Na radiologickém veletrhu RSNA je letos 500 firem

0
467
RSNA_2021
Foto: RSNA

Americká Radiologická společnost pořádá v těchto dnech v Chicagu další ze svých tradičních radiologických veletrhů RSNA 2021. Jedná se o jeden z největších radiologických veletrhů na světě.

Během veletrhu The Radiological Society of North America [RSNA] se podle pořadatelů potká bezmála 20 000 odborníků z oboru, další čtyři tisíce se akce zúčastní online. RSNA uvádí, že na veletrhu zazní více než 200 vědeckých prezentací, 300 vzdělávacích přednášek a firmy představí na 1 500 nových technologií. Akce se koná od 28.11. do 2.12.  a účastní se jí 500 vystavovatelů.

„Jsem nadšený z toho, že se na RSNA mohu přímo setkat s našimi zákazníky. Slyšet jejich názory, dozvědět se, jaké mají potřeby. Akce typu RSNA je pro nás skvělá příležitost, jak inovovat naše produkty k plné spokojenosti lékařů i pacientů,“ říká CEO společnosti Philips Royal Frans van Houten.

Upozorňuje na to, že firma umožňuje také virtuální prohlídku svého stánku prostřednictvím moderní aplikace. Důraz klade také na webové semináře, které na akci RSNA 2021 pořádá. Jeden z nich se uskutečnil včera [29.11.] a nesl název „Sladění pracovních postupů: Změna designu radiologie kolem pacienta“. Další se koná dnes 30. listopadu a věnuje se digitální budoucnosti pacienta, radiologa a systému zdravotní péče.

Evropské zastoupení na americkém veletrhu

Ale nejde jen o semináře. Firmy na veletrh míří hlavně proto, aby představily své produkty. Což platí jak pro úplné novinky, tak pro inovace u stávajících technologií. Jako příklad může posloužit opět společnost Philips. Ta již loni na veletrhu představila automatizovaný navigační pacientský SMS systém [Patient Navigation Manager]. Nyní ho inovovala na základě zkušeností s jeho využitím Boston Medical Center. To znamená podle zkušeností od více než 300 000 pacientů z 33 ambulantních oddělení. Výsledkem je inovace produktu, jehož hlavní cíl je včasná diagnostika a zvýšení zájmu pacientů o screeningové programy.

„Je velmi vzrušující být zpět na RSNA. A to jak osobně, tak prostřednictvím našeho robustního virtuálního stánku,“ říká obchodní ředitel oddělení přesné diagnostiky Philips Royal Kees Wesdorp.

Zdůrazňuje, že loni společnost na veletrhu představila inovované řešení Radiology Workflow. To zefektivňuje práci radiologů v rámci celého zdravotnického zařízení už jen tím, že nabízí diagnostiku s pomocí magnetické rezonance a počítačové tomografie [CT] z jednoho místa.

Firma již podepsala smlouvu o pilotní odzkoušení takového řešení s britskou Alliance Medical. K tomu přispěla i skutečnost, že ve Velké Británii aktuálně chybí asi 6 000 radiologů. Nový systém má zmírnit dopady jejich nedostatku do péče o pacienty. A zároveň má radiologům pomoci od přetížení.

Společnost Philips letos na veletrhu dále představuje například systém ‚Pediatric Coaching Solution‘, který je určený pro pediatry a slouží k přípravě rodičů a dětí na magnetickou rezonanci. Avšak jenom tím to nekončí. Na RSNA uvádí i technologie, které letos schválil americký Úřad pro kontrolu potravin a léčiv FDA.

Pár slov o RSNA a RSNA 2021

Radiologická společnost Severní Ameriky je nezisková organizace, která zastupuje 31 radiologických subspecializací ze 145 zemí světa. Soustředí se na poskytování vzdělávání, za které lékařům uděluje kredity a certifikáty.

„Jsme odhodlaní budovat budoucnost naší profese. A to prostřednictvím naší nadace pro výzkum a vzdělávání, podpory vývoje radiologických standardů nebo prostřednictvím vzdělávání v zemích s nedostatečnými finančními zdroji,“ uvádí RSNA na svých stránkách.

Je tak pořadatelem vůbec největších radiologických veletrhů na světě. Letošní RSNA 2021 nese podtitul “Redefinice radiologie”. RSNA zároveň vydává i uznávané odborné časopisy. Jako jsou Radiology, RadioGraphics, Radiology: Artificial Intelligence, Cardiothoracic Imaging a Radiology: Imaging Cancer.

–RED–

KOMENTÁŘ

Please enter your comment!
Please enter your name here