Poznejte komfort chytré domácnosti s venkovními roletami

Venkovní rolety jsou praktickým doplňkem domácnosti. V létě poskytují ochranu před slunečními paprsky, v zimě zase chrání okna před mrazem a izolují teplo v domě. Mimo představují i efektivní bezpečnostní prvek. Pokud si chcete naplno užívat benefity, které předokenní rolety nabízí, neměly by chybět ve vaší chytré domácnosti.

Jak fungují chytré rolety?

K předokenním roletám, které se dají ovládat na dálku, je přidaný automatický motor. K motoru se doplní řídící jednotka, která se zároveň jednoduše spáruje i se systémem vaší inteligentní domácnosti.

Pro bezchybné fungování rolet je velmi vhodné použít motor a řídící jednotku od jednoho výrobce. Doporučujeme například pořízení řídící jednotky s označením TaHoma, se kterou bude dokonale kompatibilní motor Somfy io od stejného výrobce.

Kontrolu pak můžete snadno provádět v mobilní aplikaci TaHoma, která je dostupná pro mobilní telefony se systémem Android i iOS. Tuto aplikaci můžete pohodlně používat také na chytrých hodinkách a dalších zařízeních s webovým prohlížečem. Chytré rolety v celém vašem domě pak budete moci snadno ovládat odkudkoli, kde se připojíte k internetu.

Zdroj: Minirol

Klidný spánek a příjemné ráno díky roletám

Předokenní rolety jsou vyrobené z pevných lamel, které nepropouští světlo a dokážou zatemnit a interiér v kteroukoliv denní dobu. Výhodou je také omezení hluku zvenčí. Při spánku už vás tak nebude rušit osvětlení ani ruch z ulice.

Přejete si, aby vás ráno příjemně vzbudily sluneční paprsky? Pak není nic jednoduššího, než nastavit automatické povysunutí rolet, které pustí do vašeho bytu světlo. Čas automatického vytáhnutí rolet si navíc můžete nastavit na každý den individuálně. Můžete využít také funkci tzv. podmíněného startu, která zajistí automatické ovládání pomocí slunečních a větrných čidel.

Věděli jste, že díky chytrým roletám v inteligentní domácnosti můžete také šetřit energie? Venkovní rolety se umí automaticky vytáhnout a zatáhnout podle teploty nebo třeba když z domu odejdete, efektivně tak pracují s vytápěním ve vašem domě.

Pokud vás inteligentní rolety zaujaly nebo se chcete dozvědět více, podívejte se na rolety značky Minirol, které vyrábí český výrobce kvalitní stínící techniky BUILDING Shutter Systems.

ZDROJ: PR článek společnosti BUILDING Shutter Systems