App Store Awards 2021. Toto jsou nejlepší aplikace a hry pro iPhone a iPad podle Applu

Stejně jako Google v předchozích dnech také Apple tradičně ocenil ty nejlepší aplikace z vlastního obchodu App Store. Podobně jako minulý rok se systém hodnocení znovu změnil a je rozdělen do několika kategorií i platforem. Nás samozřejmě zajímají nejvíce ty mobilní. Připomínáme, že výběr vítězů nezávisí jen na číslech stažení v obchodě, rozhoduje také volba poroty.

Nejlepší aplikací pro iPhone za rok 2021 se překvapivě stala aplikace Toca Life World díky své originální umělecké grafice a edukativnímu a tvůrčímu charakteru i pro ty nejmenší. Nejlepší aplikací pro iPady se stal populární videoeditor LumaFusion pro střih a editaci videa. V případě Apple Watch se stala aplikací roku Carrot Weather pro detailní a graficky propracovanou předpověď počasí na zápěstí.

Z kategorie her vyhrály hry League of Legends: Wild Rift pro iPhone od vydavatelství Riot. Na iPadu zvítězila hra Marvel Future Revolution oživující populární komiksové superhrdiny. V rámci služby Apple Arcade pak cenu za hru roku získala hra Fantasian od studia Mistwalker. 

Kromě ocenění za nejlepší aplikace a hry roku porota zvolila také největší trend aplikací roku 2021, kterým se stalo propojení (Connection).

V rámci této kategorie porota vyzdvihla aplikace:

Vítězná hra League of Legends: Wild Rift:

Nejlepší aplikace

Každý týden na MobilManii doporučujeme nejlepší mobilní aplikace pro všechny tři nejrozšířenější mobilní platformy: Android od Googlu, iOS od Applu a EMUI/HarmonyOS od Huawei. U každého titulu se dozvíte základní charakteristiku a zaměření aplikace, její hodnocení z marketu i naši redakční zkušenost. 

Sledujte naše seriály s aplikacemi:

Diskuze (3) Další článek: Samsung Galaxy M52 5G je zdařilý telefon střední třídy. Jen cenovka se tak úplně nepovedla

Témata článku: Apple, , , , , , , , , , App Store Awards, Pro +, Weather, Hra, Carrot Weather, Aplikace, JPG, Among Us, App Store, League of Legends, League of Legends: Wild Rift, Connection, Obchod,