Zavřít reklamu

Komerční sdělení: Hledáte vhodný první telefon pro dítě? Můžete to vyřešit také starším modelem iPhonů. Dobrou volbou je iPhone 7.

Společnost Apple teprve před nedávnem – v září 2021 – představila novou modelovou řadu  iPhone 13. Veřejnost si opět může vybírat hned mezi čtyřmi modely. Mezi nimi je také iPhone 13 Mini, menší a levnější iPhone, který se zdá být skvělým telefonem například pro děti. Ale i přesto má iPhone 13 Mini s nejmenším 126GB úložištěm  cenovku někde těsně pod 20 000 Kč. Pro dítě je tak relativně drahým telefonem.

iPhone 7 a sluchátka AirPods
Zdroj: Unsplash.com

Alternativou může být iPhone SE nové generace, který vyšel na jaře roku 2020 a sklidil velký úspěch. Applu se do těla iPhonu 8 podařila vměstnat velmi dobrý foťák a hlavně bionický procesor Apple A13. Tento telefon stojí něco nad 9 000 Kč. Jako první telefon pro dítě to však stále může být relativně drahá zábava, proto zkuste raději nějaký starší repasovaný iPhone. Velmi dobrou volbou je iPhone 7.

Co iPhone 7 nabízí?

IPhone 7 byl ve své době velmi oblíbený a dodnes na něj někteří jeho majitelé nedají dopustit. Pokud ale dítěti dáváte starší telefon, důležité je, aby byl stoprocentně funkční a spolehlivý. V případě nouze se s ním dítě musí dovolat pomoci.

Dejte si proto pozor na stav baterie, přehřívání, náhlé vypínání telefonu a, samozřejmě, telefon také na používání dítětem připravte. Zcela ho přeinstalujte a prostřednictvím rodinného sdílení v něm dítěti nastavte jeho vlastní dětské konto, napojené na to vaše. Pokud vše dobře nastavíte, dítě si nestáhne žádnou aplikaci bez vašeho vědomí. Vše budete schvalovat vy a budete mít přehled o tom, co na telefonu dělá a jak dlouho.

iphone 7 kryt etuo.c
Zdroj: Etuo.cz

Je to první iPhone, který byl voděodolný a je tak možné ho používat i za deště bez obav, že by se pokazil. Lidé si také oblíbili jeho kovovou konstrukci zad. Byl to vlastně poslední iPhone v tomto provedení. Stále dokonce seženete kryty na iPhone 7. Určitě nějaký hodně bytelný pořiďte.

V době svého odhalení měl iPhone 7 nejlepší fotoaparát na světě. Od té doby se vše změnilo a dnešní iPhony jsou někde jinde. Dětem tento fotoaparát však postačí. Pokud chcete trošku lepší digitální zoom a duální fotoaparát, můžete jim koupit repasovaný iPhone 7 plus. Ten už je však větší a pro dítě nemusí být vhodnou volbou na každodenní přenášení.

IPhone 7 je také první telefon, kterému chyběl samostatný výstup na sluchátka. Pokud tedy vaše dítě touží po praktických airpodech, s tímto telefon to není problém.

iphone 7 v krytu
Zdroj: Pexels.com

Přístroj dodnes vypadá velmi nadčasově. Displej působí kompaktněji než u předchozích modelů. Okraje jsou užší a velikost displeje je 4,7 palců, což má i nový iPhone SE. Díky své velikosti skvěle padne do dětské ručky.

A co víc, starší iPhony jsou skvělé v tom, že Apple na ně dlouho poskytuje podporu v podobě aktualizací operačního systému. To znamená, že i starší modely jsou stále aktuální a je možné na ně stahovat také modernější aplikace. IPhone 7 je kompatibilní s nejnovějším iOS 15.1 a zřejmě bude mít dokonce podporu iOS 16.

.