Prostreno.cz

Bílý jogurt vyřeší spoustu kosmetických nedokonalostí

Nevyhýbejte se bílému jogurtu. A to ani tehdy, když vás jako potravina absolutně neláká. Pořád ho přece můžete využít zevně, čímž vyřešíte problém se suchou pokožkou, černými tečkami, tmavými kruhy pod očima i roztřepenými konečky vlasů.

Bílý jogurt je prý nositelem zdraví. Zprostředkovává nejen vápník a mléčný tuk, ale i kvalitní bílkoviny, prospěšné bakterie, jód, zinek a vitaminy A, D, B2 a B12. Díky tomu příznivě ovlivňuje střevní mikrobiom, se kterým úzce souvisí také imunitní systém a psychická kondice. Že vám tahle vychvalovaná potravina příliš nechutná? I tak si ji z obchodu čas od času přineste. Obyčejný bílý jogurt, který stojí pár korun, totiž umí vyřešit spoustu kosmetických nedokonalostí! Jak přesně vám pomůže?

Dejte dehydrataci vale

Na suchou a šupinatou pleť je zmíněný výrobek jako dělaný. Ostatně, moc dobře to věděla i egyptská královna Kleopatra, která ho před koupáním využívala zcela běžně. Tak se inspirujte! Vmasírujte si ho do pokožky, nechte působit jednu až dvě minutky a poté ho opláchněte vodou a jemným mýdlem. Kyselina mléčná se postará o hydrataci, exfoliaci i regeneraci, přičemž takřka okamžitě uklidní podráždění.

Rozlučte se s černými tečkami

Ucpané póry, v nichž se zvesela množí nečistoty smíchané s přebytečným mazem a odumřelými kožními buňkami. To přesně jsou černé tečky. Jejich rozvoji podle dermatologů nahrává samozřejmě nedostatečná péče, ovšem svou roli zde může sehrát i akné, hormonální nerovnováha nebo náklonnost k opalování. Nemůžete se tohoto nechtěného dárečku zbavit? Zkuste se vytasit s jogurtem. Stačí ho smíchat s trochou jedlé sody, čímž vznikne báječná čisticí maska.

Zmizík pigmentových skvrn

Stejně jako černé tečky, ani pigmentové skvrny rozhodně nikoho nepotěší. A co teprve tmavé kruhy pod očima! I v těchto situacích je ale uvedený bílý spojenec výborným parťákem. Mimochodem, věděli jste, že také podstatně zlepšuje vzhled jizev, třeba právě po akné? Je to vizitka obsaženého zinku. Na tuhle „mastičku“ nedáte dopustit! Světlý poklad z lednice navíc zpomaluje také tvorbu vrásek.

Už žádné roztřepené konečky vlasů

Nejen pokožka bílý jogurt přivítá. Co by se stalo, kdybyste ho pravidelně nanášeli na vlasy? S největší pravděpodobností by vám zacelil rozdvojené konečky a zmírnil lámavost. Dost možná byste se dočkali i rychlejšího růstu, lesku a sametové hebkosti. To přece vůbec nezní špatně, co vy na to?

Zdroje: wellnessbin.com, stylecraze.com





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat