Zažeňte mlsnou zdravou variantou

30.11.2021 | Výživa

Taky máte takovou nutnost něco pojídat, ale nechcete zase trpět výčitkami ani kily navíc? Tak schovejte ty brambůrky a dortík, máme pro vás pár tipů na super skvělé svačinky, po kterých nejenže nepřiberete, ale ještě podpoříte svůj tréninkový plán. A jsou výborné a jednoduché.

Zakusovat dobroty nemusí být jen nezdravé, pokud vyberete zákusky s vysokým podílem výživových hodnot a se správným poměrem kalorií, dáte svému tělu ideální prostředek k získání energie a taktéž podpoříte hubnutí. Proteiny spolu s cvičením popohání růst vyrýsovaných svalů a napomáhání spalování kalorií. Takže ačkoli bohužel neexistuje žádné jídlo, které by pálilo kalorie, zatímco je jíte, tyto zdravé svačinky jsou pro vaše tělo přínosné a pomohou mu fungovat na nejvyšší výkon.

Avokádo plněné cottage sýrem

Tahle kombinace ovoce a mléčného výrobku vás uspokojí v momentě, kdy máte chuť na něco krémového a nevšedního. Stačí jen vyloupnout pecku z půlky avokáda a místo ní dát trochu domácího sýra. Nejenže získáte 9 gramů proteinu a 7 gramů vlákniny na 200 kalorií, ale taky nebudete mít žádné špinavé nádobí.

Smoothie z lesních plodů

Velmi jednoduché, a můžete přidat sójový protein a nízkotučný jogurt (osobně volím raději řecký, chutná to luxusně a proteinu je tam ještě víc). Za 139 kalorií získáte dle typu ovoce a případného přidání medu, jak proteiny, tak vlákninu.

Teplá hruška se skořicí a riccota sýrem

Riccota je sýr bohatý na proteiny a hruška je skvělým zdrojem vlákniny. Dohromady s troškou skořice vznikne naprosto skvělý dezert, který si můžete dopřát kdykoli během dne. Získáte tím na 170 kalorií přibližně 8 g proteinu a 5 g vlákniny.

Květák s omáčkou z bílých fazolí

V prvé řadě doporučuji si dopředu připravit omáčku z bílých fazolí a osmaženého česneku, abyste si ji mohli natírat na chléb, když dostanete hlad a zrovna se vám nechce nic vymýšlet. A když to dáte dohromady se syrovým květákem, máte skvělou, zdravou a ultra rychlou svačinu za cca 199 kalorií, 11 g proteinu a 8 g vlákniny (přibližně samozřejmě)

Ingredience na omáčku:
Budete potřebovat celé stroužky česneku, bílé fazole, olivový olej, citronovou šťávu, bílý pepř a případně salát na dozdobení. Počítejte cca 200 kalorií.

Zdroj: Johanka Mo, eatthis.com






Celkem 1 komentářů

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat