28. října 2021 • 14:00

Limberský natřel Krmenčíka za pokřik „Zkur*ená Plzeň“. Útočník se omluvil

Autor: pta
Vstoupit do diskuse
47
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sotva skončil středeční zápas s Olomoucí, už se v kotli Slavie začala ladit atmosféra na nedělní šlágr proti Plzni. V hlavní roli? Michael Krmenčík, letní posila červenobílých, ale také dlouholetá opora v útoku Viktorie. Když procházel po ligové výhře 1:0 pod kotlem skandující: „Zkur*ená Plzeň“, fanoušci si všimli, že se k pokřiku přidal. Vyvolalo to na sociálních sítích různé reakce, ozval se i někdejší Krmenčíkův spoluhráč a ikona Plzně David Limberský. Krmenčík se Plzni na Istagramu omluvil.



Krmenčík bude určitě nejsledovanější postavou víkendového šlágru, ve kterém se obhájce titulu postaví proti lídrovi tabulky. Pokud by Plzeň v Edenu uspěla, utekla by červenobílým již na rozdíl sedmi bodů. A to by před finišem podzimní části

Na krátkém videu, které se objevilo na sociálních sítích, Krmenčík při skandování kotle po zápase zvedá ruku do rytmu hanlivého skandování vůči Viktorii a fanoušci řeší, proč se k takovému projevu přidal.

Krmenčíkova plzeňská minulost je totiž hodně výrazná. Získal s ní tři tituly, zahrál si evropské poháry, dostal se do reprezentace a přestoupil do Brugg. Právě z belgického klubu ve Slavii v této sezoně hostuje a jeho přínos na hřišti zatím zůstává za očekáváním. V lize se zatím objevil jen dvakrát v základní sestavě, vstřelil jeden gól a na tři přihrál.

Slavia - Olomouc: Krmenčík sám před Macíkem, zase nedal!
Video se připravuje ...

„Většího trotla aby člověk pohledal...“ napsal na Twitteru uživatel Petr Zlesa ke Krmenčíkově chování. „Chce se zalíbit, zapadnout... Nehanil bych ho, i když je to divný. Nelíbilo se mi, jak byl některými fanoušky přivítán na hřišti. Vždyť hraje za nás, i když mu to třeba dvakrát nejde, teď je to hráč našich barev,“ oponuje mu na sociální síti další z příznivců Radek Prokeš.

Výrazná reakce přišla také z plzeňské strany. „Co všechno jsi schopen udělat, aby jsi se zavděčil fanouškům SKS, kteří tě stejně nikdy nepřijmou? A naopak teď jsi ztratil spoustu fanoušků, kteří tě měli upřímně rádi,“ zhodnotil Krmenčíkův výstup dlouholetý lídr plzeňského týmu David Limberský na Instagramu a přidal palec dolů.

Právě na Instagramu se k situaci vyjádřil i samotný hříšník, který se Plzni omluvil. „V neděli udělám absolutní maximum pro úspěch Slavie a věřím, že to bude strhující souboj dvou nejlepších klubů Česka posledních 10 let. Je mi ale líto, že jsem se nechal strhnout v bojové atmosféře k pokřiku, který znevažuje plzeňský klub a omlouvám se,“ napsal útočník „sešívaných“.

Krmenčík není první, kdo se ve Slavii dostal do podobné situace. Rumunský záložník Nicolae Stanciu si při loňských oslavách titulu zazpíval s mikrofonem v ruce na pódiu jeden z chorálů „Nico Stanciu, Nico Stanciu, smrt Spartě.“  Od disciplinární komise za nevhodné chování dostal pokutu 40 tisíc korun.

Vzkaz Davida Limberského pro Michaela Krmenčíka za jeho chování u kotle Slavie
Vzkaz Davida Limberského pro Michaela Krmenčíka za jeho chování u kotle Slavie

ZKLAMÁNÍ LIGY: Neviditelná posila z Dánska, spící střelec Jablonce i stoper Boleslavi
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
47

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud