Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Priestupok Sagana a spol. pri Košiciach? Názor šéfa cyklistiky je jasný

Podnet na Petra Sagana a ďalších cyklistov v súvislosti s ich tréningom v dedine Valaliky vzbudil veľký rozruch.

28.10.2021 11:39
Peter Sagan Foto: ,
Peter Sagan (vpravo) z tímu Bora – Hansgrohe počas prehliadky trate prológu pretekov Okolo Slovenska.
debata (24)

Ako sme tento týždeň informovali, na tréningu počas podujatia Okolo Slovenska sa mali dopustiť priestupku v obci Valaliky – jazdci išli v skupine a vo dvojiciach vedľa seba, čo podľa zákona o cestnej premávke cyklisti nemôžu.

Informáciu priniesol regionálny denník Korzár.

Sagan Čítajte viac Rieši Sagana polícia? Vo Valalikoch vraj porušil pravidlá premávky

"Okresný dopravný inšpektorát Košice-okolie Okresného riaditeľstva Policajného zboru Košice-okolie obdržal postúpený podnet v súvislosti s udalosťou v cestnej premávke z odboru dopravnej polície Prezídia Policajného zboru.

Týka sa podozrenia z priestupku proti bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky, ku ktorému došlo v obci Valaliky," uviedla krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarová.

Pre uvedený zdroj sa vyjadril aj prezident Slovenského zväzu cyklistiky a generálny riaditeľ pretekov Okolo Slovenska Peter Privara.

Peter Privara. Foto: SITA, Marko Erd
Peter Privara Peter Privara.

„Pri tréningu cyklistov je organizovaná skupina, ktorá je zabezpečená sprievodným vozidlom. Dvaja vedľa seba jazdia aj na tréningu.

Ide o pretekárov s licenciou a navyše organizovane trénujúcich. Opakujem, všetko je zabezpečené," uviedol Privara a dodal:

"Môže sa stať, že sa povie, choďte chalani na tréning, ja prídem za vami o pár minút, lebo idem zobrať fľaše, kolesá či na záchod. Tak idú chvíľu sami. Ale je to celé blbosť. Asi niekto nemá čo robiť.”

Celkovým víťazom pretekov sa pri svojej premiérovej účasti stal Peter Sagan.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

24 debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #Okolo Slovenska 2021