Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Karlovy Vary chtějí s Boleslaví přerušit černou sérii, Sparta hostí Kometu

Praha – Reprezentační pauza je ta tam a do finiše směřuje hokejová extraliga. Na programu je 45. kolo, v němž zamíří pátý Hradec Králové hájit na led druhého Litvínova šestizápasovou vítěznou sérii. V případě úspěchu by se přiblížil vedoucímu kvartetu, neboť třetí Spartu a čtvrté Brno čeká vzájemný souboj. O naději na postup do předkola play-off bude bojovat karlovarská Energie v duelu s Mladou Boleslaví. Přímý přenos utkání Karlovy Vary – Mladá Boleslav sledujte dnes od 18:20 na ČT sport a našem webu, studio Buly začíná již v 18:00.

Sport
zdroj: ČT4

18:20 ČT sport: Karlovy Vary – Mladá Boleslav

Pětkrát v řadě vyšla zcela naprázdno předposlední karlovarská Energie. Pokud se chtějí Karlovarští ještě poprat o postup do předkola play-off, budou muset zabrat. Ideálním soupeřem by mohla být Mladá Boleslav, která hájí poslední postupovou, desátou příčku.

17:00 Vítkovice – Slavia Praha

Vítkovice mají na jedenácté místo více než slibný osmibodový náskok, před sebou navíc zápas s poslední Slavií. Nechtějí ho ale nijak podcenit. "V naší situaci si nemůžeme dovolit nic jiného než doma nad Slavií vyhrát, ale stejně tak moc dobře víme, že to vítězství nepřijde samo. Slavia je poslední, ale to neznamená, že je lehkým soupeřem," připomíná vítkovický kouč Ladislav Svozil.

Slavia třikrát v řadě nebodovala, na předposlední příčku má jedenáctibodovou ztrátu. K tomu, aby se zázračně vyhnula baráži, však potřebuje zlikvidovat manko ještě o dva body větší.

Je nám líto, video expirovalo.
Upoutávka na zápas Karlovy Vary - Mladá Boleslav

17:30 Litvínov – Mountfield HK

Litvínov má proti Východočechům také o motivaci postaráno. Případnou výhrou prakticky definitivně stvrdí umístění v první čtyřce a bude tak mít pro čtvrtfinále play-off zajištěnu výhodu domácího prostředí.

Hradec Králové se před přestávkou prezentoval skvělou šňůrou, přesto zápasové volno vítal s otevřenou náručí. "Byly tam dobré zápasy z naší strany, ale i ty, které jsme vybojovali, přestože se nám až tak herně nedařilo. Hráči mohli nabrat síly, pauza přišla vhod. Litvínov hraje výborně a jakýkoliv bod bude dobrý. Já osobně jsem spíše opatrnější, a aniž bychom se vzdávali boje o vyšší příčky, koukám více na to, jak to vypadá pod námi," uvedl asistent trenéra Jiří Kučera.

Sport
zdroj: ČT4

17:30 Škoda Plzeň – Oceláři Třinec

Plzeň dělí od šesté příčky sedm bodů. Ve hře jich je ještě 24, ale Západočeši vědí, že prostor na chyby je stále menší a likvidovat ztrátu nebude jednoduché. První krůček mohou udělat proti vedoucímu Třinci.

Oceláři jsou v pohodě, vedou o 14 bodů a mohli doléčit alespoň některé šrámy. "Snažili jsme se vyladit formu. Věříme, že do poslední části sezony jdeme dobře připravení," poznamenal asistent trenéra Václav Varaďa.

18:00 Pardubice - Zlín

Pardubice čeká duel s mistrovským Zlínem, v reprezentační pauze však mnoho prostoru na přípravu neměly. "Spousta hráčů byla v reprezentačních mužstvech a sešli jsme se komplet vlastně až dnes," řekl trenér Miloš Říha starší před duelem s "Berany". "Zlín se dal dohromady, začal hrát svou hru a my se na ně musíme připravit. Je to nepříjemná hra; menší a neustále bruslící hráči, hodně chodí jeden na jednoho a snaží se vynutit si vyloučení. My se nesmíme nechat vyprovokovat a musíme hrát svůj hokej. Vytvořit si tlak a hodně střílet," nastínil Říha.

Osmý tým tabulky Zlín dělí od nepostupové jedenácté příčky deset bodů. "Díváme se ale stále pod sebe. Naším cílem je udržet se mezi deseti. Proto věřím, že přivezeme z Pardubic nějaký bod," tvrdil trenér Rostislav Vlach.

Sport
zdroj: ČT4

18:00 Bílí Tygři Liberec - Olomouc  

Možná rozhodující zápas o zachování naděje na postup do vyřazovacích bojů spolu svedou Liberec a Olomouc. Bílí Tygři už šest kol nebodovali a vstřelili během této série celkem pouze čtyři branky. Olomouc je bez bodu ještě o kolo déle a tíží ji série celkem osmi porážek za sebou.

18:30 Sparta Praha – Kometa Brno

Sparta pojme souboj s Kometou jako poctu svému útočníkovi Jaroslavu Hlinkovi, který se stal nejproduktivnějším hráčem klubové historie. Nijak tím ale nestaví na vedlejší kolej boj o cenné body. "Zápasy po reprezentační přestávce jsou vždy nevyzpytatelné, a to s jakýmkoliv soupeřem. Zvláště když proti vám stojí takový tým jako Kometa, která umí hrát velmi organizovaně. Čeká nás těžké utkání, v kterém chceme získat všechny body," prohlásil asistent trenéra Zdeněk Moták. 

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články