Hlavní obsah

Česká biatlonistka útočí, počtvrté skončila v desítce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zase byla v desítce, to už vypadá slibně, stupně vítězů nemusejí být až tak daleko. Na úplný závěr bojů v druhém kole IBU Cupu byla z českých zástupců nejvýše opět juniorka Tereza Voborníková. Ve stále ještě experimentálním hromadném závodě pro 60 účastníků skončila v norském Sjusjoenu devátá.

Foto: biatlon.cz

Tereza Voborníková

Článek

"Opět ukázala, že už patří mezi elitu IBU Cupu. Až jednou odstřílí bezchybně, bude na stupních," uvedla pro biatlon.cz trenérka Kamila Jiroutek Rajdlová.

Jednadvacetiletá Voborníková na střelnici po čisté úvodní položce chybovala jednou na všech dalších třech, přesto uhájila v závěru pozici před Švédkou Elisabeth Högbergovou. Dosáhla osmého nejlepšího běžeckého času. "Ty jedničky na střelnici mne mrzí. Zejména stojky v závodním zatížení musím dopilovat, pak by to bylo zase o kus veselejší," uvedla pro svazový web jilemnická juniorka.

Z české sestavy na IBU Cupu je opakovaně nejlepší. Z šestí závodů byla mezi elitními deseti už počtvrté.

Tereza Jandová skončil na 43. pozici. Klára Lejsek byla čtyřiapadesátá. V kategorii mužů české barvy příliš radostné výsledky nezaznamenaly. Nejvýše byl 50. Jonáš Mareček, hned za ním končili Milan Žemlička a Jakub Kocián.

Závod žen ovládla domácí Ragnhild Femsteineviková. Z mužů byl nejlepší Rus Anton Babikov.

V celkové klasifikaci je Tereza Voborníková 12. a Milan Žemlička třiadvacátý.

Reklama

Související témata: