovnávat zásluhou Rafy Mira, jeho zakončení nicméně nebylo přesné, a po obrátce měl pro změnu velké štěstí, jelikož Ángel z vyložené pozice míč trestuhodně nasměroval pouze do tyčky. V 59. minutě zvonila branková konstrukce taktéž za zády brankáře Manola Reiny, ten do ní vyrážel balón po náběhu Rafy Mira na poslední chvíli.

Přece se nakonec hosté dočkali odměny, a to v 73. minutě. Joan Jordán prostrčil merunu na svého spoluhráče Lamelu, ten si ji za vápnem narovnal na svou levačku a ukázkově zamířil do šibenice. Závěr zápasu poté domácí dohrávali v oslabení, hodně nevybíravého zákroku se vůči Lamelovi dopustil Jaume Costa a byl vyloučený, na konečné plichtě se ale již nic nezměnilo.

Více informací k zápasu

Rayo Vallecano - FC Barcelona 1:0

27.10.2021 19:00

Góly: 30. Falcao

Po dlouhých osmnácti letech dokázalo Rayo porazit Barcelonu a stačila mu na to jediná branka kolumbijského snajpra Radamela Falcaa. Barcelona tak pokračuje ve špatných výsledcích a po porážce v El Clásicu opakovaně zklamala své fanoušky.

V Madridu budou mít večer co slavit. O víkendu porazil Barcelonu odvěký rival Real Madrid, teď jí přichystal nepříjemnou porážku malý klub z hlavního města - Rayo Vallecano.

Sestava, kterou Ronald Koeman zvolil, nebyla nijak překvapivá. Barcelona i přes poslední nezdar zůstávala velkým favoritem a v tomto utkání měla získat tři body. Jenomže to se nestalo. Po čtvrthodině si zkoušel vymodlit pokutový kop Sergio Agüero, který si v El Clásicu připsal svojí premiérovou trefu za Blaugranas, ale sudí Mateu mu to "nezbaštil". Ve 30. minutě dostal až příliš mnoho prostoru se rozeběhnout Radamel Falcao, zkušeně si zasekl Piquého a balón uklidil do branky přesnou střelou k tyči. Barcelona měla problém, avšak do poločasu měla možnost vyrovnat. Po přihrávce Depaye výrazně přestřelil Dest.

Už na začátku druhého poločasu neuspěl v dobré možnosti ani Nico González a Barcelona na Vallecanu stále prohrávala. A stav 1:0 platil i po dvacet minut před koncem poté, co sudí odpískal pokutový kop za faul na Depaye. Sám postižený ale Dimitrievskiho nepřekonal a ještě více podtrhl bídu katalánského obra.

Ani v závěru nebyla Barcelona schopná vyrovnat a to sudí nastavil dlouhých sedm minut! Agüero rozvlnil pouze boční síť a o chvíli později už Mateu zápas definitivně ukončil.

Více informací k zápasu

Villarreal CF - Cádiz CF 3:3

26.10.2021 21:30

Góly: 43. Pau Torres, 80. Boulaye Dia, 90+5. Arnaut Danjuma - 14. Anthony Lozano, 45+1. Anthony Lozano, 52. Anthony Lozano

Vítěz posledního ročníku Evropské ligy se stále nemůže nadechnout k optimálním výkonů. Proti Cádizu byl v domácím prostředí jasným favoritem, ale tuto roli nezvládl a nakonec byl rád za vyrovnání v páté minutě nastavení. Na straně hostů vsítil hattrick Anthony Lozano. Žlutá ponorka tak i nadále zůstává ve druhé polovině tabulky.

Na Estadio de la Cerámica nakonec padlo šest branek, takže diváci, kteří si sem našli cestu, určitě nelitovali. Hosté si to chtěli s Villarrealem rozdat na "férovku" a během zápasu třikrát vedli!

Utkání mělo od začátku velmi dobré tempo. Po třinácti minutách předvedl Villarreal první akci, po které před brankou nepřesně pálil Danjuma. Jak to mělo vypadat, mu vzápětí ukázal Anthony Lozano. Fernández mu poslal pěkný centr a Lozano bez přípravy propálil Asenja. Cádiz překvapivě vedl 1:0. Domácí se pochopitelně hnali za vyrovnáním a Danjuma, který konečně propálil Ledesmu stál naneštěstí pro Villarreal v ofsajdu.

Postavení mimo hru bylo na vině i následující okamžik, při kterém dostal balón do sítě i Alcácer. Žluta ponorka vstřelila dva slepené góly, ale ani jeden neplatil. Až ve 43. minutě si naskočil na rohový kop Pau Francisco Torres a tady byl Ledesma bez šance zasáhnout.

Jenomže Emeryho svěřenci se dlouho neradovali a Cádiz si vzal před koncem poločasu vedení zpět. Fali z přímáku vykouzlil oblouček na Lozana a ten z malého vápna překonal Asenja po druhé. Villarreal si takový průběh prvního poločasu nepředstavoval a po změně stran musel dohánět.

V 52. minutě ale rozebrali obranu domácích Sobrino s Lozanem a druhý jmenovaný uklízel balón do prázdné branky, čímž zároveň zkompletoval hattrick. Žlutá ponorka se ani za tohoto stavu nevzdala a postupně se vrátila do hry. Chukwueze parádním obstřelem orazítkoval břevno a na druhé straně úprk Lozana a jeho zakončení zpacifikoval Asenjo.

Deset minut před koncem zápasu se Villarrealu podařilo zadělat na drama. Aurier směřoval přihrávku přesně do "kapsy" malého vápna, kde se pohyboval Boulaye Dia a zblízka usměrnil balón do sítě. Emeryho tým měl na vyrovnání i s nastavením čtvrthodinu. Dočkal se až v samotném závěru nastavení. Dia prodloužil centr za sebe a Arnaut Danjuma křižnou ranou překonal Ledesmu a srovnal na konečných 3:3.

Více informací k zápasu

Espanyol Barcelona - Athletic Bilbao 1:1

26.10.2021 21:00

Góly: 33. Raúl de Tomás (pen.) - 52. Iñaki Williams

Remízou 1:1 skončil duel mezi Espanyolem a Athleticem. Domácí vedli od 33. minuty proměněnou penaltou Raúla de Tomáse, avšak po změně stran zařídil dělbu bodu Iňaki Williams. V nastaveném čase ještě uviděl zbytečnou červenou kartu za rozmíšku s Yerayem de Tomás, ovšem na konečný výsledek to žádný vliv nemělo.

Espanyol se vrátil do nejvyšší soutěže po roční odmlce a zatím si nevede špatně. Proti Athleticu byl v roli papírového outsidera, nicméně soupeře hodlal před vlastními diváky porazit. K vidění toho bylo dost. Ve 13. minutě se dostal do prvního zakončení de Tomás a branku přestřelil. V ještě větší šanci byl na druhé straně Sancet a po něm i Muniain. Lópeze nejprve skvěle zasáhl proti Sancetovi a pak ho zastoupil na brankové čáře Cabrera. Souboj Sancet - López se ještě jednou opakoval a znovu ve prospěch brankáře Espanyolu.
,br> První klíčový moment zápasu nastal ve 32. minutě. Vesga zahrál v pokutovém území rukou a sudí měl o penaltě jasno. Simón sice směr střely Raúla de Tomáse vystihl, ale balónu v cestě do sítě nezabránil. Athletic musel dotahovat a do konce prvního poločasu se nedočkal i proto, že Williamse v koncovce zablokovala obrana domácích.

Na začátku druhého poločasu byl Espanyol blízko druhému gólu a to by bylo pro Athletic velmi nepříjemné. Střelu z první v podání de Tomáse vytěsnil Simón. V 52. minutě už se Iňaki Williams konečně prosadil a poděkovat může i výborné zpětné přihrávce Lekueho. <{r>
Athletic byl po vyrovnávací brance lepší a měl celou řadu příležitostí rozhodnout. Vencedor střílel těsně vedle a brankář López vytěsnil šanci Muniaína. Před koncem zápasu selhal v další obrovské šanci i Berenguer a Espanyol mohl znovu děkovat výtečnému Lópezovi.

V nastaveném čase pak sudí Ortiz vyloučil za zbytečný šlapák a následnou rozmíšku de Tomáse, ale na konečný výsledek 1:1 to vliv nemělo.

Více informací k zápasu

Deportivo Alavés - Elche CF 1:0

26.10.2021 19:00

Góly: 47. Mamadou Loum

Hodně důležitého vítězství dosáhlo v úterý večer Deportivo Alavés. Domácí porazili v souboji dvou týmů z dolní poloviny tabulky Elche a na svého soupeře už ztrácejí jenom bod. Ve 47. minutě o tom rozhodl jedinou brankou Mamadou Loum.

Úvod utkání nabídl opatrnou podívanou s absencí gólových příležitostí. Teprve po půlhodině hry se oba týmy rozhodly odhodit "stavidla" a konečně něco předvést. Po rohovém kopu pálil Pellistri jen do bránícího protihráče a na druhé straně nepotrestal rychlý brejk Lucas Boyé, jehož výborně vychytal Pacheco. Pak se o slovo přihlásil zase Alavés, konkrétně Ximo Navarro a po něm i Pedro Pons. Nejprve Casilla zlikvidoval nebezpečnou hlavičku Navarra a dorážka Ponse skončila těsně vedle tyče.

Tempo hry se zvedlo a ve stejném duchu se pokračovalo i po změně stran. Tutovku Josela z malého vápna fantastickým zákrokem zlikvidoval Casilla! Z následného rohového kopu pak padl jediný gól zápasu. Na zadní tyči zůstal trestuhodně neobsazený Mamadou Loum a když k němu doputoval balón, stačilo jen trefit odkrytou branku - 1:0 pro Deportivo.

Vstřelený gól jako by zápasu ublížil, protože se začalo hrát stejně jako v úvodní půlhodině. Až devět minut před koncem Elche vstřelilo krásnou branku, která však nebyla uznána. Nůžky Carrillovi sedly parádně, ale radost mu překazil ofsajd. Elche se vyrovnání nedočkalo a na půdě Alavésu padlo.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Real Sociedad1173116:924
2.Real Madrid1063124:1121
3.Sevilla FC1063117:721
4.Real Betis1163219:1221
5.Rayo Vallecano1161418:1219
6.Atlético Madrid1054115:1019
7.CA Osasuna1154214:1319
8.Athletic Bilbao1045110:617
9.FC Barcelona1043315:1115
10.Espanyol Barcelona1135311:1114
11.Valencia CF1134416:1713
12.RCD Mallorca1134410:1613
13.Villarreal CF1026213:1012
14.Celta Vigo1131710:1410
15.Elche CF112458:1310
16.Deportivo Alavés103075:139
17.Granada CF101548:148
18.Cádiz CF1115510:188
19.Levante UD1106511:206
20.Getafe CF110384:173

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (135)

Přidat komentář
Israha

Athletic pod Marcelinem bude letos dost nechutným soupeřem pro všechny v lize, v kladném i záporném slova smyslu, a na poháry jim osobně nevěřím jen proto, že po konci Adurize se tam nikdo ani neblíží pojmu "spolehlivý zakončovatel". Ale proti té kombinaci vynikajícího gólmana, kompaktní obrany, brutální fyzické připravenosti, neustálého pohybu a takového toho kontinuálního provokování, zmrdění a zalézání soupeřům pod kůži se budou body uhrávat sakra těžko.

Reagovat
Mass

Reagovat
blaugrana

Vymenime Neta, Umtitiho,, Lengleta a Roberta za Simona.

Reagovat
Gazdo

Plus Koeman za Marcelins

Reagovat
dextroza_m

To hlavne

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Jordi Alba

Takže vlastně nic moc nového.

Reagovat
Israha

No právěže poprvé od cca 16/17 sezony mi přijde, že jsou i fotbalově kvalitní, a ne jenom nepříjemní a zavilí.

Reagovat
Phillipinho

Marcelino k ty pevny defenzive z minuly sezony pridal i nadstavbu smerem dopredu a podle me budou utocit na pohary. Jenom skoda, ze nemaji spolehlivyho strelce, ktery by pravidelne promenoval sance. Koukal sem na ne proti Villarrealu a divalo se na to dobre.

Reagovat
Israha

Včera proti Espanyolu taky hráli pohledně, byli rozhodně lepší a tři body nemají jen díky Diegu Lopezovi. Ale takto podle mě budou často za remízy, protože tam prostě chybí ten hráč do koncovky, a proto to na ty poháry spíš nevidím. Porážet je bude těžké, ale remíz imho budou mít plno.

Reagovat
roman1978

Athletic, tím myslíš Bilbao?

Reagovat
dextroza_m

Dnes bych si pral:

MATS

Mingueza - Pique - Eric - Jordi

Gavi - Busq - Cout

Dest - Kun - Fati (Memphis)

Reagovat
blaugrana

Fati zraneny

Reagovat
Jordi Alba

Jednou přijede trošku silnější Madridský tým a nevstřelíme jim ani branku.

Reagovat
LAM

Jdi do pí.i Koemane. Bože proč ten tragéd nerezignuje sám. Co všechno ještě přežije?

Pod ním je to na rozpuštění. Pokuď toho ho.no zůstane u tý mu nemáme ani na TOP 7

Reagovat
smazaný uživatel

Kolik toho ten kokot ještě přežije? Zlomí mu vaz až prohra 3:0 s Getafe?

Reagovat
Gazdo

Prehrat 3:0 so sucasnym Getafe je mozne asi iba kontumacne ale prehrat s nimi kludne samozrejme mozeme

Reagovat
Rothbard

Koeman a OGS, parodie na trenéry.

Reagovat
Gazdo

Tvl zlaty Ole

Reagovat
Rothbard

Vždyť taky neví, která bije a s týmem, který má, by měl hrát daleko lepší fotbal i mít lepší výsledky.

Reagovat
Gazdo

Ale je aspon sympatak

Reagovat
$dolar$

To fakt ne.

Reagovat
pobody's nerfect

Ideální šance na výměnu

Reagovat
pobody's nerfect

Měla být reakce na rothbarda

Reagovat
patas92

dejte nám soupeře

Reagovat
Aldeano

Reagovat
Jordi Alba

Reagovat
Kily

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
patas92

Reagovat
Svatej

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
SIRBRANIKE

Reagovat
Ranoth

tato Barca ma bavi, len tak dalej

Reagovat
$dolar$

Jako Koeman je možná traged, ale díval se někdo objektivně na ten kádr Barcelony? Však to je na spodní polovinu tabulky. O první čtyřku tam může hrát tak Mats, Depay a De Jong. Tím to hasne.

Reagovat
sylarko

depay v momentalnej forme urcite ne

Reagovat
PtákOhnívák

S těmi jmény máš skoro pravdu, ale taková bída ten kádr zas není. Určitě je dost kvalitní na to hrát s přehledem top4. Bohužel ne s trenérem co nemá žádný systém.

Teda pardon má, nakopávat přes Desta míče do vápna...

Reagovat
$dolar$

No ale já si nemyslím, že je kvalitní. Kdo z těch hráčů je kvalitní? Možná ještě Fati, ale ten je zranenej.

Reagovat
Gazdo

Ako sorry ale Busquets, Alba, Pique, Aguero, Coutinho tiez nie su hraci na zostup. Aj ked uz maju to najlepsie za sebou stale su lepsi ako priemer ligy

Reagovat
$dolar$

Ti tebou vypsani jsou ciste na prumer tabulky. Vsichni uz to maji za sebou.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Lemiux66

Reagovat
Banikovec7

To je teda hodně mimo. Pedri, Dest (v obraně), Araujo rozhodně nejsou hráči na spodní polovinu tabulky, Alba s Busquetsem, ikdyž už jsou dávno za zenitem, ukazujou třeba v repre, že furt dokážou hrát na dost slušně úrovni.

Reagovat
Svatej

Jako jedno wtf je, jak casto narážím na prohry Barcelony všude na netu, ale druhá je, ze jsou furt jen potenciálně max 8 bodů za lídrem Co se to deje

Reagovat
Gazdo

To je ta mentalita vitazov jedna prehra neznamena klud ved je to len prehra ale je to katastrofa a uz sa nesmie opakovat. V pripade ze sa prehry opakuju viac krat v sezone tak to znamena ze sa robia chyby a tie treba odstranit iba tak dosiahneme to co chceme. Nie sme zvyknuti byt ti druhi a nemali by sme sa s tym uspokojit. Lopta je vzdy rovnaka a ked ju dokazu ine timy dat do tej 7 metrovej brany tak to dokaze kazdy

Reagovat
Jordi Alba

Takovou odpověď Svatej asi nečekal.

Reagovat
Gazdo

Som sa opustil

Reagovat
madridcan

Gazdo je dobre vychovaný a vlastne ti zhrnul Barcelona-Chelsea 2012 a že keď to tam jebol Torres, tak to jebne...ehm okrem Desta samozrejme

Reagovat
LAM

Ten zm.d na tiskovce:

Je neuvěřitelné, že jsme nevyhráli, nikdo si na Řadu nevytvořil tolik šancí co mi a problém byl jen v proměňování On není psychicky v pořádku.

Ať už mu panebože přestane Laboratoře žrát tyhle ho.na a vyhodí ho

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, řada šancí a 1 střela na bránu z penalty

Reagovat
Jkb

Big chances missed 5, co to máte za šmatláky?

Reagovat
Gazdo

To je za sezonu?

Reagovat
Jkb

Za dnešní zápas, proti Kyjevu měli 4 což je taky extrém.

Reagovat
Registrujisejenproto

Barca snad sestup

Reagovat
Salfovic

Kdyby aspoň měli její hráči ve smlouvách snížení platu po sestupu.

Reagovat
pantondavo

Reagovat
Setwo

ako je to s tou klauzulou u Coutihna? akurat dnes nastupil do 100 zapasu za Barcelonu a hovorilo sa ze mame vtedy dostat 17 mil. libier... je to pravda? iny zdroj uvazadzal ze uz mame vsetko vyplatene

Reagovat
Messiáš

Tahle klauzule byla nekolikrat poprena, byt jsou to samozrejme proBarcelonske zdroje, ktere to uvadi. Dneska vsichni citovali Mundo, ze nic dalsiho se nechysta. Za me teda krome toho, ze za nej porad dluzime, je podle me ve hre porad tech 5 mega za vyhru v LM, byt tam bych ruku do ohne fakt nedal za to, ze to Barto dojebal tak, ze je museli vyplatit i za tu vyhru Bayernu

Reagovat
$dolar$

Na Barcu a Koemana se kydá hnůj, ale přitom jedinej rozdíl mezi Barcou a Real je ten, že Real má o hodně kvalitnější kádr.

Reagovat
Messiáš

Na urcitych pozicich nepochybne, hlavne do ofenzivy maji nepochybne vice moznosti. Ale hlavne maji koncepci, plan a trenera, ktery tusi, co ma udelat v momente, kdy vidi, ze plan selhava. Ten nas je o nakopavani na vysoke hrace, Pique a Busquets dopredu, Luuk de Jong a treba tam neco padne. Paradoxne, jakmile se tam vsichni ti cahouni narvou, tak prestanou litat nebezpecne centry.

Ten tym je hlavne mentalne v rozkladu, Koeman se nestiti ukazat prstem na mladeho kluka a rict, ze je jeho chyba, ze se prohralo. Luis Enrique se stejnymi "prumeraky" Busquetsem, Garciou, Albou, Gavim dokaze porazit Italii a hrat vyrovnanou partii s Francii. V tymu je cela rada naprosto prumernych, az zbytecnych hracu, ale me jako fanouska dost boli se divat na rozhovor, kde se timhle Koeman ohani, ze tym tudiz nemuze nic vyhrat a pak se podivas jak podprumerny Brentford jen diky bojovne mentalite, planu a trenerovi, ktery jim veri a ma plan, prohani Chelsea...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Gazdo

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
pantondavo

Jedinej rozdil je 6 bodu, to je uplnej prd, Barca klidne muze kopat o titul, coz asi nebude, ale bodove to je uplne v pohode.

Super je, ze Real ma uz x let stejnej kadr, navic nasobne levnejsi nez barca.

Reagovat
Baronne

Násobně levnější než Barca

Reagovat
pantondavo

Tak si spočítej aktuální 11, tam je drahej jen Hazard, jinak to jsou vyloženě levní hráči. U barcy stačí Dembs a Couts, ok, Griez už je pryč, ale kdyby tam byl, tak jen tihle tři mají cenu jak soupiska Realu.

Reagovat
Baronne

Zas za Barcu teď základ dejme tomu i Pedri, jeden z dvojice Nico/Gavi, Pique, Alba, MAtS, to jsou všechno levnější varianty, než Real, jako násobně levnější kádr asi nemáte , hlavně když ten kádr máme totální shit, v čele s LDJ

Reagovat
pantondavo

Tak to bylo záměrný zveličení samozžejmě, ale čistě když budeš brát jen nákupky aktuálních jedenáctek + 5 na střídání, tak tam bude nemalej rozdíl.

Reagovat
zasranej malíř

Reagovat
Ángel di María 22

Omlouvam se, je to uplne stejna sracka jako za Zidana. Par zapasu na tom nic nemeni.

Reagovat
smazaný uživatel

Skvěle Osasuna

Reagovat
CHONG

Reagovat
Diskostu

čo je natom dobre že stráca Barcelona na Osasunu o bod viac?

Reagovat
Diskostu

To je hanba ten Real...Osasuna takisto hnoj....

Reagovat
CHONG

Taková naše klasika no, po výhře proti zvučnému soupeři hned ztráta s outsiderem, i když letos je to mezi Barcelonou a Osasunou skoro obráceně

Reagovat
loki5

Příšerná hra. Hrozné výsledky a ztráta na čelo jen 6 bodů. Ta La liga se slušně rozpadá.

Reagovat
CHONG

Naopak, nejvyrovnanější, tudíž nejlepší liga

Reagovat
loki5

Jo to je vlastně pravda. Tímhle vždy argumentovali zastánci PL.

Reagovat
Svatej

Tak PL je ted taky vyrovnaná

Reagovat
2miguel1

Ta liga je hrozna

Reagovat
Israha

Osasuna ale top výkon v defenzivě. Precizní pozičně, precizní pohybově. S tímhle by měl problémy absolutně každý tým ligy. Arrasate takticky dokonale, a nebýt toho pechu při brejku v 50. minutě, měl by z toho i 3 body. Dneska tomu bohužel chyběli v záloze hráči, co to rozpohybují a propojí tím pohybem linie. To je schopen Modrić, Valverde a Isco, a ani jeden z nich nebyl v nominaci.

Reagovat
Kily8

Reagovat
madridcan

Najväčsia topka je, že fanušik Barcelony ďakuje Osasune za to, že nás obrala o body a stále je tak optimisticky po dvoch hodinách vyhadzovania Koemana, Depaya, Laportu, Nou Campu a...

...ste za tou Osasunou.

Verím Realu vždy, ale táto sezóna skonči historickým prekvapením podľa mňa

Reagovat
Mercury

Tohle je naprosta tragedie. Absolutni ztrata casu. Dokud bude Koeman na lavicce, tak rezignuju na jakekoliv dalsi sledovani zapasu. Snad se ten tym da do kupy...

Reagovat
Jordi Alba

Tak zatím to vypadá, že tvoje rezignace bude trvat asi 2 minuty.

Reagovat
roman1978

Tak zase v sobotu

Reagovat
smazaný uživatel

Tvoje ultimátum konečně donutilo vedení Barcelony něco dělat.

Reagovat
Salfovic

Tohle byla pro Laportu poslední kapka.

Reagovat
Jkb

Reagovat
Messiáš

Koeman Finito!!

Reagovat
smazaný uživatel

No hurá, nakonec hezký večer

Reagovat
Kily

Coutinho odehrál stý zápas za Barcelonu - neví někdo, jak je to s těmi patnácti nebo dvaceti miliony jako bonus pro Liverpool v případě, že Coutinho dá stovku?

Reagovat
celeb

oficialne nikto nevie. Asi ako s platmi. Hlavne minuly rok sa o tom dost pisalo ako sa zranil. Hristo tu pise, ze je to blbost, co sa nam cita dobre, tak tomu budeme verit.

Mozno to tu niekto upresni, potom ako vytriezveju z oslav po odvolani Koemana

Ja si este pockam na nastupcu, lebo od Martineza cez Valverdeho, Setiena, ... celkovo mame dost problem najst dobreho trenera a tento tim bude potrebovat toho najlepsieho.

Zmenu sme vsak uz potrebovali, na time bola deka, nepremienali sa sance, dostavali sme goly z 1. strely na branu ... a Koeman sice pekne zapracoval mladych, ale v poslednej dobe nezvladal konce zapasov a striedania po 70. minute uz boli panicke. Luuk by mohol letiet zaroven s nim.

Ale cules tu by mu mohli uznat jednu vec. Podmienky, ake mal pri praci, ako mu osklbali tim, bez sance na posily, medialny tlak, ... malokto by to zvladol lepsie.

Reagovat
smazaný uživatel

To si nemyslím. Naopak málokdo by zvládl s hromadou mladých technických hráčů hrát horší, nudnější a pomalejší fotbal. Třeba by se mu i dalo odpustit, že neumí taktiku, kdyby ten fotbal byl aspoň živelný a běhavý, kdyby hráči byli v zápasech nahecovaní, zdravě nasraní atd., ale nic takového tam nebylo, upadalo to do čím dál větší letargie.

Reagovat
roman1978

Huraaaaaaa, je fuč.

Reagovat
2miguel1

Nešla z neho dobra energia, konečnee! Sen - TEN HAG

Reagovat
smazaný uživatel

Do konce sezony tam klidně postavit uklízečku, i ta dá týmu víc než on. A po sezoně mistr Xavi

Reagovat
2miguel1

Ja by som tipol Xaviho uz teraz

Reagovat
smazaný uživatel

Já bych to bral, ale on se vyjadřoval tak, že chce mít čistý stůl, což je pochopitelné. Komu by se chtělo po někom napravovat už skoro dojebanou sezonu.

Reagovat
2miguel1

Zidane tak prisiel po Benitezovi

Reagovat
Kily

Ten Hag jedině po sezoně, už když naposledy prodlužoval smlouvu s Ajaxem, tak říkal, že má rozdělanou práci a určitě neodejde v průběhu sezony

Reagovat
REPLIKATOR

Koeman Konečně odtáhl Hrozný mamlas

Reagovat
madridcan

Ja som veľmi zvedavý ani nie na trénera, ale čo spraví s Barcelonou.

Aby ste neboli prekvapení, že aj keby prišia kombinácia Guardiolu, Carla, , Zidana, Simeoho, Kozáka, tak s tým tímom urobi hovno a po troch zápasoch ho aj tak budete vyhadzovať

Reagovat
Lemiux66

Jasná věc jestli novej příchozivší trénér neudělá do Vánoc treble, tak ať zase táhne.

Reagovat
Baronne

Reagovat
Aldeano

Reagovat
smazaný uživatel

A to jsme byli už tak blízko tomu, abychom vyhráli velký zápas...

Reagovat
smazaný uživatel

Porazili sme Barcelonu

Radamel

Zatial sme uplne skveli

Reagovat
BaggioRoberto

I Vallecano zde má své fanoušky. Wau.

Reagovat
Messiáš

Oscar Trejo ma zivotni sezonu, uz lonskou mel super a tahl za postupem, ale ted je to jeste o level vyse. Borce si dost dobre pamatuji jako mladeho talenta v Boce a pak pri prvnim angazma v Rayu, vzdycky jsem pro nej mel slabost

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
BaggioRoberto

Současná Barcelona je tak maximálně malo-mocná. Škoda.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Konečně. A pak že se nedá probudit do lepšího světa . Ideální čas na nástup Xaviho, sezóna už je dojebaná, očekávání se konečně realisticky zmírnila a bude mít čas s týmem pracovat.

Reagovat
Messiáš

Snad teda nejak uhrajeme 4. misto

Reagovat
Phillipinho

La Liga opet nejvyrovnanejsi liga v Evrope Mne treba fakt bavi, ze to letos muze vyhrat kdokoliv

Reagovat
Elliasson

Snad bude obhajoba.

Reagovat
Kejza

druhej poločas už jsem musel vypnout, na tohle nemám. dost mě mrzí, že Xavi nepřišel před sezónou, nastupovat takhle do rozjetýho vlaku je k ničemu. třeba ale bude mít Zidanovo štěstí

Reagovat
Israha

Sociedad pod Alguacilem nadále baví. Krom dvou zbytečných hráčů (usólovaného Januzaje a zpomaleného Sorlotha) mají kádr široký, vyvážený a kvalitní, a fotbal hrají v řekl bych akorátně vyváženém poměru atraktivity a pragmatismu. A Isak je boží, pokud nějaký větší klub hledá podobně komplexního hrota, jakým je posledních několik let Karim, tak tady je k dispozici. Letos by to klidně mohl být postup do LM.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Isak je skvělý, ale bude o něj slušná rvačka. Chtěl jsem ho v Barce, protože mi přijde kompatibilnější s Fatim než Haaland a hlavně by hned nezboural platovou strukturu, kterou snad pomalu začínáme budovat. Ale ono je to nakonec jedno, na Haalanda můžeme zapomenout a Isak už bude zřejmě taky nad naše možnosti.

Reagovat
Israha

Nebýt více či méně k dispozici Mbappé a Haaland a nemít v Realu potřebu najít za Karima hráče, který už je prověřený Ligou Mistrů a bojem o trofeje, bral bych ho taky, s Vinckem by si podle mě rozuměl velmi dobře. Ale umím si ho představit jako náhradu Lewy v Bayernu a vlastně i do City by mi pasoval. U něj je jedinou otázkou, jestli má na velkoklub vhodně nastavenou mentalitu.

Reagovat
Phillipinho

Sorloth patril na Wande k nejlepsim hracum a Januzaje kdyz to bavi, tak je skvelej.

Reagovat
Israha

Na Januzajovi se částečně shodnem, náladový hráč, co umí zahrát skvěle, ale za mě příliš sóluje a je nekonzistentní. Sorlotha bych asi neviděl jako špatného hráče obecně, nicméně vnímám ho spíš jako "target mana", do toho pohyblivého fotbalu Socek mi nepasuje. Nemyslím si, že jsou to špatní hráči, jen mi nepasují do současného Sociedadu.

Reagovat
Tromas

Ta 2. penalta pro Levante po VAR byla pěkná čurákovina ještě, když té situaci předcházela ruka hráče Levante zkurvenej rozhodčí plešoun.

Reagovat
Elliasson

Reagovat
Spalovač šancí

Ta ruka Levante byla až po ruce od Atletica, ne?

Reagovat
Elliasson

Naopak.

Reagovat
Elliasson

Co to bylo za penaltu?

Reagovat
Jordi Alba

Rozhodčí válec, já jsem čekal že jde přezkoumávat tu ruku hráče Levante.

Reagovat
Elliasson

Já taky. A ještě se nechá Pier vyloučit po hvizdu. Nepochopím.

Reagovat
Jordi Alba

Jojo, ten tam sundal asi 2 hráče Atlética aby ho pak vyloučil za kecy po konci utkání. No es Fútbol es LaLiga

Reagovat
Elliasson

Ten měl slavit bod a pozvat rozhodčího na mejdan.

Reagovat
LAM

Liga kryplů pokračuje

Socky titul?

Reagovat
Pharrell

Reagovat
smazaný uživatel

Jasně, vždyť jsou na začátku sezony na špici snad každý rok

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele