S praktickou akumulátorovou vrtačkou se šroubovákem Hecht 1247 je každá práce snadná. Má elektronickou brzdu, dvourychlostní převodovku, přepínání směru otáček i LED indikaci, která upozorňuje na stav nabití akumulátoru. V přední části je uloženo LED světlo, které usnadní práci i v hůře osvětlených prostorách, jako jsou sklepy nebo půdy. Součástí balení je rychlonabíječka, s níž je vrtačka nabitá cca do hodiny. Díky jejím subtilním rozměrům a nízké hmotnosti, která činí včetně akumulátoru pouhých 1,5 kg, ji ocení i ženy nebo senioři. K dostání za 1 399 Kč na www.hecht.cz a v kamenných prodejnách Hecht po celé ČR.

Stolní vrtačku Hecht 1055 ocení nejen domácí kutilové ve svých dílnách, ale i modeláři. Tento praktický pomocník vzhledem ke svým kompaktním rozměrům nezabere mnoho místa, zato díky nastavitelnému stolu a dorazu umožní precizní a přesné vrtání. Stůl lze naklánět v rozsahu +/- 45°. Vrtačka má stabilní, odolnou konstrukci zajišťující bezproblémovou práci s materiály, jako je dřevo, kov nebo umělá hmota. Díky nadstandardně výkonnému motoru ale zajistí kvalitní práci i s náročnými materiály. Pro ještě vyšší stabilitu můžete masivní stojan pomocí šroubů přišroubovat k podkladu nebo pracovní desce. K dostání je za 2 790 Kč na www.hecht.cz a v kamenných prodejnách Hecht po celé ČR.

Automatická nabíječka 12V akumulátorů Hecht 2013 určitě přijde vhod každému, ať už jezdí do práce, na chatu či chalupu. Díky inteligentnímu sledování stavu na nabíjecích svorkách není potřeba se o nic starat, stačí nabíječku připojit k akumulátoru. Nabíjet lze většinu běžných akumulátorů, nabíječka automaticky zvolí nejvhodnější průběh nabíjení. Nabíjet je možné akumulátory o kapacitě 4 až 300 Ah. Zajímavou a důležitou funkcí je BOOST, při jejímž zapnutí je akumulátor dobíjen tak rychle, že je možné automobil již po pěti minutách dobíjení nastartovat. Tato funkce se spustí jediným stiskem tlačítka na panelu nabíječky a jistě přijde vhod především v zimních měsících. Na zadní straně nabíječky je i klasická 12V zásuvka tzv. „zapalovač“, kterou lze využít pro napájení 12V zařízení i mimo automobil. K dostání je za 1 599 Kč na www.hecht.cz.

S univerzální sadou nářadí Fieldmann FDG 5010-53R snadno zvládnete běžné opravy i údržbové práce. Sada obsahuje kombinované kleště, kleště s dlouhými čelistmi, nástrčné hlavice, ráčnu, nastavitelný klíč, imbusové klíče, šroubováky, násadu na bity, bity, kladivo, vodováhu, měřicí pásmo a nůž. Všechny nástroje jsou vyrobené z kvalitní oceli. Celá sada je přehledně uspořádána v praktickém kufříku z tvrzeného plastu, který usnadní transport. Netradiční barevnost činí ze sady zajímavý dárek i pro praktické ženy. Doporučená maloobchodní cena sady Fieldmann FDG 5010-53R je 1490 Kč, více informací na www.fieldmann.cz.

Se 4dílnou sadou ručního nářadí for_q Multicklick bude každá práce na zahradě hračkou, a to nejen díky ergonomicky tvarované rukojeti z kvalitního plastu. Hlavice z uhlíkové oceli je možné obměňovat dle potřeby, nářadí je velmi trvanlivé, ale zároveň lehké a pohodlně se s ním pracuje. Na celou sadu je 10letá záruka, koupíte ji za cenu 479 Kč v prodejnách i e-shopu Hornbach. Více informací na www.hornbach.cz.

Pro milovníky rostlin je skvělým dárkem samozavlažovací truhlík Lafiora Berberis, s kterým budou mít rostliny vždy správné množství vody, i když majitelé odjedou třeba na dovolenou. Pětilitrový zásobník a ukazatel stavu vody zaručí, že zavlažování bude stále pod kontrolou. Truhlík je díky minimalistickému designu a mrazuvzdornému materiálu ozdobou zahrady po celý rok, jeho nízká váha zaručuje snadnou manipulaci, recyklovatelnost splnění ekologických nároků. Truhlík je k dostání v různých rozměrech i barevném provedení za cenu 439 Kč / 60 cm a 499 Kč / 80 cm. Více informací na www.hornbach.cz.