Založ si blog

32 ročný nádor „demokracie“ stále rastie. Revolučná tieseň.

Táto krátka báseň bola napísaná k príležitosti protestov v roku 2011 až 2012, k tzv. Gorile, ale zatiaľ ešte nebola nikdy verejne prezentovaná.

Boli to zimné demonštrácie, na ktorých sa zúčastnilo až 20 000 ľudí. Avšak ani toľko ľudí na námestiach nestačili na to, aby z politiky zmizli podvodníci, zapredanci, klamári, platení dobrí herci, zbohatlíci a nastúpili na ich miesta ozaj čestní ľudia, ktorých neživí lož a nenávisť, či pokoj peňazí, nadobudnutých v tomto zlodejskom systéme bez kvapky empatie a hanby k svojim spoluobčanom, žijúcimi s nimi na jednej lodi.

Nie ale takí ako v roku 1989. Teda ľudia,  podporovaní USA veľvyslanectvom, sorošovou nadáciou a podobnými skupinkami, ktoré ich platili za to, že robia revolúciu len preto, aby potom národy zotročili pre svoje zisky a záujmy s plnou papulou demokracii.

Chcelo by to ale ľudí, ktorí nebudú v politike podnikať, ktorí nebudú šíriť bludné antihodnoty namierené proti rodine, proti národu, proti čestným ľuďom, proti hodnotám jednoty všetkých národov, nie len smerom k pár štátom, západne od našej republiky.

Ja som pre demokraciu bez hraníc, ale nie fyzických, ale duchovných, komunikačných, ekonomických, založených na tolerancii a rešpekte každého národa a na princípe rovnosti, nie na základe takých, aké nám obhajujú „zamestnanci“  EÚ u nás, teda zapredaní orátorsky vycvičení politici.

Načo je vedy EÚ dobrá, keď napríklad poľnohospodári naši dostávajú dvakrát menej dotácií ako západní, a niekto sa čuduje v TV, že krachujú a nevedia predať výrobky u nás. Veď bodaj by vedeli, keď tu je nerovná politika dotácií. A to isté platí aj pri ostatných výrobkoch a produktoch v sekundárnej a terciárnej sfére ekonomiky. O rovnosti a demokracii tu nie je ani reči.

Preto Slovensko potrebuje ľudí, obhajujúcich ich záujmy, nie záujmy cudzincov a svoje vlastné, ako tomu je v dnešnej dobe!!! Ak sa tak nestane a nepochopia to aj predstavitelia médií, ale hlavne väčšina národa, tak sa bude morálka a úroveň len prepadať. Respektíve, spolu s upadajúcu úrovňou aj morálka.

Prečo vlastne skrachovali demonšrácie v roku 2011 až 2012? Nikto zo zástupcov šírenia myšlienok čistej politiky sa nedostal do médií. Apelujem preto na dialóg, s ktorým tak radi šibrinkovali všetci tí, ktorí boli zainteresovaní v prevrate roku 1989. Takže kdeže je ten dialóg? Veď Vy, zástupcovia oligarchov, podnikatelia v politike debatujete sami zo sebou, ešte aj moderátorov a programových riaditeľov si dosadzujete do všetkých spravodajstiev komerčných médií. Tak kdeže ostala tá sloboda? Žiadna tu totiž nie je!!!

Aby bola demonštrácia úspešná, vyžaduje si to absolútnu jednotu národa. Nie len myšlienkovú. To nestačí. Človek to musí cítiť v sebe, musí cítiť lásku, a nielen k sebe. Musí veriť, musí mať jasne vízie. Bez lásky sa ani hory nepohnú. A Nenávisť nestačí. To je presne tá vlastnosť, ktorá robí demonštrácie neúspešnými až tragikomickými.

A to sa radšej nebudem vyjadrovať k novej chrípke a politike na nej stavanej, pretože to je ďalšia kapitola ako ovládať národ a šíriť polopravdy a strach. A keď nebude chrípka, inak povedané covid, nájdu si niečo iné.

Dnes platí, „Dobrá zrada nad zlato“. Vidno to najmä pri politikoch, najme z koalície, ale i pri PS a pri janičiaroch, ktorí sa rodia ako huby po daždi.

Chytrákom a podvodníkom patrí svet. Ale na to, aby im patril potrebujú naivný a ohlúpený národ, najmä mladú generáciu sebavedomých hlupákov, a odvážnych, užitočných a hrdých.

Potom im  ho dobrovoľne vo voľbách odovzdajú, ako sa to deje aj u nás a v okolitých štátoch.

A preto nepredpokladám, že aj po 32. rokoch sa niečo pri týchto, kvázi demokratoch, zmení demonštráciami. To iba komunisti a potom soc. demokrati sa po.srali, keď vyšli do ulíc mladí, nevedomí a naivní ľudia a odovzdali hneď moc zidealizovaným bábkam západu.

 

Revolučná tieseň

 

 

Hor sa Slovač do boja,

lebo nás hodia do hnoja.

Myslime na naše matky,

oni synov sa rodiť neboja!

Veď bojovali za naše životy,

za šťastné úsmevy,

dreli na nás v piatky sviatky.

Zabodnite kríž nemý

do diablových duší peňazí.

Vráťme sa na svoje miesta,

v novom šate, v poznaní.

Myslíme na naše „zeme deti“,

ktoré sa nenarodili,

dajme im všetku lásku sveta,

slobody kvety.

 

 

Karol Janko Malina. 2012.

 

 

 

 

 

 

 

Herci-politici, prečo šírite nenávisť?

13.10.2023

Je až tragikomické sledovať aktivitu niektorých hercov-politikov, ktorí si zrejme pomýlili svoje povolanie a zneužívajú svoju popularitu na šírenie vlastných subjektívnych, a do veľkej miery zaujatých názorov na ľudí, ktorí na rozdiel od nich majú mandát od tohto národa, vážení herci a herečky, aby reprezentovali tento národ. Vy nemáte žiadne morálne právo, aby ste [...]

Hlas vypočul hlas národa. Dokedy?

08.10.2023

Je až do popukania ako liberálne až miestami profašis.tické médiá teraz vyťahujú všetkých kostlivcov zo skríň, aby vyjadrili svoju nenávisť, zaslepenosť a upevnili svoju protinárodnú pozíciu a aby zastrašili občanov, ktorí sa rozhodli demokraticky a slobodne voliť podľa, viacmenej, svojej vôle a nenechali ich pokojne spať. Čo sa to vlastne dnes teda deje? Celá tá [...]

Kde sa dvaja bijú, tretí zvíťazí.

15.09.2023

Nech už voľby dopadnú ako chcú, isté je, že aj navzdory pokrivenému obrazu života cez médiá ľudia stratili takmer štyri roky života; šancu byť si bližší a prežiť šťastnejší, plnohodnotnejší a čestnejší život. Či už v rodine, v práci alebo medzi známymi a priateľmi. Vojna na Ukrajine u nás spúšťa oveľa väčšiu interakciu ako si vôbec myslíme. I keď si [...]

žralok belavý, belasý, žralok modrý

Britského turistu zranil v Karibiku žralok, útočil len desať metrov od brehu

27.04.2024 20:00

Šesťdesiatštyriročný britský turista skončil na jednotke intenzívnej starostlivosti, keď ho pri severnom pobreží karibského ostrova Tobago napadol žralok.

elektronický monitoring osob, náramky,

Elektronický náramok malo od roku 2016 na sebe 2097 osôb

27.04.2024 17:19

Ministerstvo spravodlivosti SR od januára 2016 odsledovalo 2097 osôb s elektronickým náramkom.

Roman Michelko

Koalícia sa nezhodne na Harabinovi ani na šéfovi NR SR. SNS má svoje požiadavky, hovorí Michelko

27.04.2024 14:50

Čo sa týka RTVS, vo vzduchu aktuálne lieta osem až desať mien ľudí, ktorí by chceli novej STVR šéfovať.

Euro / Eurá / Bankovka / Peniaze /

Števulová: Koalícia chce zastrašiť mimovládky. Michelko: Chceme zvýšiť transparentnosť ich financovania

27.04.2024 14:07

Strana Progresívne Slovensko považuje návrh novely zákona o mimovládnych organizáciách predložený SNS za protizákonný a protiústavný.