Policisté v těchto dnech sdělili podezření třem osobám. Dvěma mužům ve věku 39 a 68 let, a ženě ve věku 30 let, a to pro trestný čin výtržnictví. „Žena se navíc bude zpovídat i z trestného činu ublížení na zdraví,“ doplnila policejní mluvčí Vlasta Suchánková.

Trojice, která čelí podezření, měla nejprve – bez předešlé a jakékoliv zjevné příčiny - pokřikovat na procházejícího muže a ženu (29 a 31) a pak dvojici i fyzicky napadnout. Svou roli zřejmě sehrál i alkohol. Všichni aktéři, kteří rvačku vyprovokovali, následně nadýchali od 1,09 do 2,14 promile.

Polští policisté působili ve společných hlídkách s mladoboleslavskými policisty.
Polští policisté končí v Mladé Boleslavi. Pomohli rozkrýt i drogovou síť

Během rvačky, která měla i několik přihlížejících, a kteří si hromadnou bitku natáčeli na mobilní telefony, vytrhla podezřelá žena jiné mladé ženě i několik chomáčů vlasů a zlomila ji záprstní kůstku na ruce. „Hrozivě vypadající incident neměl naštěstí horší následky než toto zranění s nutností lékařského ošetření, a pak i škody na dioptrických brýlích či mobilním telefonu jednoho účastníka rvačky,“ doplnila policistka.

Podezřelým osobám, které zcela bezdůvodně vyprovokovaly konflikt, hrozí až dvouleté tresty. Devětatřicetiletý podezřelý se navíc zřejmě moc nepoučil. Už v roce 2020 ho totiž Okresní soud v Mladé Boleslavi odsoudil na základě trestního příkazu mj. za trestný čin výtržnictví, a i přesto byl jedním z těch, který konflikt vyprovokoval a aktivně se na něm podílel. V tomto případě hrozí muži až tříletý pobyt za mřížemi.