Řidič za jízdy zkolaboval, kamion bez něj ujel dalších 30 km. Skončilo to nehodou s rozsáhlou škodou

Některé dopravní nehody jsou opravdu kuriózní. V tomto případě vozidlo kamionu pokračovalo dál i přesto, že jeho řidič omdlel.

i Zdroj fotografie: Depositphotos
                   

Případ se odehrál na dálnici A3 v Německu. Na vozovkách se denně stane mnoho dopravních nehod. Některé jsou způsobeny nedbalostí řidiče nebo jeho nezkušeností. Většina lidí totiž začne vnitřně panikařit, pokud nemají vozidlo pod kontrolou a netuší, jak se mají v dané situaci zachovat. Za některé bouračky však může i špatný zdravotní stav, který šoféra přepadne nečekaně a nelze jej ovlivnit. Podobný případ se stal i v polovině listopadu letošního roku v sousedním Německu. Po nehodě zbyla na dálnici velká spoušť a musela být na několik hodin uzavřena.

Řidič omdlel za volantem

V sobotu 14. listopadu letošního roku došlo na dálnici A3 v Německu k nebezpečné situaci. Vše se odehrávalo v pozdních večerních hodinách. Šofér, kterému je 48 let, seděl za volantem nákladního vozidla a jeho zdravotní stav se prudce zhoršil. Omdlel a nakonec vůz nikdo neřídil. Po této události však kamion nezastavil a pokračoval sám dál v jízdě po dálnici.

iZdroj fotografie: Depositphotos

Ostatní řidiči si brzy všimli, že něco není v pořádku a zavolali policii. Ta dostala informaci o tom, že kamion jede zcela nekontrolovatelně a vydali se tedy na místo. Hlídka našla nákladní vozidlo až na Würzburg / Kist. Ihned se rozhodli upozornit řidiče blikajícími světly, výstražným nápisem, signály k zastavení a mnoha dalšími, ale ten nijak nereagoval. Nakonec se vozidlo zastavilo až ve městě Kitzingen. Policie se ihned vydala k řidiči a zjistila, že jeho zdravotní stav je kritický. Následně byl převezen do nemocnice. Nikdo další nebyl zraněn.

Na dálnici zůstalo hodně škod

Tato jízda bez řidiče za sebou zanechala mnoho škod. Celkem vůz urazil přibližně 30 km. Kvůli tomu musela být dálnice A3 na několik hodin uzavřena. Nákladní vozidlo naráželo do svodidel a některá z nich byla poškozena natolik, že zasahovala do protisměru. Desetikilometrový úsek na dálnici A3 byl zavřen do nedělního rána. Poté byla uzavírka zrušena. Podle policie byl na vině špatný zdravotní stav, ale více informací není známo. Naštěstí se tato událost obešla bez dalších zranění a došlo jen ke škodám materiálním, které lze opravit.

Jak byste se zachovali v podobné situaci?

Zdroj: Bild

Diskuze Vstoupit do diskuze
79 lidí právě čte
Autor článku

Daniel Hamžík

Zobrazit další články