Děsivé odhalení. Topící se matku měl napadat partner, teď navštívil syna v nemocnici

Pokračování případu topící se ženy

Redakce CNN Prima NEWS vás již informovala o případu ženy, která se topila i se svým malým dítětem v řece ve Vodňanech. V pátek štáb mluvil s jejími známými a ti popsali okolnosti, které předcházely jejich tonutí. Chlapec podle našich informací dál zůstává ve vážném stavu v nemocnici.

Ve středu večer objevila v řece Blanici skupina sedmi studentů rybářské školy nejprve tonoucí matku a po chvíli také jejího chlapce. Podle známých mladé ženy mohly být příčinou zoufalého skoku do řeky partnerské problémy. „Když jsem s ní mluvila naposledy, posílala na soud žádost o svěření malého do péče,“ vysvětlila jedna z místních obyvatelek.

Podle informací CNN Prima NEWS se jedná o dvouletého chlapce, který navštěvoval jednu z místních mateřských škol. Z události jsou všichni v šoku. „Když to dítě máte ve školce, je to něco tak hrozného, že bych to vůbec nechtěla komentovat. Je mi ho líto,“ řekla učitelka mateřské školky.

Chlapce měl v pražské nemocnici navštívit jeho otec. Právě o něm žena tvrdila na sociální síti, že ji měl fyzicky napadat. Tuto informaci potvrdili i někteří jejich známí. „Měla v plánu se vrátit na Slovensko,“ dodala místní obyvatelka.

Partnerské rozepře mohly být spouštěčem zoufalého činu mladé ženy. Policisté od začátku prověřují možnost, že do řeky mohla skočit i s dítětem úmyslně. Pokud to prokáže další vyšetřování, mohlo by jí hrozit obvinění z pokusu o vraždu. „Velmi často jsou tady na pozadí rozpady vztahů a tahanice o děti poté, co se vztah rozpadne,“ řekl znalec z oboru psychologie Jan Lašek.

Středoškoláci, kteří se na záchraně mladé ženy a dítěte podíleli, budou spolu se dvěma zasahujícími policisty v úterý oceněni. Právě díky jejich pohotové reakci se podařilo dva lidské životy zachránit.

Tagy: