Zavřít reklamu

Spousta majitelů iPadů vlastní kromě jiného také Apple Pencil. Apple Pencil je velmi užitečné příslušenství, které můžete využít k celé řadě různých účelů. My vám v našem dnešním článku představíme pětici iPadOS aplikací pro psaní poznámek, při kterých můžete Apple Pencil využít opravdu naplno.

MS OneNote

Aplikace OneNote od Microsoftu patří mezi mé osobní favority. Nabízí řadu možností pro kreativní a efektivní tvorbu poznámek jak s Apple Pencil, tak i bez ní. Aplikace OneNote umožňuje tvorbu sešitů s texty, nabízí řadu různých druhů papírů a nástrojů pro psaní, úpravu poznámek, ale také pro zvýrazňování, skicování a kreslení. Samožřejmostí jsou také funkce pro sdílení, export a další práci s vašimi záznamy.

Aplikaci OneNote stáhnete bezplatně zde.

GoodNotes 5

Mezi další oblíbené nástroje pro psaní poznámek patří multiplatformní aplikace s názvem GoodNotes. Jedná se sice o placený software, na jednom místě zde ale najdete velkou spoustu různých prémiových funkcí. Aplikaci GoodNotes na iPadu můžete efektivně používat jak s Apple Pencil, tak například i s externí klávesnicí, a najdete zde funkce a nástroje pro import i export poznámek, sdílení, anotaci, nebo třeba třídění do složek a vnořených složek. Samozřejmostí jsou nástroje pro úpravu a tvorbu poznámek včetně pomůcek pro kreslení, zvýrazňování, skicování nebo třeba mazání.

Aplikaci GoodNotes stáhnete za 199 korun zde.

Notability

Příznivci ručně psaných poznámek si jistě oblíbí také aplikaci Notability. Kromě psaní poznámek můžete v této aplikaci provádět také anotace dokumentů ve formátu PDF, kreslit, skicovat, nebo si třeba vést deníkové zápisky. Aplikace Notability nabízí pestrou paletu nástrojů pro vaši práci, stejně jako pro úpravu poznámek, textů a dokumentů. K vámi vytvořeným poznámkám můžete přidávat také nejrůznější mediální soubory, animované GIFy, webové stránky a mnoho dalšího.

Aplikaci Notability stáhnete bezplatně zde.

Nebo

Aplikace Nebo nabízí kromě základních funkcí a nástrojů pro ruční psaní poznámek, skicování, kreslení a další tvorbu také funkce, s jejichž pomocí můžete ručně psaný text převést do klasické digitální formy. Aplikace Nebo nabízí kromě převodu ručně psaného textu na „tištěný“ také poměrně bohaté možnost exportu, převodu a sdílení vašich poznámek, sešitů, dokumentů a různých druhů textů.

Aplikaci Nebo stáhnete bezplatně zde.

Poznámky

Nezaujala vás žádná z poznámkových aplikací třetích stran? Pro psaní poznámek s pomocí Apple Pencil vám skvěle poslouží také nativní Poznámky. V nových verzích operačního systému iPadOS najdete ještě více funkcí pro efektivní práci s Apple Pencil, jako je třeba možnost automatického kreslení tvarů, zahájení psaní nové poznámky klepnutím na uzamčenou obrazovku iPadu a mnoho dalšího.

Aplikaci Poznámky stáhnete bezplatně zde.

.