Hledat v komentářích
Investiční doporučení
Výsledky společností - ČR
Výsledky společností - Svět
IPO, M&A
Týdenní přehledy
 

Detail - články  
Kofola kupuje třetinový podíl v General Plastic, PPF uvažuje o budoucnosti Home Creditu na některých trzích a futures jsou v zeleném

Kofola kupuje třetinový podíl v General Plastic, PPF uvažuje o budoucnosti Home Creditu na některých trzích a futures jsou v zeleném

03.12.2021 8:45
Autor: Redakce, Patria.cz

Kofola kupuje třetinu ve slovenském výrobci horkopraných PET vloček a PET preforem. Investiční skupina PPF zvažuje budoucnost Home Credit na některých trzích. Dopravně-technologická skupina Didi Global zahájila přípravy na své stažení z amerických burz a zahajuje práce na úpisu akcií v Hongkongu. A pravá ruka Warrena Buffetta považuje současné tržní prostředí za "ještě šílenější" než během dotcom bubliny.

Futures na evropské akciové indexy: Euro Stoxx +0,6 %, FTSE 100 +0,4 % a DAX +0,7 %. Futures na americké akciové indexy: Dow Jones mini +0,1 %, S&P 500 mini +0,0 % a Nasdaq 100 mini -0,1 %. 

Včera společnost Kofola a Mattoni 1873 podepsaly se společností GP Alliance smlouvu o koupi třetinového akciového podílu (každá) ve slovenské společnosti General Plastic. GP Alliance si ponechá zbývající třetinu akcií. Transakce bude účinná po splnění odkládacích podmínek, zejména schválení úřady pro ochranu hospodářské soutěže. Cenu transakce nezveřejnily. Firma General Plastic je výrobcem horkopraných PET vloček a PET preforem na Slovensku, k jejichž výrobě využívá recyklované PET lahve a v roce 2020 vygenerovala roční tržby ve výši cca 17 mil. EUR.

Investiční skupina PPF zvažuje budoucnost své firmy poskytující spotřebitelské úvěry Home Credit na některých trzích, kde vidí omezený potenciál. Možný je prodej těchto aktivit nebo vstup partnerů, uvedla dnes v rozhovoru s agenturou Reuters finanční ředitelka PPF Kateřina Jirásková. Provozní výnosy Home Creditu v Číně klesly v první polovině roku na 462 milionů eur z 1,08 miliardy eur před rokem. Na dalších asijských trzích, kromě Indie, se od roku 2020 zlepšily. Bankovní divize PPF, kam patří Air Bank, český a slovenský Home Credit a společnost Benxy, se má spojit s Moneta Money Bank. K dokončení transakce je ale ještě potřeba, aby akcionáři Monety schválili model financování spojení. Hlasování se má uskutečnit 20. prosince.
Alphavalue/Baader snižuje cílovou cenu Erste Bank na 38 EUR.

Američtí antimonopolní úředníci žalují zablokování navrhovaného převzetí společnosti Arm se sídlem ve Spojeném království výrobcem čipů Nvidia ve výši 40 miliard dolarů s tím, že dohoda omezí inovace v oblasti polovodičů a podkope konkurenty Nvidie. Regulátoři uvedli, že akvizice poskytne Nvidii obrovský vliv na trhu tím, že jí dá kontrolu nad návrhy čipů používaných největšími technologickými společnostmi na světě, včetně výrobců smartphonů. Tato odvážná akvizice je tak nyní v ohrožení.

Dopravně-technologická skupina Didi Global zahájila přípravy na své stažení z amerických burz a zahajuje práce na úpisu akcií v Hongkongu. Podvolí se tak požadavkům čínských regulátorů. Tento bezprecedentní krok podtrhuje hloubku obav Pekingu z možného úniku citlivých dat a také geopolitické rivality mezi Pekingem a Washingtonem.

Pravá ruka Warrena Buffetta Charlie Munger z Berkshire Hathaway varoval investory. Na konferenci řekl, že trhy jsou místy divoce nadhodnocené a že současné prostředí je „ještě šílenější“ než při dotcom bublině na konci 90. let, která následně praskla. 97letý Munger řekl, že by si přál, aby kryptoměny neexistovaly.

 

Čtěte více:

Alibaba je nejlevnější v historii. Výplach stáhl hodnotu o půl bilionu dolarů (+komentář analytika)
02.12.2021 17:06
Akcie společnosti Alibaba Group Holding listované v USA nikdy nebyly l...
Amerika lépe než Evropa, ale nervozita zůstává velká. Ropa vymazala ztráty
02.12.2021 17:11
Zajímavé pohyby na finančních trzích pokračují také dnes. Akcie v Evro...
Nová verze koronaviru nevystrašila americké trhy na dlouho
02.12.2021 22:02
Hlavní zámořské indexy dnes předvedly přesný opak, než jak obchodovala...
Didi Global uposlechla doporučení Číny. Stahuje se z newyorské burzy a začíná plánovat hongkongské IPO
03.12.2021 8:26
Největší čínská alternativní taxislužba Didi plánuje stažení z newyors...

Váš názor
Na tomto místě můžete zahájit diskusi. Zatím nebyl zadán žádný názor. Do diskuse mohou přispívat pouze přihlášení uživatelé (Přihlásit). Pokud nemáte účet, na který byste se mohli přihlásit, registrujte se zde.
Aktuální komentáře
19.04.2024
15:36Celkový akciový optimismus na úrovních z let 2001/2002. Posouvá se základní psychologické nastavení investorů?
13:24Perly týdne: Akcie a zlato za poslední desetiletí a co (ne)čekat od Applu i celého trhu
12:48Reuters: Německá vláda mírně zvýší odhad letošního růstu ekonomiky
11:48Jak na DIP? A na čem čeští investoři letos nejvíce vydělali? Zjistěte na webináři Patrie v úterý 23. dubna od 16:00
11:24Jakub Blaha: Konec transparentnosti Netflixu zastínil obzvlášť dobré výsledky  
10:58Páteční dopoledne je červené, po přestávce se do hry opět vložil Blízký východ  
9:25Netflix reportoval nejlepší první kvartál od roku 2020. Překvapil počtem předplatitelů
9:07Rozbřesk: Proč je česká koruna odolnější vůči silnému dolaru?
8:43Akciové trhy zrudly pod tíhou obav z konfliktu na Blízkém východě, Netflix překvapil vysokým počtem platících uživatelů  
6:03Evercore: Hlavním příběhem je mimořádná odolnost ekonomiky
18.04.2024
22:02S&P 500 poklesl popáté v řadě; investoři čekají na Netflix  
17:45Růst cen akcií a cena za riziko
17:23DJIA dnes v čele a ECB se od Fedu neodpoutá  
15:59Deloitte: Cena nájemného v prvním čtvrtletí vzrostla o procento na 295 Kč/m2
15:20Lee: I kdyby sazby šly letos dolů jen jednou, pro akcie by to stále bylo dobré prostředí
12:56Vasle: Rozdílná měnová politika ECB a Fedu má své limity
11:52Výhled TSMC překonal odhady díky podpoře poptávky po AI čipech
11:36Akcie se zvedají. Jak pevnou oporu dodají firmy?  
9:54Ifo: Německé firmy letos plánují snižování investic
9:05Rozbřesk: Zachrání Super-Mario (znovu) Evropu?

Související komentáře
Nejčtenější zprávy dne
Nejčtenější zprávy týdne
Nejdiskutovanější zprávy týdne
Kalendář událostí
Nebyla nalezena žádná data