Martin Diviš: O pojistný sektor se společnost může stoprocentně opřít


			Martin Diviš: O pojistný sektor se společnost může stoprocentně opřít
11.1.2022 Pojistný trh

Je za námi další pandemický rok. Neexistuje oblast, která by nebyla kovidem zasažena. Přesto se našly situace, které stojí mimo koronavirové dění a jež stojí za to si připomenout. Osobností pojistného trhu jsme se tak v tradiční novoroční anketě zeptali na zhodnocení průběhu uplynulého roku a na klíčové momenty nadcházejícího roku 2022. V dnešním zamyšlení představí své postřehy generální ředitel pojišťovny Kooperativa a prezident České asociace pojišťoven Martin Diviš.

Rok se s rokem sešel a bylo to tedy období skutečně turbulentní. Což mimo jiné také znamená, že se těžko dělají predikce nejen na rok, ale i třeba na měsíc dopředu. Jsou ovšem v životě určité časem (a teď už i několika vlnami covidu) prověřené jistoty, na které se naštěstí lze spolehnout. Za poslední dva roky jsme například zjistili, že pojišťovnictví, a dá se říci finanční trh obecně, dodává ekonomice, firmám, rodinám a vlastně všem lidem dostatečný pocit bezpečí a jistoty, funguje a plní své závazky bez jakýchkoli problémů i v podmínkách různých testů, nařízení a omezení.

Rád bych tuto pozitivní zprávu chtěl trochu vypíchnout hlavně proto, že jsme za posledních cca 20 měsíců vystaveni zejména zprávám negativním. Tak máme neustále aspoň sektor, o který se všichni mohou 100procentně opřít. Moc za to chci poděkovat všem, kdo se na práci v naší industrii podílejí, ať už jsou to kolegyně a kolegové v pojišťovnách, naši partneři, ale i klienti, bez jejichž důvěry by nic jako pojištění neexistovalo.


Mohlo by vás zajímat: NewSpace: Komerční vesmírné projekty fokusem pojistitelnosti


A predikce 2022 pro ekonomiku, makroekonomické ukazatele i pro to, jak se vůbec budeme mít a jak budeme žít, bohužel nemůže asi začít jinak než: uvidíme, jak se bude vyvíjet covidová situace. Letošní podzimní vlna nás znovu přesvědčila o tom, že nikdo není v pandemii prorokem. Nicméně vakcíny již existují, pomáhají chránit před těžkým průběhem, takže jsem přesvědčen, že situace se bude neustále zlepšovat.

Zvykáme si – a příští rok to nebude jiné – na nové modely práce, které pochopitelně zahrnují mnohem větší míru naší činnosti z domova. A i když nejsem žádným velkým příznivcem HO, protože se logicky trochu vytrácí osobní setkávání, tvůrčí prostředí a možná i sepětí lidí s kolektivem a firmou, rok 2021 mě i co do výsledků Kooperativy celkem přesvědčil, že se to zvládnout dá. A dle obchodních výsledků i velmi úspěšně a zdařile. Když se tedy najde ta správná míra práce doma/v kanceláři, která je pro každou činnost i každého z nás trochu jiná. Klade to důraz na řízení a vedení, ale hlavně na vnitřní integritu jednoho každého z nás.


Mohlo by vás zajímat: Sloupek Kateřiny Lhotské: Důchodová deforma II


Tak si snad jen popřejme, ať už covid v roce 2022 není takové téma, ideálně ať to není už žádné téma a média si najdou nějakou jinou látku a námět.

Martin Diviš
Generální ředitel pojišťovny Kooperativa a prezident ČAP

Sledujte nás

Facebook Twitter LinkedIn

Komentáře

Přidat komentář

Nejsou žádné komentáře.

RSS

Související články