Pátek 10. května 2024, svátek má Blažena
130 let

Lidovky.cz

Ekonomika

S dodávkami elektřiny a plynu končí Ray Energy, měla kolem tří tisíc zákazníků

Za plyn domácnost, jejíž členové jsou důchodci, bude muset zaplatit o více než polovinu víc. foto: MF DNES

Výkyvy na trhu s elektřinou a plynem zlomily vaz dalšímu dodavateli. Konec dodávek oznámila Ray Energy, vyplývá z informací na webu Operátora trhu s elektřinou. Podle jeho dat dodává firma energie téměř 3000 zákazníků.
  16:41

„Operátor trhu oznamuje, že ve svém systému pozastavuje činnost společnosti Ray Energy z důvodu pozbytí možnosti dodávat plyn, a to na základě oznámení této společnosti, které operátor trhu obdržel dne 16. 11. 2021 v 15:40 hodin,“ uvedl Operátor na svém webu. Identicky a ke stejnému datu i času oznámil i ukončení možnosti dodávat elektřinu.

Ray Energy je tak již několikátým dodavatelem energií, kteří od poloviny října oznámili ukončení činnosti. Po Bohemia Energy, která dodávala energie asi 900 000 klientům, skončil také Kolibřík energie s 28 000 klienty a firma A-PLUS Energie se 150 odběrnými místy.

Rovněž o klienty Ray Energy se nyní postarají tzv. dodavatelé poslední instance, u nichž mohou setrvat šest měsíců. Stejně jako u někdejších zákazníků Bohemia Energy však platí, že by v něm neměli zůstávat příliš dlouho a po srovnání nabídek se co nejrychleji odebrat ke standardnímu dodavateli.

Společnost Ray Energy vznikla na začátku roku 2016 jako malá rodinná firma. Dodávky zemního plynu a elektřiny zahájila v témže roce 1. červnu. V roce 2019 byla v českobudějovickém NC Géčko otevřena kancelář a zákaznické centrum.

Za koncem řady dodavatelů nejen v Česku ale i v dalších evropských zemích odborníci obecně považují nezajištěné dodávky energií.

6. října 2021

Autoři: ,

Jak předejít syndromu náhlého úmrtí kojence?
Jak předejít syndromu náhlého úmrtí kojence?

Syndrom náhlého úmrtí kojence (SIDS – sudden infant death syndrome) je doslova noční můrou všech rodičů. V současné době lze tomuto zbytečnému...