ASUS ExpertBook B5 Flip B5302FE: parádní vercajk pro manažery
i Zdroj: PCTuning.cz
Mobilní zařízení Článek ASUS ExpertBook B5 Flip B5302FE: parádní vercajk pro manažery

ASUS ExpertBook B5 Flip B5302FE: parádní vercajk pro manažery

Jan Preclík

Jan Preclík

2. 12. 2021 09:00 7

Seznam kapitol

1. Úvod 2. Unboxing, prohlídka šasi a vnitřností 3. Parametry střev notebooku 4. Testy výkonu a kamery 5. Dojmy z používání a závěr

Tentokrát se lehce odkloníme od standardních recenzí nejvýkonnějšího herního železa a podíváme se na hardware z jiného soudku. Protože se mezi námi pohybují nejen pařící nerdi, ale i lidé, kteří by si svůj pracovní den bez počítače nedovedli představit. Nový Expertbook od Asusu se snaží zaujmout hlavně manažery novými technologiemi, nízkou spotřebou a vysokou výdrží. Tak se podíváme, jestli Asus dokáže zaujmout více než trojice zavedených leaderů na poli výrobců zařízení pro byznys.

Reklama

Možná spoustu z vás překvapí, že Asus nedělá jen nadupané mašiny ROG, ale zabývá se i zajímavým řešením pro ty, kteří usínají rozsvíceného displeje s maximalizovaným Outlookem a Excelem běžícím na pozadí. Ze zvědavosti jsem se podíval, jaké notebooky Asus nabízí, a nestačil jsem se divit o jak široký záběr jde. Od těch nejlevnějších řešení kolem deseti tisíc přes střední třídu až po nadupané mašiny s cenovkou přes sto tisíc. 

Tak vysoko dnes mířit nebudeme. ASUS ExpertBook B5 Flip je zajímavou alternativou pro manažery, pro které je spolehlivý laptop spíše životním partnerem než jen pracovním nástrojem. Probouzí se vedle něj, usínají s ním, obědvají, občas s ním tráví perné chvíle i na místech, kam i králové chodí sami. 

ASUS ExpertBook B5 Flip B5302FE: parádní vercajk pro manažery
i Zdroj: PCTuning.cz

Na podnikovém trhu obecně vládnou tři králové, kteří dodávají čipy nabitý spotřební materiál do velikých firem. Jedná se o Dell, HP a Lenovo. Málokterá větší firma či korporát udělá úkrok jiným směrem. Tihle tři jednak drtí ostatní na trhu brutálně nízkými cenami (které u prodejců třetích stran nenajdete), a také dlouholetými zárukami a onsite supportem. Fajnšmekři – v korporátech lidé zastávající vedoucí pozice, si ale vybírají zajímavější řešení než ta, která poskytuje svatá trojice.  

Manažeři často tíhnou k technice s poškozeným jablkem, aby před svými obchodními rivaly či partnery prezentovali zejména svou finanční dominanci. Ti, kteří si s alternativními operačními systémy příliš nerozumí, dají přednost multifunkčnímu řešení v podobě Surface od Microsoftu. Podle mého názoru se právě na tuto skupinu chlápků v oblecích snaží udělat dojem Asus se svým manažerským zařízením řady Expertbook.

ASUS ExpertBook B5 Flip není jediný model notebooku, nýbrž celá řada řešení pro byznys. Na trhu najdete zhruba dvacet zařízení tohoto názvu v cenovém rozpětí od 10 do 55 tisíc korun. V dnešním článku se zaměříme na zlatou střední cestu – model B5 Flip s cenovkou kolem třiceti tisíc korun. Ten zaujme nejen svým víceúčelovým zpracováním, ale i hardwarovou výbavou. Pojďme se podívat na obsah balení a výčet parametrů notebooku. 

ASUS ExpertBook B5 Flip B5302FE: parádní vercajk pro manažery
i Zdroj: PCTuning.cz
Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama