Inovace nikdy nekončí - Synology 2022 AND BEYOND
i Zdroj: PCTuning.cz
Novinka Inovace nikdy nekončí - Synology 2022 AND BEYOND

Inovace nikdy nekončí - Synology 2022 AND BEYOND

Komerční sdělení
2. 12. 2021 05:22

Společnost Synology zveřejnila své další plány pro vývoj lokálních a cloudových řešení, včetně vydání systému DSM 7.1, Surveillance Station 9.0, SRM 1.3 a výraznou aktualizaci služeb C2 Backup, C2 Identity, C2 Password, C2 Storage a C2 Transfer. Synology rovněž poodhalilo nové zajímavé funkce pro jednotlivé produkty, které dále vylepšují současné uživatelské prostředí, spolehlivost a škálovatelnost.

Reklama

Lokální úložiště

Správa objemných dat

Nové DSM 7.1 nabídne vylepšený výkon a větší pohodlí při sdílení souborů díky zavedení podpory vícekanálového protokolu SMB a systému DFS. Společnosti s více pracovišti mohou využívat složky Hybrid Share podporované službou C2 Storage za účelem snížení nároků na datovou propustnost a zjednodušení spolupráce. Ve spojení s jednotným souborovým portálem Synology Drive a přepracovanou mobilní aplikací mají vzdálené týmy naprostou kontrolu nad svými daty bez ohledu na to, kde se právě nacházejí.

Věříme, že pro správce systému by více uživatelů a zařízení nemělo znamenat více režijních nákladů na správu. Cloudové řešení pro monitorování a řešení problémů Active Insight, které bylo uvedeno spolu s DSM 7.0, je rozšířena o nové funkce. Úlohy Hyper Backup z každého zařízení lze nyní sledovat přímo z Active Insight, což zajistí, že se na zálohování nikdy nezapomene. Podrobnější informace o aktualizacích systému a analýza přihlašovací aktivity dávají důležitým informacím přednost.

Nové možnosti řízení šířky pásma a rozšířené klientské spouštěče ve službě Active Backup for Business v kombinaci s podporou nasazení Virtual DSM v MailPlus poskytují IT týmům více nástrojů pro snížení složitosti provozu. DSM 7.1 dále zavádí podporu pro úplné zálohování systému DSM, která správcům poskytne další způsob ochrany a obnovení celých zařízení Synology.

Rychlejší, snadnější a bezpečnější

Surveillance Station 9.0 nyní disponuje vylepšeným uživatelským rozhraním, které uživatelům poskytuje všechny potřebné nástroje rychleji než kdykoli předtím. V novém Monitorovacím centrum jsou soustředěny všechny důležité informační kanály, služba nabízí pohodlné ovládání přehrávání a upozornění. Lepší integrace map umožňuje efektivně monitorovat i nasazení na více místech, což bezpečnostním týmům poskytuje přesné informace a praktické grafické znázornění v situacích, kdy záleží na každé minutě. 

Díky novému průvodci zprovozněním je i nastavení kamer jednodušší než dříve. S využitím možnosti importu a kopírování nastavení lze během několika minut nasadit stovky kamer. 

Vylepšení Central Management System (CMS), včetně flexibilních možností aktualizace zařízení, současného duálního záznamu a podpory protokolů HTTPS/SRTP, usnadňují zabezpečení a zajištění odolnosti každé instalace. 

Nová služba Synology C2 Surveillance umožní domácnostem i firmám simultánně a bezpečně zaznamenávat záběry z bezpečnostních kamer do cloudu C2. Při ztrátě záznamu nepřekračujícího pět vteřin zajistí služba C2 Surveillance, že záznam bude vždy k dispozici, a to i v případě nehody nebo odcizení lokálního systému. 

Nové zařízení DVA1622 NVR zpřístupňuje sadu pokročilých dohledových analytických funkcí společnosti Synology s umělou inteligencí, jako je rozpoznávání obličejů a počítání osob, takže tyto funkce mohou využít i menší prodejny nebo dokonce menší či domácí kanceláře. Spolu s aplikací Surveillance Station 9.0 získávají zařízení NVR řady DVA také funkce rozpoznávání registračních značek.

Vícegigové bezdrátové připojení, sítě VLAN a další funkce

SRM 1.3 a směrovač Synology RT6600ax s Wi-Fi 6 přinášejí rychlejší práci v síti a výrazně rozšiřují možnosti správy sítě. SRM 1.3 se dodává s plnou podporou sítě VLAN prostřednictvím intuitivního rozhraní, které může kdokoli použít k rozdělení a oddělení svých zařízení, včetně senzorů IoT a dalších potenciálně nezabezpečených zařízení. 

Vlajková loď v podobě třípásmového routeru RT6600ax je jedním z prvních zařízení, která podporují rozšířené spektrum 5,9 GHz a poskytují mnohem více prostoru a nepřerušovaný provoz pro zařízení využívající pásmo 160 MHz. Port 2.5GbE zajišťuje podporu pro rychlejší uplink a připojení k internetu. 

Přepracovaná aplikace DS router přináší téměř všechny možnosti správy SRM do chytrého telefonu. Vytváření nových bezdrátových sítí, konfigurace rodičovské kontroly nebo filtrování webů, nastavení schémat řízení provozu a další funkce jsou nyní vzdáleny jen několik klepnutí. 

A ještě více

Společnost Synology dále oznámila výzkum a vývoj škálovatelných souborových serverů, které budou splňovat ještě náročnější požadavky, ať už jde o kapacitu, dostupnost služeb nebo potřeby správy.

Cloud

Bezpečný cloud, pro všechno

Produkty C2 Backup, C2 Identity, C2 Password a C2 Transfer, které byly uvedeny na trh teprve před několika měsíci, představují samostatné služby, které řeší specifické potřeby IT jednoduchým a dostupným způsobem.

C2 Backup zjednodušuje zálohování zařízení a zásadních firemních dat, a to i v případě týmů pracujících vzdáleně. Kompletní zálohování systému (bare-metal) společně s pohodlným obnovením na úrovni souborů prostřednictvím intuitivního online portálu zajišťují rychlou a flexibilní ochranu dat.

Služba C2 Identity nahrazuje tradiční adresářové služby bezpečným hybridním přístupem s nízkou latencí, kdy servery C2 poskytují správu, služby jednotného přihlašování (SSO) a lokálně nasazené uzly LDAP pro místní, pouze intranetové servery a zařízení. Zahrnuté funkce správy zařízení se systémem Windows a macOS poskytují správcům nástroje nezbytné k zabezpečení svých týmů.

Služba C2 Password usnadňuje správu hesel a je dostupná pro všechny. Služba je pro jednotlivce zdarma a za sdílení hesel až mezi šesti účty zaplatíte pouze 4,99 USD ročně – to vše bez omezení počtu připojených zařízení. 

Služba C2 Transfer umožňuje snadné a bezpečné sdílení citlivých souborů s externími stranami. Kromě ověření identity služba C2 Transfer také lokálně šifruje všechny soubory, takže se data nikdy nedostanou do nepovolaných rukou, i když dojde k odhalení sdílených odkazů.

Společnost Synology neustále zavádí nové funkce pro jednotlivé služby C2, čímž maximalizuje pohodlí a škálovatelnost řešení na vyžádání, aniž by uživatele zatěžovala jejich údržbou. Různé možnosti uložení dat – včetně nového datového centra na Tchaj-wanu, které bylo nedávno přidáno ke stávajícím datovým centrům ve Frankfurtu a Seattlu – umožňují správcům dosáhnout maximálního souladu s místními předpisy pro ukládání dat. V roce 2022 představí společnost Synology službu C2 Object Storage pro aplikace kompatibilní se službou S3.

Více informací

Více informací a představení dalších funkcí a služeb jsou zveřejněny v rámci akce Synology 2022 AND BEYOND, která se uskutečnila 2. prosince. Hlavní přednáška a sedm doplňujících videí jsou dostupné online na adrese https://sy.to/2022.

Dostupnost

Produkty Synology DSM 7.1 a Surveillance Station 9.0 budou vydány v 1. čtvrtletí roku 2022 jako veřejná předběžná verze.

SRM 1.3 se představí na routeru RT6600ax v 1. čtvrtletí roku 2022. Ve 2. čtvrtletí roku 2022 bude přidána podpora pro produkty RT2600ac a MR2200ac.

Podrobnější informace o dalších funkcích a službách budou k dispozici později.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama