Jeremy Clarkson kritizuje Porsche. Řekl, že 911 je auto navržené Hitlerem. Myslel to však úplně jinak

Možná ho znáte z televizních obrazovek nebo jste četli jednu z jeho knih. Tento známý muž řekl názor na Porsche 911, což překvapilo hodně lidí, kteří toto auto milují.

i Zdroj fotografie: TopGear
                   

Lidé jsou různí, a proto na světě existuje velké množství modelů aut. Každý má jiný vkus a díky automobilkám si lidé mohou vybrat takové, které se jim líbí nebo si počkat na výrobu nového. Známí lidé mají možnost říct názor na určité auto celému světu. Ostatní s tímto názorem buď souhlasí nebo nesouhlasí. Moderátor Jeremy Clarkson se rozhodl říct svůj pohled na auto Porsche 911 a nebyl příliš hodný.

Názor Clarksona vyslyší hodně lidí

Automobilka Porsche vznikla již v roce 1931 a tato německá značka umí skvěle kombinovat inovativní design s tradičním. Jeremy Clarkson však není příliš nadšený z vozidla Porsche 911 a řekl na něj svůj názor. V něm uvedl, co vše se mu na tomto autě nelíbí a také to, proč si myslí, že se špatně řídí. Každý si však může stát za svým vlastním pohledem a myslet si své. Je však dobré se zamyslet i nad postojem někoho jiného.

iZdroj fotografie: TopGear

S největší pravděpodobností budete Jeremyho Clarksona znát z pořadu Top Gear nebo The Grand Tour. Nyní už jsou hlavní moderátoři Top Gearu jiní, ale stále najdete epizody, v nichž byl několik let i Jeremy se svým kolegou Richardem Hammondem a Jamesem Mayem. Tento pořad s těmito moderátory sledovalo spoustu let miliony lidí po celém světě. Poté se toto trio přesunulo do pořadu The Grand Tour a stále se natáčí nové díly s ohledem na situaci s koronavirem.

Jeho názor na Porsche 911

Jeremy Clarskon kritizuje Porsche především za to, že německá značka má až příliš předvídatelný design. Myslí si, že všechna vozidla od Porsche se za posledních deset let hodně podobají a jsou téměř stejná. Zároveň prohlásil, že podle něj se vozidlo špatně řídí. U tohoto vozidla naleznete motor v zadní části vozidla. Většina aut od Porsche má pohon na zadní kola a týká se to i tohoto. Kvůli tomu, že je zadní část těžká a přední lehká, se auto podle Clarksona špatně řídí.

iZdroj fotografie: Porsche

S největší pravděpodobností to myslí tak, že pokud byste se s vozem dostali do smyku a měli byste vypnuté všechny asistenční systémy řidiče, je vozidlo špatně ovladatelné. Nezapomněl se zmínit také o tom, že toto vozidlo si kupují řidiči, kteří se nachází v krizi středního věku. Mnoho lidí by mohlo zvednout ze židle to, že Clarkson prohlásil, že auto navrhl Hitler. Myslel to však úplně jinak, než to celé vyznělo.

Velká podobnost s VW Brouk

Zakladatel značky Ferdinand Porsche spolupracoval s Adolfem Hitlerem na vytvoření vozidla pro lidi, a nakonec z toho vznikl Volkswagen Brouk. Tento typ vozu má však hodně podobných rysů, jako je tomu u Porsche 911. Zmínit by se dal motor, jež je umístěn v zadní části a je chlazený vzduchem. Dalším stejným znakem jsou kulaté světlomety a pohon zadních kol. Obě vozidla jsou si podobná jistými rysy, ale motorizace je úplně jiná. Proto nejspíše Jeremy Clarkson přirovnal Porsche 911 k VW Brouk.

Jaké klady a zápory má podle vás Porsche 911?

Zdroj: TopGear

Diskuze Vstoupit do diskuze
71 lidí právě čte
Autor článku

Michal Šimunek

Zobrazit další články