Z důvodu platných pandemických opatření bude vstup na obřad umožněn jen pozvaným osobám. Veřejnost se bude moci se Žbirkou rozloučit na prostranství před krematoriem, kde bude umístěna kondolenční kniha. Přenos z obřadu bude také vysílán prostřednictvím přímého přenosu na přítomné umístěné obrazovky a bude také streamovaný na oficiálním facebookovém profilu Žbirky. Pohřeb bude vysílat také slovenská televize Markíza. 

Pro mnoho Žbirkových příznivců na rodném Slovensku to je překvapení. Přestože posledních několik desítek let zpěvák se svou rodinou žil převážně v Praze, na Slovensku byl národní ikonou. Převzal i nejvyšší slovenské státní vyznamenání Pribinův kříž.

Ani na Slovensku tak na Mira nezapomněli. Kondolenční kniha bude vystavená i na Velvyslanectví Slovenské republiky v Pelléově ulici. Možnost do ní napsat poslední vzkaz pro zpěváka bude mít veřejnost v pátek (12. 11.) od 09.30 až 12.00 h a od 13.00 do 15.00 hod.

Zdravotní problémy provázely zpěváka celé čtyři roky. Poprvé zkolaboval v Londýně. Dýchací potíže se pak ozývaly znovu a znovu. Letos na podzim kvůli nim zrušil některé koncerty, zdálo se ale, že brzy bude zase fit. V den svých 69. narozenin ukázal fanouškům foto, jak se doma kurýruje. To ale nikdo ani v tom nejhorším snu netušil, že si pro něj co nevidět přijde sama smrt…

VIDEO: Zemřel hudebník Miro Žbirka

Video
Video se připravuje ...

Zemřel hudebník Miro Žbirka. Videohub

Fotogalerie
59 fotografií