Hlavní obsah

Italka Brignoneová vyhrála zkrácené super-G ve Svatém Mořici

Italská sjezdařka Federica Brignoneová vyhrála kvůli větru zkrácený superobří slalom ve Svatém Mořici a připsala si páté vítězství v disciplíně a sedmnácté v kariéře ve Světovém poháru. Brignoneová zvítězila o jedenáct setin před krajankou Elenou Curtoniovou. Třetím místem si upevnila vedení v SP Mikaela Shiffrinová z USA.

Foto: Sport.cz

Federica Brignoneová.

Článek

Česká hvězda Ester Ledecká, která byla v prvním super-G sezony v Lake Louise třináctá, ve Svatém Mořici nestartovala, protože se chystá na snowboardingové závody.

Jednatřicetiletá Brignoneová se díky sedmnácti výhrám v závodech Světového poháru stala nejúspěšnější Italkou. O jedno vítězství překonala Deborah Compagnoniovou.

Vítězka sobotního závodu Švýcarka Lara Gutová-Behramiová byla na prvním mezičasu jedna z nejrychlejších, ale nezvládla nejobtížnější bránu na trati a proletěla skrz ochranné sítě. Úřadující mistryně světa ale nakonec sjela k nadšení fanoušků do cíle na lyžích.

Světový pohár žen bude pokračovat příští týden sjezdem a superobřím slalomem ve francouzském středisku Val d'Isere.

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

EURO 2024 v Německu

Mistrovství Evropy ve fotbale se odehraje v deseti německých městech od 14. června do 14. července 2024. Chybět nebude ani český národní tým pod vedením nového trenéra Ivana Haška, v základní skupině F se Češi střetnou s Portugalskem, Tureckem a Gruzií.