Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Devadesátky: Seriál o vraždách v divoké době diváky zvedl ze židlí!

Devadesátky je šestidílná minisérie České televize.
Zdroj: Se souhlasem ČT/Klára Cvrčková
+ Další 3 fotografie
seriál

Česká televize přinesla v neděli večer první díl dlouho očekávaného seriálu o porevoluční kriminalitě Devadesátky. V seriálu se diváci mohou seznámit s nejznámějšími zločiny té doby i poměry v tehdejším podsvětí. Jak se první díl nové kriminálky líbil televizním divákům?

Kriminální seriál Devadesátky, odkazující již podle svého názvu na divokou porevoluční dobu odstartoval v neděli večer svojí první epizodou. Ta začíná mordem jednoho z blízkých mužů mafiánů Františka Mrázka a Antonína Běly. Slavné 1. oddělení pražské kriminálky tak musí řešit svůj první seriálový případ.

Michal Novotný zvládl Ivana Jonáka na výbornou

Na chvili se na scéně objevila i známá devadesátková postavička, majitel Discolandu Silvie Ivan Jonák. Toho hrál herec Michal Novotný a podle reakcí diváků se mu to povedlo velmi dobře. "Pěkný. Neuveřitelný, jak byli totálně všichni propojení. Michal Novotny - Ivan Jonák = obrovska gratulace maskérům a Michalovi Novotnému. Perfektně zahráno. Těším se na další díly," píše divačka Zuzka.

"Tak nějak jsem čekal, že to bude super, když scénář dělal Josef Mareš. Nespletl jsem se, je to výborný," souhlasí divák Josef. "Počkejte, tak tohle trefili úplně. Ať výběr herců aby se co nejvíce podobali svým originálům a nebo kulisy. Už se těšíme na další díl," přidává se uživatel Dante. Seriál se tedy evidentně trefil divákům do not.

Přesto se najde i pár kritických hlasů: "Jsem z prvníhu dílu trochu rozpačitý. Nemělo to takovou jiskru jako 1.oddělení. Byla to jen taková strohá vyšetřovačka. Taky jsem si nemyslel, že sfouknou v rychlosti celé devadesátky v jednom díle, tolika zajímavým postavám by slušelo se věnovat ve více dílech. Dívat se na to dalo, uvidíme co bude dál. Ale ten casting mi nesedí, výběr herců se moc nepovedl," myslí si Zdeněk. " Jako dobrý, ale nějak jsem čekala, že se dozvím něco nového," píše pro změnu divačka Lucie.

Více o seriálu Devadesátky ➔

Bolestná zpověď Moniky Binias: S o 24 let mladším Petrem přišli o dítě. Bojovala i s tchyní

Související články

Další články

Nejnovější kauzy