Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Dráma u susedov. Po kolapse útočníka nedohrali pohárový zápas

Stredajšie osemfinálové stretnutie Rakúskeho pohára vo futbale medzi Linzom a Hartbergom nedohrali po kolapse Raphaela Dwamenu.

28.10.2021 10:30 , aktualizované: 15:37
Raphael Dwamena. Foto:
Raphael Dwamena na snímke z roku 2020.
debata (3)

Dvadsaťšesťročný útočník domácich, ktorý už mal v minulosti problémy so srdcom, sa v prvom polčase chytil za hrudník a o chvíľu sa výkrikom zrútil. Po zásahu záchranárov ho previezli do nemocnice.

Podľa najnovších informácií agentúry APA je v stabilizova­nom stave.

Ghančan trpí srdcovou arytmiou a od roku 2020 má voperovaný defibrilátor. Hlavný rozhodca Andreas Heiss najprv za stavu 0:0 prerušil zápas a zakrátko sa oba tímy dohodli na odložení duelu.

„Od prvého momentu nám bolo jasné, že dnes už nebudeme hrať,“ uviedol hovorca Hartbergu.

Hráči vytvorili okolo Dwamenu kruh, aby ho ochránili pred očami fanúšikov a fotografov, podobne ako Dáni po kolapse Christiana Eriksena na ME 2020.

Dwamena bol po celý čas pri vedomí a rýchlo sa zotavuje. Klub BW Linz vo štvrtok na svojej oficiálnej stránke zverejnil fotografiu, na ktorej sa usmieva a ukazuje palec hore.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa FC Blau Weiß Linz (@blauweisslinz)

"Raphaelovi sa vodí dobre, dnes som ho navštívil a už sa opäť usmieva. Nie je jednoduché stanoviť časovú prognózu, nad svojou budúcnosťou sa musí zamyslieť realisticky.

Lekári povedali, že ani raz nebol v ohrození života, jeho defibrilátor zasiahol celkovo štyrikrát. Podstúpil vyšetrenia a už dnes alebo zajtra by sa mohol vrátiť domov.

Nehrozí mu nebezpečenstvo, keď sa bude vyhýbať námahe. Ďalší postup budeme konzultovať s lekármi," uviedol športový riaditeľ klubu Tino Wawra.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk
3 debata chyba
Viac na túto tému: #Linz #Raphael Dwamena #Hartberg