17. listopadu 2021 • 00:40

Češky ve finále Masters! Krejčíková se Siniakovou ovládly super tie-break

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Extraligový šerif má v play off víc práce. Jak se rodí tresty? Ujčík už ví, co bude po sezoně
Požár: Říkali mi, že Krejčího jako stopera neprodáme. Pomůže mu, když...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenistky Barbora Krejčíková s Kateřinou Siniakovou si podruhé v kariéře zahrají finále čtyřhry na Turnaji mistryň. Nasazené jedničky vrcholu sezony v mexické Guadalajaře porazily v semifinále americko-nizozemskou dvojici Nicole Melicharová, Demi Schuursová 3:6, 6:3 a 10:6 v super tie-breaku.



Olympijské vítězky z Tokia Krejčíková a Siniaková se v dnešním finále, které začne o půlnoci českého času, střetnou s vítězkami utkání mezi japonským párem Šuko Aojamaová, Ena Šibaharaová a dvojicí Sie Šu-wej z Tchaj-wanu a Elise Mertensová z Belgie.

„Jsem nadšená, že jsme prošly dál. Je úžasné, že sem chodíte celý týden a dodáváte nám energii. Díky!“ řekla Krejčíková na kurtu k publiku, v němž nechyběly české vlajky.

Češkám se ale zpočátku na kurtu moc nedařilo. Letošní šampionky Roland Garros po ztrátě podání Siniakové prohrávaly 1:4. Dva brejkboly na 3:4 nevyužily, pak sice odvrátily při podání Melicharové tři setboly, ale při čtvrtém trefila Siniaková return do sítě.

SESTŘIH: Krejčíková a Siniaková postoupily po super-tiebreaku do finále
Video se připravuje ...

„Ze začátku jsme moc chybovaly a musely jsme se zlepšit. Bojovaly jsme a začaly hrát agresivněji,“ řekla Siniaková, jak se nastartovaly k obratu. Na úvod druhého setu vzaly podání Melicharové na 2:0. Siniaková sice i kvůli dvěma dvojchybám přišla o servis na 4:3, ale pak poprvé prorazily podání Schuursové a Krejčíková sadu ukončila čistou hrou.

Super tie-break zvládly bravurně stejně jako v posledním utkání skupiny. Hrály důrazněji, rychle vedly 5:1 a druhý mečbol proměnila Siniaková vítězným volejem mezi soupeřky.

Krejčíková se Siniakovou jsou při své třetí účasti na Masters v deblu v řadě ve finále stejně jako při jejich premiéře v roce 2018 a můžou se stát prvním ryze českým párem, který turnaj ovládne. Z Češek naposledy slavila triumf Andrea Sestini Hlaváčková s Maďarkou Tímeou Babosovou v roce 2017. Siniaková navíc může ukončit rok jako světová deblová jednička.

Tenisový Turnaj mistryň v Guadalajaře (tvrdý povrch, dotace 5 milionů dolarů):

Čtyřhra - semifinále:

Krejčíková, Siniaková (1-ČR) - Melicharová, Schuursová (4-USA/Niz.) 3:6, 6:3, 10:6.

Dvouhra - semifinále:

Muguruzaová (6-Šp.) - Badosaová (7-Šp.) 6:3, 6:3.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud