EN CZ DE PL HU SK

Rostec spouští datové centrum pro výrobce obrany Motovilikha Plants

Ruský státní technologický konglomerát Rostec spustil nové datové centrum pro výrobce hutnické a vojenské techniky Motovilikha Plants.

Rostech uvedl, že nové zařízení bude sloužit potřebám výpočetních zdrojů vojenské divize MP po dobu nejméně příštích pěti let a pomůže urychlit vývoj nových produktů a zlepšit technologické procesy kolem návrhu a výroby zbraní.

Společnost také uvedla, že výpočetní výkon datového centra lze v případě potřeby zdvojnásobit v „nejkratším možném čase“. Zařízení bylo vyvinuto společně s Technodinamikou, společností Rostec, která se specializuje na vývoj technologií.

„Nové datové centrum pětkrát zvýšilo výpočetní zdroje inženýrského a návrhářského centra. To umožňuje výrazně zkrátit dobu vývoje nových typů vojenské techniky v zájmu ozbrojených sil naší země,“ řekl Bekkhan Ozdoev, průmyslový ředitel zbrojního komplexu Státní korporace Rostec.

Kromě běžných bezpečnostních a zabezpečovacích systémů má zařízení speciální průmyslový klimatizační systém, který bude udržovat stabilní teplotu serverů při změnách počasí v rozsahu od -40 do +40°С.

„V aktivní fázi je také projekt automatizace konstrukční a technologické přípravy výroby. Zakoupili jsme nové vybavení, software a získali potřebné licence. Aktualizovaná IT infrastruktura vytvoří jednotný high-tech informační prostor pro konstrukční a technologickou přípravu výroby, což ve svém důsledku pomůže zlepšit kvalitu vyráběných produktů a zkrátit časový rámec pro dokončení zakázky obrany státu,“ uvedl Igor Nasenkov, generální ředitel Technodinamika.

Rostec – oficiálně Státní korporace pro pomoc vývoji, výrobě a exportu průmyslových produktů pokročilých technologií Rostec – byl založen v roce 2007 a zahrnuje asi 700 podniků dohromady tvořících 14 holdingových společností napříč obranným průmyslem a civilním sektorem. Motovilikha Plants sleduje svou historii až do roku 1736 a v roce 2016 se stala součástí Rostec.

Zdroj: datacenterdynamics.com

Foto: Thinkstock/kotomiti

@RadekVyskovsky

Zdroj: DATACENTER NETWORK NEWS

Napsat komentář