15. listopadu 2021 • 06:21

Plíšková udolala Krejčíkovou, ale na Turnaji mistryň končí. Estonka padla

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
Varaďa by nedopustil chyby, které stály Pardubice titul. Kabina má příliš velkou moc
VŠECHNA VIDEA ZDE

Semifinále letošního Turnaje mistryň ve dvouhře se odehraje bez českých tenistek. Karolínu Plíškovou o postup v mexické Guadalajaře připravila Španělka Garbiňe Muguruzaová díky výhře nad Estonkou Anett Kontaveitovou 6:4, 6:4.



Plíšková měla naději na účast v semifinále po obratu v duelu s krajankou Barborou Krejčíkovou a výhře 0:6, 6:4 a 6:4, ale k tomu potřebovala jakékoli vítězství už jisté postupující Kontaveitové, což se nestalo. Na kontě sice Plíšková měla stejně jako Muguruzaová dvě výhry a prohru, ale Španělka prošla dál díky lepšímu poměru setů. Krejčíková skončila s třemi prohrami ve skupině poslední.

„Mám čisté svědomí, že jsem pro postup udělala všechno. Vím, že kolikrát stačilo jedno vítězství, takže když nestačí dvě, tak bohužel, silná skupina. I takové jsou osudy,“ řekla Plíšková, která hrála Turnaj mistryň popáté v kariéře a do semifinále se dostala třikrát.

Zápas Kontaveitové sledovala Plíšková stejně jako většinu duelů v turnaji. „Prožívat to nebudu, protože jednak to nemůžu ovlivnit, jednak jsem přežila horší věci než nepostoupit ze skupiny,“ řekla Plíšková po zápase s Krejčíkovou. „Samozřejmě bych si moc přála, aby to dopadlo, protože si myslím, že si postup zasloužím už jen za to, jak jsem otočila zápas (s Krejčíkovou). A kdyby postoupila Muguruzaová, kterou jsem porazila, tak by mě to štvalo, ale jsem připravená na všechno.“

České tenistky hrály na vrcholu sezony podesáté za sebou, ale na titul ve dvouhře čekají o triumfu Petry Kvitové v roce 2011. Finále si naposledy zahrála Kvitová v roce 2015.

Muguruzaová je v semifinále poprvé od svého debutu na Turnaji mistryň z před šesti let a hrát o finále bude s krajankou Paulou Badosaovou. Soupeřka Kontaveitové vzejde ze závěrečného utkání druhé skupiny mezi Běloruskou Arynou Sabalenkovou a Marií Sakkariovou z Řecka.

Turnaj mistryň na O2 TV Sport

Všechny zápasy ve dvouhře a čtyřhře nabízí stanice O2 TV Sport a O2 TV Tenis v přímých přenosech. Představí se ambasadorka O2 TV Karolína Plíšková i Barbora Krejčíková, která navíc bude bojovat ve čtyřhře po boku Kateřiny Siniakové. Turnaj mistryň bude komentovat na O2 TV Sport a O2 TV Tenis Libor Basík, Martin Štefl a Klára Janáčková.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud