Brzy tu bude epidemie očkovaných. Covid jen tak neskončí

Vakcíny proti koronaviru měly být tím, co nás definitivně zbaví epidemie, která tu s námi bude brzy již dva roky. Celou tuto dobu zde vládnou tu mírnější, tu přísnější opatření a občanské svobody dostávají na frak.

Je jednoznačné, že moderní věda se vyšvihla a dala nám vakcíny v rekordně krátké době. Když jsme si přitom četli výsledky klinických studií, zdálo se, že už stačí jen proočkovat dostatečné množství lidí a bude po všem. Ze závěrů studií totiž vycházelo, že očkování chrání téměř stoprocentně a že se prakticky nemůže stát, aby někdo očkovaný skončil v nemocnici s těžkým průběhem.

Přední kapacity pak bez dostatečných důkazů tvrdily i to, že vakcíny zabrání přenosu infekce. Svého času to prohlásil i nešťastný ministr Jan Blatný, který uvedl, že očkovaný člověk se nemůže nakazit, a tedy nákazu dále roznášet.

Proto se také mělo za to, že už proočkování poloviny populace by mělo přinést velkou pomoc a mělo by zamezit tomu, aby se epidemie ještě někdy rozjela do takových rozměrů.

S odstupem třičtvrtě roku od počátku očkování už jsme moudřejší. A víme, že očkování funguje, ale zase ne tak skvěle, jak jsme doufali. Je tu hned několik znepokojujících faktorů, které když se spojí, dokáží pro koronavirus stále vytvořit cestu k šíření.

Předně už víme, že očkování nechrání před přenosem infekce. A co hůře, očkovaný člověk může virus dále roznášet. Přitom je k němu přistupováno jako k bezinfekčnímu.

Dále víme, že účinnost vakcín je až překvapivě krátká. I vakcinolog Roman Chlíbek přiznal, že je překvapen tím, jak rychle “vyvanou”. Děje se tak v průměru po půl roce. Tehdy zejména senioři musí dostat další dávku. Jenže přesvědčit lidi k tomu, aby si nechávali aplikovat vakcínu každého půl roku, to už je úplně jiná disciplína, než jim říct, ať se nechají očkovat a budou mít pokoj.

Do toho neustále přibývá očkovaných, kterým už zkrátka nezbylo nic jiného, protože chtějí mít status normálního člověka a chodit bez testů do práce či restaurace.

Jaký bude tedy další vývoj? Koronavirus zřejmě přestane být “epidemií neočkovaných”, jak to před pár dny řekl ministr zdravotnictví Adam Vojtěch, a to jednoduše proto, že drtivá většina lidí bude očkovaných.

Ukáže se však, že ani standardní očkování epidemii nezastaví. Půjde tak o “epidemii očkovaných” nebo spíše “epidemii málo očkovaných”, tedy těch, kdo dostali dvě dávky, ale už se zdráhají chodit na ty posilovací.

Koronavirus se ukazuje býti silným protivníkem, který se nechce nechat jen tak porazit. V kapse má pochopitelně stále nebezpečné mutace. Zdá se, že ho s pomocí očkování můžeme krotit a postupně se nechat promořit, což u vakcinovaných představuje menší riziko. Kombinace prodělané nemoci a očkování by pak mohla být tou vítěznou variantou.

Foto: Shutterstock, zdroj: komentář Mix24.cz, Opendatalab

Nenechte si ujít
Česká televize je molochem, který má tu výsadu hospodařit s rozpočtem ve výši sedmi miliard korun. Žádné jiné médium v České republice tolik peněz k dispozici nemá. A přesto si veřejnoprávní stanice stěžuje na to, že jí peníze nestačí a potřebuje více. Lidé přijdou o pořady Celkem by ráda získala dvě miliardy korun navíc, což by se mělo stát tak, že dojde k navýšení koncesionářských poplatků na 160 Kč a navíc se rozroste okruh těch, kdo poplatek musí hradit. A to tak, že ho budou muset platit prakticky všichni. Dosud to totiž bylo tak, že za ČT musel platit pouze ten, kdo měl doma televizní přijímač. Nově by to měli být i ti, kdo mají třeba jen mobilní telefon nebo notebook. Protože i na těchto zařízeních mohou vysílání veřejnoprávní televize teoreticky sledovat, byť tak třeba nečiní. Generální ředitel Jan Souček teď postavil věc tak, že pokud nedojde ke schválení těchto změn a televize nedostane více peněz, bude to pro diváky znamenat skutečně nepěkné věci. Od ledna roku 2025 by v takovém případě došlo k dramatickému propadu tvorby České televize. Nevznikalo by takové množství pořadů, což by znamenalo neustálé opakování repríz. “Další možností je, že některé pořady nahradíme levnější výrobou. Namísto toho, abychom vyráběli Boženu nebo Devadesátky, tak bychom mohli vyrábět denní seriály tak, jako je vyrábí komerční televize,” uvedl Souček pro server Seznam Zprávy. Bude se propouštět Ředitel České televize to dokonce kvantifikoval, a to tak, že pokud by se poplatky nenavýšily, způsobilo by to výpadek přibližně třetiny celkové tvorby. Dojít by mohlo také na propouštění zaměstnanců, kdy by o práci mohlo přijít přibližně 350 z nich. Čtěte také: Česká televize chce od lidí další miliardy. Nova a Prima se staví na odpor, už to přehánějí Kritici však poukazují na skutečnost, že Česká televize má peněz dost. Jen se je musí naučit vynakládat efektivně a také nedělat všechno možné, čímž zbytečně tříští síly a dostupné finanční prostředky. Je velkou otázkou, proč by například měla provozovat streamovací platformu iVysílání.cz, kterou lze do zelí komerčním stanicím. Ty si na to také pochopitelně stěžují. Foto: Česká televize 24SdíleníSdíletTweet [...]
Příliš se o tom nemluví, ovšem je třeba mít na paměti, že důchody, které lidé v současné době dostávají, nemusí být konečné. V určitých případech se k nim totiž připočtou speciální příspěvky, které jsou poměrně velkou novinkou celého důchodového systému. Vrátí se zdražování? Byly schváleny teprve v loňském roce a k jejich aplikaci ještě nikdy nedošlo. To se však může poměrně záhy změnit. Jde totiž o náhradu takzvané mimořádné valorizace důchodů, která byla po neblahých zkušenostech z minulých let zrušena. V důsledku vysoké inflace totiž velmi rychle vyletěly také důchody, a to natrvalo. To způsobilo celému systému obrovské problémy, a tak se tento problém musel hasit dosti zvláštním způsobem, kdy se loni důchodcům zkrouhlo i to, na co měli nárok. Respektive jim byly penze navýšeny o tisíc korun méně, než jak by to mělo být. Aby už k něčemu takovému nedocházelo, byla tato automatická mimořádná valorizace pro jistotu zrušena. Jenže nebylo možné nechat věci jen tak. Je totiž docela dobře možné, že se v dohledné době do České republiky vysoká inflace vrátí. A důchodci by na ní potom významně doplatili. Někteří by neměli ani na základní potřeby. Proto jsou tu ony speciální příspěvky. Na ně máte nárok tehdy, když inflace po určité období překoná hranici 5 %. Jen pro srovnání: v loňském roce se blížila 20 %, tudíž nejde o žádné nedosažitelné číslo. Co stojí více peněz? Pokud k takové situaci dojde, navýší se váš důchod o částku, která bude tvořena fixní a zásluhovou částí. Rozdíl oproti mimořádné valorizaci bude ten, že se bude vyplácet pouze do konce daného roku a důchod tak o ní nebude automaticky navýšen. Na začátku dalšího roku potom stát sám rozhodne o tom, jakým způsobem se důchody navýší. Čtěte také: Důchodci v Česku na své peníze nárok nemají. Přijdou o tisíce korun, už je nikdy neuvidí Jak upozorňují odborníci, pravděpodobně nevyjde předpoklad toho, že tento systém bude levnější než mimořádné valorizace. Podle některých propočtů by mohl být dokonce dražší, jelikož příspěvky mohou dosáhnout poměrně značné výše. Na druhé straně to ale bude systém pružnější, který státní rozpočet zatíží jen po určitou dobu a nikoliv natrvalo. Foto: Shutterstock 0SdíleníSdíletTweet [...]
Největší banka v České republice to podle všeho přehnala se svými marketingovými výmysly. Podruhé v krátké době totiž mění způsob úročení na svém spořicím účtů, a to poté, co se jí příliš nepodařilo odkomunikovat ani první změnu. Zase všechno jinak Pakliže by ale někdo očekával, že v druhém případě už to bude přehlednější a jasnější a že se banka vrátí ke srozumitelnému produktu, který je pro její klienty velmi důležitý a využívaný, byl by na omylu. “Mé 86leté mamince, která je klientkou České spořitelny přišel dopis oznamující změny úročení. Jaké bude, se v něm však nepíše. Sděluje jí pouze to, že vše se dozví v aplikaci George nebo pod otištěným QR kódem. Co by si s tím asi tak počala, kdybych za ní nepřijel,” ptá se řečnicky ředitel pražské ZOO Miroslav Bobek, který potom banku počastoval skutečně nevybíravými slovy. Toho potom rozzuřila do běla ještě robotická odpověď ze strany České spořitelny, která zněla následujícím způsobem: “Rádi prověříme relevantnost komunikace. Neváhejte nás kontaktovat pomocí soukromé zprávy, doplněné o kontaktní údaje Vaší maminky pro správnou identifikaci.“ Manažer potom dále poukázal na skutečnost, jakým způsobem banka se svými klienty komunikuje a že je stále častěji odkazuje na internetové bankovnictví George. Například papírové výpisy či služby na pobočce jsou přitom stále dražší. Jak se to chovají? “V ČR žije přes 400 tisíc lidí nad 80 let. A tihle se chovají, jako by nebyli,” upozornil na důležitou věc. Přitom spousta seniorů má svůj bankovní účet právě v České spořitelně. Tato tradiční banka se přitom pro seniory začíná stávat nepoužitelnou. Mé 86-leté mamince, která je klientkou @Ceskasporitelna, přišel dopis oznamující změny úročení. Jaké bude, se v něm však nepíše. Sděluje jí pouze to, že vše se dozví v apliaci George nebo pod otištěným QR kódem. Co by si s tím asi tak počala, kdybych za ní nepřijel?Filipe…— Miroslav Bobek (@MiroslavBobek) April 4, 2024 Čtěte také: Česká spořitelna vám strhne nehorázný poplatek. Její bývalý bankéř už se neudržel a vše prozradil Namísto standardního spořicího účtu teď totiž vymyslela složitý konstrukt, který má hned několik složek a který vám bude vaše prostředky úročit například podle toho, jak moc investujete nebo jaké je vaše finanční zdraví. Základní úroková sazba je potom nula a reálně se řeší přes sazbu v rámci marketingové akce. Foto: Shutterstock 37SdíleníSdíletTweet [...]

Šéfredaktor deníku Mix24.cz. Vystudoval Vysokou školu ekonomickou a již více než dvacet let působí v médiích na redaktorských a editorských pozicích. Specializuje se na oblast ochrany spotřebitele.

35 názorů k článku “Brzy tu bude epidemie očkovaných. Covid jen tak neskončí

    1. Ne, myslím že očkování na hovno zatím neexistuje, ale jednou ho určitě vymyslí.
      Sice nebude fungovat na 100% a pořád se budete moct posrat, ale nebudete si muset prát slipy nebo umejvat záchodovou mísu, prádelnu a úklidovku zaplatí neoočkovaní!

      1. potíž je v tom, že neočkování budou z vyšších humanistických důvodů chtít, aby se očkovaní podíleli na odstraňování jejich bláta na hřišti. Dnešní cena je cca 70 tisíc

        1. No, já tuším, že to bláto nebude jen neočkovaných.
          Já jsem neočkovaný a žádné bláto jsem nenadělal.
          Jak já k tomu přijdu, že mě házíte do jednoho pytle jen na základě jednoho společného faktoru, tedy toho, že nejsem očkovaný?
          A o jakém blátu to vlastně mluvíte? O probíhajícím nárůstu nakažených?
          Tady aspoň vidíte jak to funguje, 60% očkovaných a pořád je to málo?
          Ale vy asi ráda statistiky že?
          Tak to pro vás mám dobrou zprávu! Nemusíte vůbec jíst, protože podle statistiky jste snědla půlku kuřete v případě, že polovina vašich spoluobčanů snědla ten den kuře celé.
          Takže jste najedená i kdyby jste celej den nestrčila nic do huby, stejně tak já šířím koronavirus i když jsem ho neviděl ani z rychlíku.

          .

          1. Ale ne. Pan kolega Jaroslav hovoří o hovnu, já opisně o blátu. Statistika je samozřejmě vypovídající. 60% je málo. To s tím kuřetem je neoriginální demagogie. Lidi, kteří se naočkovali se účastní boje proti kovidu, kdo ne se jenom veze a čeká, že se o něj budou ostatní starat. Já mám očkování, nic mi není a nevím o nikom s problémy

          2. Žádné bláto jste nenadělal. To je jako po Anšlusu Rakouska prohlašovat, jsem nesmrtelný, mohu v uniformě wehrmachtu jít proti tankům s bodákem. Zajíci se počítají až po honu a ten teprve pořádně začíná.

    2. Ne,je na dvě.Nejvyšší účinnost má ale na plnění kapes Prymulů,Flégrů,Maďarů a dalších finančně zainteresovaných.

  1. Už chápu Babiše, že omezoval dotace na vědu. Jestliže jsou Chlíbek, Hořejší nebo Flégr naše přední kapacity, je opravdu lepší se na vědu vykašlat.

    1. Ona ta úřednice ze stavebního úřadu,co to teď povede,to bude teprve něco,asi nemá TOP kde brát. Večerní soukromá politická škola ji asi nevytrhne, kdo to v Kolíně viděl,ví o co jde.

  2. vždy to bude epidemie neočkovaných,
    něch si to všecí zapemetajů !!!
    zkrátka přeřadíme očkování starší 9 měsíců do kategorie neočkovaných,
    v Izraeli už jsou dál,
    máš vakcinaci starší 6-ti měsíců,
    jsi v kategorii neočkovaných :-)))

    1. A myslíte si,že je úplně normální se nechat každého půl roku očkovat. Co na to imunita atd.?
      Myslím, že to není ta pravá cesta jak získat zdravé tělo.

      1. Možná se pletu, ale pan Mára to myslel asi tak, že i kdyby měl každej v 20 injekcí v prdeli 24/7, tak stejně budou epidemii dělat neočkovaní, protože hlavní cíl je vyočkovat co nejvíce vakcín bez ohledu na účinek a kdo chce psa bít, hůl si vždycky najde, zvlášť když jsou v tom miliony.

  3. Od počátku nejde o nemoc jako takovou, ale o podrobení lidí systému. Ponecháme-li stranou původ Covidu a budeme-li ho považovat za přirozený, tak při jeho léčení dostupnými léky a řádnému vývoji vakcíny by to byla bezvýznamná nemoc. Srovnejte to s malárií, úplavicí, spavou nemocí, žloutenkou atd. Význam očkování je zkreslován počtem lidí s přirozenou imunitou po prodělání nemoci. A stále chybí vysvětlení rozdílného průběhu nemoci. Celé to smrdí manipulací s fakty.

  4. Vítěznou variantou pro koho?Pravdou je že ti co to všechno vymysleli se musí popadat smíchy nad hloupostí lidí,poslouchejte globalisty co říkají že bude následovat a dejte si dvě a dvě dohromady,ty co jsou očkováni ale vítězové nebudou

  5. Pane redaktore, když píšete o ministryni Schillerové, neberete si servítky, titulek hlásá, že usvědčila sama sebe ze lži.

    Když se mnohem intenzivněji a vytrvaleji “mýlili” experti na vakcinaci proti Covidu, kteří již zcela zjevně lhali o účinnosti vakcín a klamali veřejnost, aby donutili lidi se očkovat, vyjadřujete se mnohem opatrněji.

    Kdyby tito “experti” nepředstírali znalost kterou mít z principu ani nemohli, zachovali by si ještě jistou důvěryhodnost. Takto už žádnou nemají, nelze jim věřit vůbec nic. Ani to ujišťování o tom, že vakcíny jsou neškodné, ani zprávy o hrozných obětech Covidu, které veřejnost ve svém okolí nevidí. Vidí pouze to, že téměř všichni sporadicky mírně smrkáme, mírně kašleme a s tím chodíme do práce a školy.

    Kdyby v tomto prostředí ztráty důvěry ve zdravotnické experty přišla skutečně nebezpečná infekční nemoc, bude to tragédie, protože nutná hygienická opatření nebude brát vážně už vůbec nikdo. A bude to vina přesně těch sedmilhářů, které se za lháře zdráháte označit a kteří klamou veřejnost v zájmu zisku farmaceutických firem.

  6. V clanku se nám snaží vsugerovat ze onemocni jen ten, komu vakcína vyprchala, ale nakazeni jsou i cerstve ockovani.

  7. tak to šíří očkovaní a proto budou hospody pro očkované a infekční lidi! super vláda tady a proč neuznávají protilátky,jako v Rakousku a placené testy do hospody to hloupost,takže očkování teda nefunguje aha

  8. Očkování vyvolává falešný pocit bezpečnosti a bezinfekčnost na papíře,jinak nic,a očkovaný to může roznášet dál,proč se tedy netestují?není vše náhodou naopak

  9. Tady nejde o to vymýtit koronavirus. To nejde, koronaviry tu jsou s námi odjakživa. Smysl očkování je v tom, že se výrazně snižuje pravděpodobnost toho, že s koronavirem skončíte v nemocnici. Pokud by byli všichni očkovaní, šíření covidu mezi nimi by nutně neznamenalo problém, protože smrtnost na covid i obsazení nemocnic by se snížilo někam na úroveň klasické chřipky. O to celou dobu jde, aby se z covidu stala klasická sezónní chřipka. Bohužel to značná část retardů není schopná pochopit a díky nim samozřejmě tohoto cíle v brzké době nedosáhneme. Prakticky toho zatím dosáhli v Itálii, Portugalsku, Španělsku a Izraeli. Bohužel musím říct, že vzhledem k mentalitě části evropské populace je jediným řešením celoevropské povinné očkování a tučné pokuty za odmítnutí, ale to je samozřejmě politicky neprůchozí a proto se tu takhle budeme potácet ode zdi ke zdi ještě řadu let. A co se týče doby účinnosti vakcín, tak já v tom nevidím nejmenší problém. Celý očkovací proces je otázka minuty a pokud by se vytvořilo očkovací místo prakticky na každém rohu, tak si nemyslím, že je problém se nechat jednou za půl roku přeočkovat. Navíc si myslím, že by se stačilo nechat přeočkovat 1x za rok na podzim, stejně jako u klasické chřipky. Faktem každopádně je, že něco se s tím dělat musí a nošení respirátorů fakt nepomůže, spíše naopak. A ty vakcíny jsou jedinou možností, jak se vyhrabat z těch idiotských nařízení, kterými nás politici dlouhodobě “zásobují”.

    1. Bohužel se velice mýlíte v jedné zásadní věci. Už teď je jasné, že imunita z očkování vydrží nejvýše několik měsíců. Kdyby tomu tak nebylo, nebyla by nutná třetí, posilující dávka, nediskutovalo by se o dávce čtvrté. Očkováním se Covidu tedy zbavit nelze, maximálně se můžete každého půl roku “přiočkovat” další dávkou, možná po celý zbytek života.

      Při tomto nekonečném očkovacím cyklu je prakticky jisté, že se nějaké vedlejší účinky projeví, pravděpodobně nejvíce bude postižena přirozená imunita člověka. A to, co je nyní řídký jev, různé trombotické komplikace, neurodegenerativní změny, záněty tkání, srdečního svalu, slinivky,… bude otázkou času téměř u každého očkovaného jedince. Kdyby lékaři měli svědomí a méně se báli, dávno by hromadně vystoupili proti této chmurně se rýsující budoucnosti – před několika lety by se něco podobného zdálo nemyslitelné. Možná se ale těší, že budou mít stále dost práce…

      Proti chřipce se očkuje dnes velmi málo lidí, ale přesto, negativní účinky se projevují i právě v souvislosti s Covidem – zvýšení počtu ACE2 receptorů, které právě využívají koronaviry, což je “experty” zatajováno, nicméně prof. Hořejší se v tomto smyslu už jednou podřekl: https://www.seznamzpravy.cz/clanek/letos-ani-jeden-zachyt-viru-chripky-snad-se-poucime-rika-imunolog-151543

      Imunita člověka je velmi komplikovaný systém, o jehož fungování zdaleka není známo vše, ale studie ukazují, že její selektivní posílení vůči jednomu patogenu ji často oslabuje vůči jiným patogenům – jako například právě očkování proti chřipce snižuje odolnost proti koronavirům (studie, toto dokazující byla vypracována ještě před vypuknutím epidemie Covidu a její závěr byl ve prospěch protichřipkové vakcíny, jelikož koronaviry byly považovány za relativně neškodné a ty opravdu nebezpečné za málo rozšířené).

      To, co se u chřipky, kvůli nízké proočkovanosti neprojeví, v případě Covidu může být přímo zhoubné – evoluční tlak na vznik nových mutací, které vakcínu překonají. Cesta, po které nás nutí tzv. experti jít, je nesmyslná, šílená a pravděpodobně i zhoubná. O čemž, obávám se, se záhy přesvědčíme.

    2. Souhlas 100%, teď jsem napsal něco velmi podobného, ale říkejte to topimcům a mladým krásným frikulínům (free + cool), kteří mají v makovicích jen havloidní stupidity (bezbřehá demoška, jenom práva, ale ne už povinnosti) a jinak pusto prázdno. Jich se to netýká, oni to přece nemohou dostat, protože jsou mladí, silní, krásní, opálení a mají permici do fitka.

  10. Myslím že tak po desáté dávce očkování bude hotovo,rádoby vakcína nemůže fungovat na upravený virus,to už musí být jasné i těm méně bystrým..

  11. Tak to je úspěch,i při proočkovanosti 70% lidí jsme pro Německo červenou rizikovou zemí,to je teda velký úspěch očkování,bravo,za ty prachy…

    1. Was ist das 70% proočkovanost???!! Das ist eine grosse Schei..e. Já mám po 3.posilující dávce (tzv.boosteru), ale může mě vzít nerv, když přijdu do takové Hyperky a tam rodinka mlaďasů s harantem bez čumákovníku, tam další a další, pečivo berou holou pazourou. Samý antivaxer a popírač. Mydlil bych je jako vloni, a možná že i letos, v Indii. Sundal ho poliš ze skůtru a zlískal ho bambusovou holí tak, že kripl antirouškař pak jel vestoje na stupačkách. Účinnější než nějaká ztuha vymahatelná pokuta. Co je platné, že vláda vydá nějaké vládní nařízení a hnusové z Ústavního, nebo Správního soudu jim to vzápětí zgajlují jako protiústavní. Abychom se z té svobody a demokracie jednou nepopo. Tohoto svinstva z Číny se tímto přístupem nikdy nezbavíme. Samý Landovec a volič WC-la Volného, ale když ho to náááhodou dostihne, tak lapá po dechu a volá rychlou. Je dobře, že nás Němečkové dali do red group. Ještě před létem jsem byl nakupovat u nich a bylo vidět, kdo je Němec a kdo od nás. Našinec, pod dojmem tučné pokutičky v euráších si nasadil aspoň tu ubohou ústenku, ale Němci nic, samý geroj a dnes mají 24.000 denně nakažených. Nás to čeká během 1 týdne, jen jich bude “jen” 20.000. Bohužel, komu není rady, tomu není pomoci a zase budou špitály klekat, hlavně že máme nový parlament a “novou vládu” se starými kuwami, které už to tady jednou, či vícekrát gajlovali. Hlavně nic neomezovat, hlavně ty s “protilátkami” nebo prodělaným covidem. Nechceš očkování, nechceš nosit respirátor, ale máš strach???!! Tak si zaplať PCR test, a to v plné výši. Zrovna tak nechápu, proč mají mít cizinci, kteří zde mají trvalý pobyt, očkování zdarma. Ano, ale pouze v případě, že tady platí zdravotní pojištění. Pokud zdrávko neplatí, tak ať jim ho zaplatí zaměstnavatel, nebo agentura, která je sem masívně dováží.

  12. testy zdarma ,trasovat a testujte už konečně očkované ty to roznášejí a ve školách a školkách také testy,dvakrát týdně,důchodcům 4 dávku ostatní nechte žít,nic nezavírat

  13. Lepší řešení, než vysokou proočkovanost nalezli v Japonsku a Indii:

    https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Japonci-otocili-kormidlo-Vakcina-nicemu-nepomohla-Prisli-s-lekem-ktery-Cesko-i-EU-odmita-Ted-se-podivejte-na-vysledky-683467

    V článku je krásné srovnání vývoje epidemie v těchto dvou zemích a u nás. Tím se povtrzuje, že existují jednoduchá, levná a bezpečná řešení covidové epidemie, na rozdíl od toho, co je protlačováno Big Pharmou a jejich lobbisty.

    A také je to důkaz nehorázných lží našich tzv. “expertů”. Kolik životů mají na svědomí, když odmítli Ivermectin? Co na to náš právní řád?

    V rámci objektivity – zkuste o tom také něco napsat, pane redaktore. I když, osobně velmi pochybuji, že by Vám to prošlo.

  14. Problém je v tom, že se neumírá na covid (virus), ale na přehnanou reakci imunitního systému proti němu (kterou může vyvolat infekce, i to očkování). Považuji za nikoli vyloučené, že rychlý pokles imunity po očkování (u většiny do půl roku na stav před očkováním) může být adaptační mechanismus, protože naši předkové se s adenoviry běžně setkávali a ti, která zabila přetrvávající imunita po předchozí infekci, byli prostě darwinskými mechanismy z populace odstraněni. Možná už v době, kdy naši předkové ještě měli ocas a srst.

  15. Japonský model,ne Rakousko-Bavorský paskvil,Babiš co tady předvádí a nikoho neposlouchá a z očkovaných dělá supermany,asi tak a proč je netestují také,vesele to roznášejí po barech a zpoplatnění testů to je ten důsledek,ta čísla,stále poletí nahoru,proč,něco tady nefunguje,proč to nepřiznají

  16. Místo kategoricky povinného očkování bych zavedl variantu, která by uspokojila téměř všechny. Zavést povinné očkování s tím, že pokud by dotyčný očkování nechtěl, podepsal by revers, že v případě nákazy odmítá lékařskou péči. To by se nevztahovalo na ty, kteří se očkovat nemohou (v lékařských záznamech je to uvedeno). Mezí odmítači je mnoho těch, kteří si říkají: očkovat se nenechám a když mě to chytne, tak mě vyléčí.

  17. Velká záhada,proč netestují při vstupu do restaurace všechny a očkovaný to můžou šířit ve velkém a proč za testy platit?To nikam nevede,jen k lockdownu všech,to už se nedá nikdy vytrasovat,když očkovaný nic nedodržují,protože mají tečku,falešná jistota a proč se netestují v zaměstnání,dívné dost a nepřesné antigení testy to taky k ničemu,plné hospody a plné stadiony,to asi budé to šíření a kdo tam chodí??A kdo se neustále testuje??Je to tak průhledné,už to přiznávají,pan Beran a další,neočkovaný vůbec nikam nechodí a kde berou ta čísla v Polsku nemají žádná omezení a čísla mnohem menší,tady něco nesedí

  18. V zásadě by mi nevadilo chodit se očkovat po půl roce, očkování má aspoň platnost v řádu měsíců a ne dnů. Ale ať to má kontinuitu. Ne aby mi SMS o možnosti registrace přišla až po uplynutí toho půlroku, ale tak, abych se v tom půlroce ještě stih naočkovat.
    Mimochodem, nahlížet na očkovaný jako na nějaký bacilonosiče tyfu v 50. letech, když je známo, co všechno tady jsou schopný dělat některý neočkovaný, pěkně mimo mísu. Zvlášť s pohledem na ty procenta očkovanejch v nemocnicích. Neočkovanej je mnohem víc na ráně, tak se má pořádně chránit, od toho jsou respirátory, dezinfekce atd. a ne lozit bez roušky mezi tisíce lidí, o kterejch ví starou belu, jestli nejsou nakažený.

    1. Zřejmě jste v medicínských otázkách velmi naivní. Nejde ani tak o to, jestli se nechat očkovat, ale čím.

      Všechny dostupné proticovidové vakcíny jsou založeny na tzv. spike proteinu, který je hlavním a nejnebezpečnějším patogenem viru Sars-cov-2. Vakcíny různým způsobem iniciují vytvoření spike proteinu v buňkách očkovaného člověka, čímž stimulují tvorbu protilátek – a teď pozor – proti spike proteinu, nikoli tedy celému viru Sars-cov-2.

      Vedlejším účinkem této technologie ovšem je, že se spike protein dostane do lidského těla podobně, jako při nakažení Covidem-19 a působí zde analogické škody. Jistě už každý zaznamenal, že nežádoucí účinky vakcín, tedy například trombotické jevy, neurologické komplikace a autoimunitní problémy, jsou téhož druhu, jako při samotném onemocnění Covid-19. Není to náhoda, ale zákonitý důsledek principu fungování těchto vakcín.

      Budete-li se očkovat několikrát do roka, bude to podobné, jako byste se pokaždé vystavil Covidové infekci, bohužel ale ne zcela. Infekční patogen proniká do organismu zvenčí, zpravidla sliznicemi, na nichž se po opakovaném setkání vytvoří slizniční imunita a patogen je zde obvykle zastaven a neutralizován.

      Kromě toho, virus k infekci využívá buněčné receptory – pokud je nenajde, nemůže do buňky proniknout. Z tohoto důvodu napadá i Sars-cov-2 prioritně některé orgány (např. plíce), zatímco jiné méně.

      Bohužel, mRNA vakcína přenáší genetickou informaci k vytvoření spike proteinu pomocí lipidových nanočástic, kterým nic nebrání v pohybu po celém těle. Spike protein se vám tedy vytvoří i na místech, kam se jinak dostává jen při těžkých formách Covidu. Opakované očkování tímto způsobem bude mít – velmi pravděpodobně – na organismus devastující účinky.

  19. Proč ta vláda na odchodu už dávno netestuje i očkované,kteří to nekontrolovaně šíří,jejich tečka po třech měsících vyprchá a pak ta vysoká čísla,jak to někdo může dostat po 3dávce??Očkovaní se netestují a nechodí do karantény a můžou úplně všude,bez kontroly a ať vrátí testy zadarmo a preferují přesnější PCR

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *