Zajímavý “restart” KSČM. Nová šéfka vyhlíží další bolševickou revoluci

Kateřina Konečná se stala předsedkyní Komunistické strany Čech a Moravy poté, co tato tradiční partaj utrpěla pod vedením svého dosavadního šéfa Vojtěcha Filipa drtivou porážku ve volbách a vůbec se nedostala do Poslanecké sněmovny. Následovaly tak rychlé volby nového vedení, aby se strana mohla spustit jakýsi restart a pokud možno vykročit do moderního věku. Hlavní díl tohoto nelehkého úkolu si na svá bedra vzala právě dlouholetá europoslankyně Konečná, která je považována za zastánkyni progresivističtějších proudů v KSČM.

Je však otázkou, zda začala tím nejlepším možným způsobem. V Českém rozhlase se totiž rozpovídala o Velké říjnové socialistické revoluci, která před pár dny oslavila své výročí. Kateřina Konečná tuto bolševickou revoluci vehementně obhajovala. Podle ní vznikla zezdola, protože lidé už neměli žádnou jinou možnost. Sužovala je válka a bída. A tak tito lidé už neměli co ztratit. Konečná také revoluci označila za historický předěl, který se pokoušel o zcela jiné pojetí světa, v jehož centru nejsou peníze, nýbrž člověk.

Jak už dnes víme, toto pojetí světa mělo v mnoha zemích za následek ještě větší a především trvalou bídu obyvatelstva. Komunismus je proto považován za překonaný a zcela nerealistický režim, ke kterému by se v jeho ryzí podobě neměl už nikdo vracet.

Kateřina Konečná však překvapila tím, že v dnešní době vidí mnohé paralely s tím, co VŘSR předcházelo. Cara a jeho rodinu připodobnila k současným miliardářům a prohlásila, že koronavirová krize vedla k tomu, že miliardy lidí zchudlo a pár boháčů ještě více zbohatlo. V tom vidí podhoubí pro případnou další bolševickou revoluci.

Konečná bohužel ve svém hodnocení zcela pomíjí vražený teror, který tuto revoluci provázel. Dokonce prohlásila, že pokud k něčemu takovému došlo, rozhodně nešlo o chybu revoluce.

Z těchto slov popravdě mrazí a ukazuje se, že KSČM je nereformovatelnou stranou, kde i lidé považováni za moderní levici, jsou ve skutečnosti v jádru tvrdými komunisty, kteří baží po tom, aby se vrátily “staré dobré” časy.

Je ostudou, že KSČM se za třicet let nestihla zrušit a musela se zlikvidovat de facto sama. Jisté je, že s podobnými myšlenkami šanci na restart nemá.

Foto: KSČM

Nenechte si ujít
Největší banka v České republice to podle všeho přehnala se svými marketingovými výmysly. Podruhé v krátké době totiž mění způsob úročení na svém spořicím účtů, a to poté, co se jí příliš nepodařilo odkomunikovat ani první změnu. Zase všechno jinak Pakliže by ale někdo očekával, že v druhém případě už to bude přehlednější a jasnější a že se banka vrátí ke srozumitelnému produktu, který je pro její klienty velmi důležitý a využívaný, byl by na omylu. “Mé 86leté mamince, která je klientkou České spořitelny přišel dopis oznamující změny úročení. Jaké bude, se v něm však nepíše. Sděluje jí pouze to, že vše se dozví v aplikaci George nebo pod otištěným QR kódem. Co by si s tím asi tak počala, kdybych za ní nepřijel,” ptá se řečnicky ředitel pražské ZOO Miroslav Bobek, který potom banku počastoval skutečně nevybíravými slovy. Toho potom rozzuřila do běla ještě robotická odpověď ze strany České spořitelny, která zněla následujícím způsobem: “Rádi prověříme relevantnost komunikace. Neváhejte nás kontaktovat pomocí soukromé zprávy, doplněné o kontaktní údaje Vaší maminky pro správnou identifikaci.“ Manažer potom dále poukázal na skutečnost, jakým způsobem banka se svými klienty komunikuje a že je stále častěji odkazuje na internetové bankovnictví George. Například papírové výpisy či služby na pobočce jsou přitom stále dražší. Jak se to chovají? “V ČR žije přes 400 tisíc lidí nad 80 let. A tihle se chovají, jako by nebyli,” upozornil na důležitou věc. Přitom spousta seniorů má svůj bankovní účet právě v České spořitelně. Tato tradiční banka se přitom pro seniory začíná stávat nepoužitelnou. Mé 86-leté mamince, která je klientkou @Ceskasporitelna, přišel dopis oznamující změny úročení. Jaké bude, se v něm však nepíše. Sděluje jí pouze to, že vše se dozví v apliaci George nebo pod otištěným QR kódem. Co by si s tím asi tak počala, kdybych za ní nepřijel?Filipe…— Miroslav Bobek (@MiroslavBobek) April 4, 2024 Čtěte také: Česká spořitelna vám strhne nehorázný poplatek. Její bývalý bankéř už se neudržel a vše prozradil Namísto standardního spořicího účtu teď totiž vymyslela složitý konstrukt, který má hned několik složek a který vám bude vaše prostředky úročit například podle toho, jak moc investujete nebo jaké je vaše finanční zdraví. Základní úroková sazba je potom nula a reálně se řeší přes sazbu v rámci marketingové akce. Foto: Shutterstock 0SdíleníSdíletTweet [...]
Jde pravděpodobně o jeden z největších nešvarů současnosti, jen se o něm zdaleka nemluví tolik, jak by bylo potřeba. Vždyť se tu reálně ztrácejí peníze desítkám tisíc lidí, přičemž toto číslo pravděpodobně ještě poroste. Postihne to každého Nejrůznější organizované skupiny si rychle všimly toho, že Češi jsou stále obecně velmi důvěřiví a neočekávají, že by jim někdo chtěl udělat něco zlého. A na druhé straně slyší na nejrůznější výzvy k tomu, jak zhodnotit svůj majetek, případně slibované výhry. Různých metod, jak z lidí vylákat peníze, které už nikdy neuvidí, je celá řada. Tou nejjednodušší je poslat pod určitou záminkou SMS, která buď hrozí nějakým průšvihem nebo naopak něco slibuje. Připojena je výzva k akci, kde je třeba vyplnit osobní údaje. Na tom by ještě nebylo nic divného, pokud by mezi nimi nebyly i přístupové údaje k bankovnímu účtu. Pokud je odevzdáte, můžete si být jisti tím, že vám účet vyluxují. Podvody se to jen hemží na internetových tržištích, kde se Češi často pokoušejí prodat různé použité věci. “Měla jsem radost, že se mi na můj inzerát někdo hned ozval a že situaci rychle řeší,” říká pětadvacetiletá Míša, která prodávala starší dětské věci. “Okamžitě poslal odkaz na kurýrní službu, kde jsem měla vyplnit údaje včetně přístupu do bankovního účtu. Až potom mi došlo, jak moc jsem byla naivní.“ Přijdete o balík peněz Žena celkem přišla o 40 tisíc korun, které se podvodníkům podařilo z jejího účtu odčerpat, než banka transakce zablokovala. Podle České bankovní asociace bylo podobným způsobem napáleno téměř 70 tisíc klientů, kterým byla zcizena částka přesahující 1,35 miliardy korun. Na jednoho tak v průměru připadá enormní ztráta ve výši dvaceti tisíc korun. Může to být ale i podstatně více. Výjimkou nejsou případy, kdy lidé přijdou o stovky tisíc korun, respektive o veškeré celoživotní úspory. Čtěte také: Banky jdou náhle tvrdě po Češích. Přijdete tak o spoustu peněz, už zase vás škubou Ačkoliv se banky situaci snaží řešit, z jejich pohledu mají vše velmi dobře zabezpečeno a zbývá tedy především edukace klientů. To je ale nikdy nekončící práce, jelikož jsou jich miliony a nejrůznější podfuky mají stále sofistikovanější podobu. Foto: Shutterstock 37SdíleníSdíletTweet [...]
Vypadá to, že chystaná důchodová reforma se stane největším tématem příštích týdnů a měsíců. Ostatně, jde o zcela zásadní změnu, která se dotkne úplně všech. Vzhledem k tomu, v jaké šlamastyce se celý důchodový systém ocitl, je třeba provést skutečně dalekosáhlé změny na všech stranách. Do důchodu dříve Všeobecně to pochopitelně půjde směrem, který se lidem příliš nelíbí. Produktivní věk se prodlouží a důchodový věk naopak oddálí. Smyslem je to, abyste v penzi netrávili tolik času. Podle aktuálních propočtů se počítá s průměrem 21 let a i to bude podle odborníků dost možná třeba ještě zrevidovat, jelikož je to příliš mnoho, vezmeme-li v potaz, že pro odchod do penze je třeba odpracovat 35 let. Ovšem s tím, jak se bude věk pro odchod do důchodu prodlužovat, je třeba zohlednit i velmi náročné profese, kterých by se to týkat nemělo. V některých případech by si dokonce měly polepšit a odejít do penze dříve než dnes. Do důchodu půjdou zcela jednoznačně dříve pracovníci spadající do 4. kategorie podle metodiky Bezpečnosti a ochrany zdraví při práci. “To jsou práce, při nichž je vysoké riziko ohrožení zdraví, které nelze zcela vyloučit ani při používání dostupných a použitelných ochranných opatření,” uvádí web BOZP Info. Kdo tam spadá? Do této kategorie však aktuálně spadá necelých 20 tisíc lidí, což není mnoho. Ministerstvo práce a sociálních věcí ale už oznámilo, že dřívější důchod se bude týkat i řady profesí spadajících do třetí kategorie. Tam už jde teoreticky o téměř půl milionu zaměstnanců. Počítá se s tím, že dříve půjdou například zedníci, dlaždiči, obsluhovači důlních zařízení, montéři nebo pracovníci odvozu a recyklace odpadů. Překvapivě by se to mělo týkat také šéfkuchařů a kuchařů. Čtěte také: Jsem na světě 70 let, ale takhle špatně se mi ještě nežilo. Důchodkyně řekla, kolik skutečně dostává a co si myslí o tomto státě Je tedy vidět, že některé skupiny se do tohoto seznamu propracovaly a jiné nikoliv. Proč tam nejsou například pokojské nebo recepční, které také neustále stojí na nohou a vykonávají fyzickou aktivitu? Mnozí to zcela jistě budou považovat za nespravedlivé. Zároveň se tu vytváří skupina privilegovaných, a to často ne se zcela propracovaným argumentačním pozadím. Foto: Shutterstock, zdroje: SUIP, MPSV 3SdíleníSdíletTweet [...]

Šéfredaktor deníku Mix24.cz. Vystudoval Vysokou školu ekonomickou a již více než dvacet let působí v médiích na redaktorských a editorských pozicích. Specializuje se na oblast ochrany spotřebitele.

74 názorů k článku “Zajímavý “restart” KSČM. Nová šéfka vyhlíží další bolševickou revoluci

    1. Jen abys měl pravdu,zatím se snižuje životní úroveň jen zaměstnancům.A už není co na prodej.Tak si připrav čepici na žebrání !

          1. McMurphy, at´ žije odkaz Václava Havla! Kalousek na Hrad!!

          2. sem pro, rozhodně!!! voba tebou menovaný podporovali/podporujou nejvíc chlast. ;o)) ichtyle. ty si dycky tak naběhneš. ;o) a neřikal si náhodou, že na mne už nebudeš reagovat? joudo.

    2. Vy mi to možná nebudete věřit, ale ona má pravdu. Role tehdejší carské rodiny je skutečně podobná roli dnešních miliardářů, kteří jsou ve většině případů škůdci. Nestačí jen konstatovat, že politika komunistů byla v mnoha státech odmítaná, ale nutno také říci proč.
      Podívejte se na úlohu komunistů ve 2.světové válce – ať již u nás, nebo v SSSR, v Polsku či v dalších zemích. Právě komunisté vedli v celé Evropě protifašistický odboj. Byli také prvními, kteří byli popravováni. Ostatně historické dokumenty mluví jasnou řečí. J jasné je i to, že právě politika KSČ zákonitě nemohla být po chuti tehdy vládnoucí třídě. Měli bychom dnes uctívat památku komunistů, kteří položili své životy v boji proti fašismu, ne je idiotsky stavět do jedné řady s hitlerovskými cizáky, kterým šlo jen o fyzickou likvidaci našeho národa. Už jen plán Hitlera na vojenské tažení proti SSSR byl pojmenován přiléhavě k jeho úmyslům – BARBAROSSA. Nešlo o vítězství v čestném boji, ale o vyvraždění sovětských občanů jakýmikoliv prostředky. Proto tolik mrtvých, proto takový strach z pomsty postupující Rudé armády. Vše souvisí se vším !!!

      1. Jen zapomínáš, že do té doby byly Německo a SSSR spojenci. Oba státy napadly Polsko a rozdělily si ho. Fašisti a komunisti společně. Takže stavět je do jedné řady je celkem fér.

  1. jj, spousta chytrýsů mudrovalo vo tom, že se ksč měla zrušit už v 89. roce. ;o)) prostě vypatlanci. ;o))

  2. Otázka je koho to je ostuda. KSČ zaniká přirozenou cestou, což je to nejlepší, co mohlo nastat. Zákaz by nic nevyřešil, ještě by se z nich stali mučedníci. Takto to jsou už jen šašci. Nová generální tajemnice má přiléhavé jméno, partaj s ní končí v bezvýznamnosti.

    1. Jen abyste se neblamoval vobčane.Jak to tady všechno půjde postupně do kopru (elektromobilitadebilita, stále více nezvladatelnější covid, inflace a s ní všeobecné zdražování všeho a energií hlavně) může být restart myšlenek komunismu.

      1. Já si iluze nedělám, ale komunismus opravdu netáhne, protože našinec je sice obecně závistivý, ale také sobecký a tuze nerad se dělí. Naopak co bude dále v kurzu, v čem se Češi našli, tak to budou nějaké formy středo-levicově konzervativních režimů, tj. něco co připomíná bývalý národní socialismus a jak představuje SPD, Trikolora, Šlachta, zčásti ANO a ČSSD atd., tedy už dnes v součtu většina voličů i dle posledních voleb.

        1. Proč by se měl někdo dělit o svůj majetek,který si sám vybudoval vlastní pílí,s někým,kdo je lempl.Komu se nelení,tomu se zelení,to platí pořád.

    2. Ale kdepak. Žádní šašci.
      Kdo chce informace, zajisté si je získá. Spíše bych to viděl tak, že všemi propagovaný kapitalismus začíná vykazovat závažné trhliny.

  3. Obávám se ,že revoluce bude,ale né bolševická,ale boj lidí v evropě o přežití,nejprve se budeme muset vypořádat s Bruselskou chátrou a pak budou na řadě dobroserové a ta revoluce nebude rozhodně sametová,chudina nebude mít co ztratit,ale komančové ji nepovedou chovají se totiž stejně jak ta sebranka v Bruselu

    1. Jestli se ukáže, že máte pravdu, tedy že “komančové” jsou jako ta sebranka z Bruselu, pak bude muset následovat to, co udělal v SSSR Stalin. Bude třeba komunistickou stranu nejdříve očistit. Legitimace nemůže býti nadále výtahem k moci.

  4. Co máte pořád s bolševiky?? Tady nikdy žádní nebyli. Bolševici byli v Rusku VKbS. Teď by byli bolševici, tedy ti v Rusku dobří, že?? Babice Merklice vyzývá Putina, aby zařídil v Bělorusku u Lukyho, aby se NĚCO udělalo s uprchlíky na BY-PL hranici. A co by měl ještě Vlaďka udělat. To není jeho problém, na ten si zadělal svazačka z FDJ z NDR v roce 2015 sama, tak ať teď nebulí a když, tak ať se zasadí o zprovoznění plynovodu Nord Stream 2. Půťa (ne Půta z LBC) by to tak měl zaonačit, něco za něco, však to je hlavní znak kapitalismu.Zelené ekomagorrrství zahubí celou Evropu.Zase, aby ten bolševik zachraňoval svět.

    1. Vladimír nepotřebuje za jakoukoliv cenu plyn do Evropy dodávat. Kdybych byl na jeho místě, ještě bych ho výrazně zdražil. Však ono by se rychle ukázalo, kdo koho skutečně potřebuje a kdo jen kecá.
      Za současného rozložení situace NENÍ MOŽNÉ být nezávislí na ruských surovinách. Tolik jich na světě zase není. A kdo chce mrznout – prosím, ať si poslouží. Letos možná spálí les – pak bude 50 let trvat, než naroste nové dřevo. Po tu dobu bude možné se zahřívat maximálně tak cvakáním zubama. K tomu jim dopomáhej Bůh.

  5. Souhlasím s autorem a soudružce Konečné bych i objasnil důvody revoluce v Rusku. Ano v Rusku byla bída a hlad,mužici byli nevolníky ještě v roce (1861) kdy v ostatních částech Evropy byla dávno buržoasní revoluce,technický pokrok šel vpřed a nevolnictví patřilo nenávratně minulosti. V R-U vznikla 1878 soc.dem.tedy strana hájící zájmy pracujících.Situace dělníků a rolníků nebyla dobrá ani v západních zemích nicméně se začínala lepšit pomalu ale jistě viz.už zmíněný vznik soc.dem. a třeba i tím,že v Německu Bismarck začal dělat několik do té doby neskutečných věci začal pracujícím platit zdravotní a sociální pojištění. Situace v celé západní Evropě se začala lepšit,ne tak v Rusku. V Rusku i na počátku 1.války bylo vše při starém bylo zrušeno nevolnictví 1861 nicméně pokrok postupoval velmi pomalu. Proto také právě tam vznikla revoluce 1917 jedině tam a nikde jinde v západní Evropě o USA nemluvě.To,že se socialistická revoluce se nedokázala rozšířit dál do Evropy zejména západní po 1.válce ani po 2.válce bylo způsobeno tím,že životní úroveň v oné části Evropy nebyla tak zlá jak jí líčili komunisté a taky vznikly zde dvě velmoci,které si hlídaly svá teritoria (USA a SSSR) kdo z nich nakonec uspěl je dnes zřejmé.

    1. Zapoměl jste napsat,že v ČÍNĚ komunisté přivedli zemi k prosperitě o níž se může kapitalistům na západě jen zdát.Je to systém který reguluje spekulaci a to z nich dělá to co obdivuje celý svět !

      1. A nedovedl Čínu k prosperitě právě kapitalistický dělník? Který, svého kapitalistu, donutil svými požadavky k vývozu výroby, ale hlavně technologií do Číny. A co je opravdu na ČLR ku obdivu je jejich naprostá ignorace životního prostředí. A to neberu v potaz, využívání “otroků” z KLDR i řad vlastních občanů, potažmo jejich nesmyslné zbrojení. Kdyby Čína, ale i Rusko, USA dal 20% svých armádních rozpočtů do smysluplných eko projektů, nemusela by mít do 10-ti let Evropa v autech šlapky.

        1. V Číně socialismus dokáže konkurovat ,a dnes i překonávat kapitalismu je jasné každému jen tobě né.Možná pálíš knížky z konce 19 století,které psaly o režimu v továrnách po Evropě.Musíš se snažit ,aby se nastupující generace nedozvěděla o nelidských poměrech koncem 19 století v Evropě.Čínští komunisté měli před 30 lety na svém území 600 milionů lidí žijící v ohromné chudobě.Dnes už je chudoba v Číně vymýcena a stala se z ČÍNY ekonomická FIRST !

          1. Socialismus, Made in China, je o několika “podnikatelích” a straně. Jinak ty knihy z 19.století, jsou tam právě teď aktualní, tady je “jen nechali bez práce”, ale tam se ztratíš a opravdu ztratíš.

        2. Věř tomu,že kapitalistický dělník nepřevedl výrobu do Číny! Byla to spekulace a a lehce vydělaný prachy z převedením výroby do ČÍNY.Finanční žraloci ztratili veškeré zábrany a přivedli západní společnosti na pokraj krachu.Dnes jim k rozvoji nebudou stačit ani nové kolonie ve východní Evropě,kde právě finanční spekulativní svět zničil veškerý průmysl ! My staří jsme měli štěstí,naší vnuci již ho mít nebudou.

      2. Jo částečný souhlas,ale za prvé naší soudruzi čínské komouše nikdy moc neuznávali (vždy jen sovětské) a že ten jejich systém tedy čínský současný je je takový něco jako chytrá horákyně něco mezi kapitalismem a socialismem. Je otázka kam s tím dojdou ?

    2. 1 světová válka vedla k vítězství proletariátu
      v jedné zemi
      je potřeba 2. světové války, aby proletariát zvítězil,
      na celém světě
      V.I.Lenin
      1922 sebrané spisy

  6. Paní Konečná by si měla uvědomit,že komunisté v Evropském pojetí nemají šanci na úspěch.Měla by se podívat do ČÍNY jak komunisté provedli transformaci.Dokázali za 30 let z ČÍNY udělat světovou ekonomickou velmoc.To že se ani písmenen nezmiňuje o Čínských komunistech tak ona nemá šanci pro budoucnost Evropy a pracující lid něco udělat !

    1. Souhlasím,Čína byla vždy pro naše soudruhy a soudružky nestravitelná. Oni se vždy drželi sovětských komunistů jako dítě maminy sukně.

        1. Hlavně v popravách na fotbalových stadionech. Pošlou příbuzným ještě účet za kulku. To ani Hitler nedokázal. A nakazili celou planetu covidem-19. Ty jsi to myslel.,jako vtip, doufáme..

          1. To jsi dostal amnestii v roce 2013 za nedodržení zákona o privatizaci. V Číně by jsi byl nožná na tom stadionu

          2. Martine tady nikdo nechránil po roce 1989 náš společný majetek.Naopak podhodnotili korunu a začla spekulace o které se bude psát ještě za 200 let.Tak nevím jak bys potrestal ty co ?

          3. Náš společný majetek? Myslíš majetek, který nakradli komunisti? Továrny, doly i malé živnosti. Děláš jim dobrou reklamu, chlapečku, proto už nejsou ani v parlamentu.

          4. Po válce tady zbyl jen nefunkční průmysl zaměřený jen pro válečnou potřebu Německa. To že systém dokázal vytvořit z ničeho průmyslový stát nejen na ůzemí Česka Moravy ale i ze Slovenska které bylo zaostalé,světčí o zdravom systému.To nikdo nedokáže kecama popřít! Byla to doba rozmachu o které se může dnešnímu režimu jen zdát ! Dnešní režim z toho jen žije,až promrhá a prospekuluje zbytky zdrojů po minulém režimu,tak už ničemu napomůžou takové bláboly co tu vedeš.

          5. Ano, proto jim to sebrali až v r.48-49, protože ani jeden z těch soudruhú, neměl tušení jak to funguje. Průmysl zaměřený válečnou výrobu? Ono nejde nosit vojenské boty v míru? Nejde přestavit soustruh z tanku na traktor? A co se severních Uher týče, to byla chyba, měli jsme je nechat Ma’darsku. O to kratší hranice.

    2. Nic ve zlém, ale pokud by naši pracovníci měli pracovat tak, jak se pracuje v Číně, tak to rovnou říkám, že by to nikdo nedal dohromady (=nestíhal).

  7. SSSR nelze vojensky porazit
    a komunismus nemůže zvítězit,
    pokud neovládne celý svět
    dvě pravdy, které byly popsány v knize z roku 1926
    a platí i po 100 letech
    hlavně se neptejte,
    kdo to napsal, a v které knize

    1. Komunismus dle Čínského střihu má budoucnost,to jen vy nevidíte úspěchy Čínskýcch komunistů.

  8. Je to druhá Pekarová-Adamová, akorát opačnou politickou polaritou. Jediný rozdíl je v tom, že nemá tak zlé oči

    1. Omyl, ,,ojrobolševismus” který propaguje Kalouskův pohrobek je úplně totožný s tím který propagoval Lenin.

      1. Opravdu? 250 000 000 obětí? Zničení vzdělání, životního prostředí, lékařské péče, atd,atd? Ty musíš být hovadojd, chlapečku!!

        1. Chlapečku říkej své mamince, debílku. Jestli nevidíš ideologické paralely, tak asi patříš mezi eurohujery, tudíž tě mohu poslat jen do rekta.

          1. Moje matka zemřela v roce 1986, hovadojde. Navrhuji ti opustit okamžitě EU z Letiště Václava Havla! Sbohem!!

          2. tvoje máma je franta a žije, tak ho nezapírej! to by se mu/jí hodně nelíbilo!! ichtyle

        1. jo a taky lepčí než třeba kaktus, nebo tchoř, nebo jinan dvoulaločný! ty si ale chytréj! ;o)) můžu ti řikat ichtyle?

      1. Vy jste zřejmě taky člen těch bolševických parchantů, že se tak bojíte. Vlastně Ty jsi, aby to bylo po bolševicku správně, že?

  9. Komunisti mají na svědomí 250 000 000lidských životů po světě. To nepřekonají ani nacisti, s islámem a Babišem dohromady….

    1. šmudlíku, dělá to cca 121 mega. což je asi vo 20 mega víc, než počet mrtvejch indiánů, co hrdý emeričani vyvraždili při dobejvání západu. ty šmudlo jeden ichtylskej. abys měl možnost lepčího srovnávání a nemusel ses vomezovat hitlerem. ty joudo. ;o))

  10. Smrt komunistům a Babišovi!
    ZPRÁVY DNE: 
    Kabinet Andreje Babiše končí

    • Dosluhující premiér Babiš včera ráno písemně odeslal prezidentu Zemanovi demisi jeho vlády. Hrad odpoledne oznámil, že prezident demisi přijal. Kabinet ANO a ČSSD bude vládnout v demisi v řádu týdnů, až do jmenování nové vlády, kterou sestavuje Petr Fiala.

     
    Vratislav Mynář byl vypovídat na policii, pochybení odmítá

    • Policie včera vyslechla vedoucího hradní kanceláře Mynáře kvůli podezření z neposkytnutí pomoci nemocnému Miloši Zemanovi. Prezident republiky byl převezen do nemocnice 10. října v kritickém stavu. Mynář podezření odmítá.

     
    Růst cen stále zrychluje

    • Podle Českého statistického úřadu vzrostly ceny mezi měsíci zářím a říjnem o celé procento. Inflace dosáhla v minulém měsíci hodnoty 5,6 %, což je nejvíce od roku 2008. Zdražily pohonné hmoty, nájemné i spotřební zboží. 

     
    Úspěšný den Vám přeje,
    tým Milionu chvilek

  11. Voličo Ksčm a Čssd by měli uznat že volit ty to 2 strany je již zbytečné vyhození jejich hlasu a že v předčasných volbách které musí do června 2022 být je potřeba volit jen jednu ze 3 stran – ANO SPD PŘISAHA tak aby ty to strany dostaly alespoň 30% 14% 5% hlasu a smetly ty darebacké koalice do horoucích pekel !!

  12. Kapoši si teď budou dělat co chtějí…Třeba ve 15,31, mě blokli na novinkách jenom proto, že jsem navrhoval tresty pro odmítače očkování) samozřejmě ve srandě¨! Kapoši srandu neznají, proto budou mít od mých kritických článků, klid! Napsali, že mně to poslali na mail, ale nic nedošlo…Je to kapošský bordel…

    1. Oblíbená výmluva, mě to jako “poslali taky” přitom nic,prostě sprostá cenzura,nesmím ani hlasovat,takže novinky horší než komunisti. Nevíte,komu to patří? Nepíču vulgárně a nejsem vlezdop… západu, ani východu. Píšu jen co je proekonomiku ČR dobrý.

  13. Nikdy nesmíme zapomenout na historii.Co se týká komoušů,hlavně na to,co se dělo po r.1948.Nezapomenout,kolik majetku sebrali lidem,zničili a vyhnali z vlasti spoustu lidí,znárodnili tzn.ukradli majetek,které budovaly generace rodin.Nikdy nezapomeneme!!!!!!!!!!!

    1. A to myslíte ,že tihle po revoluci všechno vrátili? Leda tak Havlovi a Schwarckovi.
      Ani jak mi zabili tátu se nesmím dovědět, celá policie!!!!

      1. Vrátili to co vrátit šlo.To co komouši nenávratně zničili,jistě vrátit nešlo.Psala jsem o tom jací jsou komunisti.A o vracení majetku,to je jiná kapitola.Jistě nešlo vše napravit co způsobili.

      2. Vracel stát, což šikovní komouši, vzali za své. I oni si nechali vrátit (zprivatizovat) to co jejich otcové ukradli ve jménu lidu.

        1. Jenže ten “stát” byli aněkde ještě jsou komunističtí úředníci,co zahodili č.knížku,ale mozek jim to nezměnilo a někteří i volali po vyvlastňování. A co takových jejich pohrobků na úřadech sedí!

    2. Správně, nezapomenout. Mějme starost o to, co se děti učí, např. v sedmé třídě v dějepisu. Osobně plánuji s neteřinkami výlet na nedaleký tábor “Vojna” a ujasniti jim co to bylo a bohužel ještě je zač.

    3. Chtělo by to mokrý hadr a xanax. Nebo, něco ještě silnějšího. Kolik vám je let? Jestli alespoň tolik co mě(když nechcete nikdy zapomínat, tak předpokládám, že pamatujete). A pokud nepamatujete, pak jen papouškujete a žvaníte. Žvaníte o době o které nic nevíte. Globalistům, kteří dnes zavádějí nejhorší a nejstrašnější diktatůru co tu kdy byla (a o ty majetky máte li nějaké teprve příjdete), tak těmto se zaváděný socialismus(ne komunismus) vymknul z pod kontroly. Neměli dlouhá desetiletí na tento vývoj společnosti vliv. Proto i vznik studené války. Opět dostat ta území pod kontrolu, která započala až po roce 89 zase a výsledky jdou vidět všude okolo. Hodně vás asi štvalo zdravotnictví zdarma. Jedno z nejlepších ve světě. Můžete se smát a ťukat si kolik chcete, ale bude to vlastní hlouposti. Projděte si třeba orthopedické úspěchy tehdy oproti západnímu světu. Nebo vás rozčilovali zdravé potraviny? Kdy norma na ně byla tak přísná, že se musela nejdříve zrušit, jinak by ty západní exkrementy v hezkých obalech nemohli tady začít navážet? Na co ještě nezapomenete dámo? Že byla dobře střežena státní hranice proti kdejakým živlům sem nepatřícím? Že se vědělo o každém jednotlivci co sem přijel? Tohle by bylo užitečné i dnes. A nepleťte si mnou vzpomínanou situaci se zákazem některým lidem cestovat a opustit zemi což považuji já sám jako blamáž. Nespravedlnost. To neobhajuji. Žádný systém není, ale dokonalý. Mluvíte o kradení majetku. Myslíte třeba kolektivizaci zemědělství? Já to neobhajuji, ale snažím se porozumět. Jak by jste vy uživila celý národ po válce? Sedláci by to dokázali myslíte? Co hrabali hlavně pro sebe a děvečka, nebo pacholek dostali od pantáty tak suché z nosu? Chtěla by jste pro takového sloužit? Nebo příjmout pomoc od ameriky a už tehdy se tím uvázat do ekonomického otroctví a lichvářského diktátu? Jak měla tehdy země začít něco produkovat? S pány továrníky s doutníčkem v hubě, obrovským břichem a mizernou mzdou se špatnými podmínkami v práci pro dělníky naparujíc se ve svých prvorepublikových vilách? Řeknete, že západ byl také po válce že se ekonomicky rozvíjel lépe. Ano. Na dluh a úkor budoucích časů, které se dnes staly přítomností kterou všichni žijeme a ještě spláčeme nad tou falešnou prosperitou úžasného západu. Teď zaplatíme za to všichni. Celá Evropa, celý svět.
      Neobhajuji minulý režim. Také nebyl nejlepší. Jen se snažím porozumět a vidět více to pozitivní, kdy dnes pozitivního není nic. A ne hned křičet s pěti vykřičníky do světa své nepromyšlené a více emotivní výblitky. Tak hlavně nezapomínejte. Aby vaše děti a vnoučata měly pak tento nezapominající trend jako generační prokletí, kdy nezapomenou na vás a vámi podobných co budujete svou pasivitou teď. Protože to budou jednou těžší a chmurnější vzpomínky, než na roky po 45tem.

  14. Pohnout masu lidí k nějaké akci není ani trochu snadná věc. Válka “Severu proti Jihu” v USA je dost podobná.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *