Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský

Všem nám záleží na tom, abychom konzumovali bezpečné a kvalitní potraviny. Jejich cesta začíná u půdy a pokračuje k volbě správné odrůdy, osivům, sadbě, hnojivům a přípravkům na ochranu rostlin. Bez toho všeho zemědělské plodiny strádají, mají potíže se svým zdravým vývojem a výsledkem je špatná sklizeň. Abychom naopak sklízeli dostatek a ve skvělé kvalitě, a ještě co nejvíce šetřili životní prostředí, v tom všem pomáhá naše zkušebnictví, kontrola a rostlinolékařství.

Přípravky na ochranu rostlin jako součást integrované ochrany rostlin

Datum akce: 2. 2. 2022 10:00 - 13:00
Kategorie akce: Vzdělávací akce (konference, kurzy, přednášky atd.)

Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský

srdečně zve na
odborný webinář 

PŘÍPRAVKY NA OCHRANU ROSTLIN JAKO SOUČÁST INTEGROVANÉ OCHRANY ROSTLIN

konaný dne 
2. 2. 2022

 prostřednictvím platformy Microsoft Teams


„Integrovaná ochrana rostlin (IOR) je provázaným komplexem zásad, které na sebe navazují a vytváří tak harmonický celek. V praxi to znamená kombinaci vhodných agrotechnických a pěstitelských postupů, při jejichž dodržení lze předpokládat snížení nutnosti aplikace přípravků na ochranu rostlin (POR).

S použitím POR úzce souvisí rovněž zjišťování výskytu škodlivých organismů prostřednictvím monitoringu, využití výstupů prognostických modelů a sledování vývoje počasí v dané lokalitě.

V rámci tohoto semináře bychom se rádi zaměřili na poslední článek IOR, kterým je právě oblast použití POR. Stěžejní přednáška bude věnována situaci v oblasti restrikcí POR, schvalování úč. látek a v neposlední řadě alternativním možnostem ochrany (pomocné prostředky na ochranu rostlin).

Zařadit bychom však v rámci tohoto semináře chtěli také přednášku, která bude prezentovat výsledky pokusů, které porovnávají nebo ověřují účinnost biologických přípravků nebo jiných pomocných prostředků na ochranu rostlin. Případně přípravků povolených pouze pro použití v rámci ekologického zemědělství, a to ať už mezi sebou nebo v kontrastu biologický přípravek vs. běžný POR.

Nedílnou součástí celého komplexu IOR je rovněž akreditované poradenství. Na závěr semináře bychom pak představili také výsledky šetření IOR, které proběhlo v roce 2020.“

 
Předběžný program najdete v příloze.

V případě zájmu prosíme o vyplnění registračního formuláře 
poté obratem obdržíte emailem vstup na webinář.
 

Těšíme se na setkání.

Přílohy

Tyto webové stránky využívají k analýze návštěvnosti soubory cookies. Pokud váš internetový prohlížeč má v nastavení cookies povoleny, je nezbytný váš souhlas s použitím této technologie.

Více informací

Chyba komunikace se serverem

Nastaly technické problémy. Zkontrolujte prosím připojení k síti, a pokud pracujete jako přihlášený uživatel, ověřte prosím nastavení VPN a stav přihlášení.