28. října 2021 • 07:51

Barceloně došla trpělivost. Po prohře s nováčkem vyhodila Koemana

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trenér Ronald Koeman skončil na lavičce Barcelony. Vedení katalánského klubu došla trpělivost po středeční překvapivé prohře 0:1 s nováčkem Vallecanem, po níž je Barcelona v tabulce španělské ligy až devátá. Nizozemský kouč, jenž byl už delší dobu kvůli neuspokojivým výsledkům pod tlakem, se s týmem oficiálně rozloučí dnes.



O odvolání Koemana zástupci klubu informovali krátce po zápase na sociálních sítích. „FC Barcelona dnes večer propustila Ronalda Koemana z pozice hlavního trenéra týmu,“ uvedl klub na twitteru. „Prezident Joan Laporta ho o rozhodnutí informoval po prohře s Rayem Vallecano,“ dodali zástupci v oficiálním prohlášení.

Barceloně sužované finančními problémy se v této sezoně nedaří a necelé tři měsíce po odchodu hvězdného Lionela Messiho do Paris Saint Germain se v lize propadá do průměru. Z posledních šesti soutěžních zápasů čtyřikrát prohrála včetně nedělní ligové porážky 1:2 v El Clásicu s odvěkými rivaly z Realu Madrid. V tabulce španělské ligy má Barcelona po deseti zápasech na kontě 15 bodů za čtyři výhry a tři remízy.

Kapitán Sergio Busquets se trenéra po zápase s Vallecanem zastal a zdůraznil, že na špatných výkonech nenese vinu jen kouč. „Všichni jsme na stejné lodi,“ konstatoval.

Bývalý reprezentační obránce Koeman převzal Barcelonu před minulou sezonou po odchodu Quiqueho Setiéna. Předtím dva roky trénoval nizozemský národní tým. Celkem Barcelonu vedl v 67 zápasech s bilancí 39 výher, 16 porážek a 12 remíz. Jediný triumf s klubem slavil v minulém ročníku Španělského poháru.

O jeho nástupci se bude teprve jednat. Podle médií je hlavním favoritem bývalý dlouholetý hráč Barcelony Xavi.

FC Barcelona Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
2

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

32. kolo
Články odjinud


Články odjinud