Djoković bude obhajovat titul na Australian Open, od pořadatelů dostal výjimku z očkování

Světová jednička Novak Djoković bude obhajovat titul na Australian Open. Srbský tenista na sociálních sítích uvedl, že dostal výjimku z povinného očkování proti koronaviru.

Tento článek je více než rok starý.

Melbourne (Aktualizováno: 13:02 4. 1. 2022) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Novak Djoković

Novak Djoković | Zdroj: Reuters

Austalská vláda už v minulosti podmínila start na zahajovacím grandslamu sezony povinným očkováním. Djoković ale odmítal uvést, jestli vakcinaci podstoupil.

Australian Open může být jen pro očkované, Djoković možná přijde o svůj oblíbený grandslam

Číst článek

Nyní ale od nezávislé komise dostal výjimku a na turnaji v australském Melbourne startovat bude. Čtyřiatřicetiletý tenista na něm bude usilovat o svůj desátý triumf a celkově 21. na grandslamových turnajích.

Pokud by se to Djokovićovi podařilo, osamostatnil by se v čele historického pořadí před Španělem Rafaelem Nadalem a Švýcarem Rogerem Federerem.

Djokovićův vzkaz na sociálních sítích:

„Šťastný nový rok vám všem. Přeji vám pevné zdraví, lásku a štěstí v každém okamžiku. Strávil jsem nádherné chvíle během přestávky a teď se chystám do Austrálie, protože jsem dostal od pořadatelů výjimku!“

Rozhodnutí následně potvrdili i organizátoři. „Žádost byla velmi přísně posouzena dvěma nezávislými komisemi zdravotnických expertů, z nichž jedna byla jmenována ministerstvem zdravotnictví státu Victoria,“ uvedli v prohlášení.

Oficiální stanovisko pořadatelů Australian Open:

Djokovic

12:30 – 04. 01. 2022

5

mim Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme