Influencerka ADDY: Stovky tisíc sledujících na sociálních sítích

Influencerka ADDY: Stovky tisíc sledujících na sociálních sítích
Sdílej
 
V devíti letech natočila Adéla Zouharová svoje první video na YouTube, dnes má na sociálních sítích stovky tisíc sledujících. Přečtěte si rozhovor s influencerkou ADDY a zjistěte, jak často postuje na Instagram.

Adéle Zouharové je 14 let, zpívá, točí videa a má stovky tisíc sledujících. Do své influencerské kariéry zapojila postupně celou rodinu. Zpěvačkou chtěla být vždycky, její první písnička vznikla před pěti lety. O rok později si na přání fanoušků založila profil na Instagramu, to jí bylo deset.

Kromě zpěvu se věnuje sociálním sítím, pro svůj YouTube kanál natáčí klipy, vlogy i nákupní hauly. Dnes má na obou platformách desítky až stovky tisíc sledujících a aktivní je i na TikToku.

5 věcí, které jste (ne)věděli o Instagramu

5 věcí, které jste (ne)věděli o Instagramu

Různé sítě

„Na Instagramu vám lidi přejou, na TikToku spíš útočí. I když já mám milé komentáře,” vysvětluje Adéla. Na Instagramu je aktivní každý den. Neustále přidává stories, příspěvky sdílí dvakrát týdně.

„Je to povinnost i zábava. Kdyby mě to nebavilo, tak to nedělám. Také to ale dělám proto, aby lidi svým přátelům můj příspěvek poslali a začali mě sledovat další lidé. Mým snem je mít sto tisíc sledujících,” prozrazuje ADDY. O tom, že zavděčit se není možné všem, svědčí i fakt, že někteří ji vybízejí třeba k tomu, aby si dala do pusy pavouka, nebo skočila padákem.

ADDY má pět různých účtů na Instagramu •  Máma a táta na síti

Proč mít více účtů

Na Instagramu má pět účtů. Svůj oficiální, soukromý, třídní, profil svého psa a poslední sdílí se svou kamarádkou. Nezveřejňuje na nich stejné fotky a žádný z nich není ani tajný. „Na můj oficiální účet bych nedala to samé, co na ten soukromý. Každý účet má jiný význam,” vypráví mladá influencerka.

Fotky, které dává na svůj „pracovní” profil, kontroluje její maminka. Ta Adéle pomáhá se spolupracemi nebo s řešením některých nevhodných zpráv a fotek, které jí chodí. I když teď už spíš výjimečně – Adéla už ví, jak na ně reagovat. Sprosté zprávy ji mrzí a přiznává, že nechápe, proč má někdo potřebu jí je posílat.

Rozhovor s ADDY vznikl díky podcastu Máma a táta na síti •  Máma a táta na síti

Pravidla mobilu

Není výjimkou, že její vrstevníci tráví na telefonu klidně celou noc. „Kdo je déle na mobilu, tak je prostě borec,“ říká Adéla, která musí svůj mobil v deset hodin večer odevzdat rodičům. Někdy se cítí před spolužáky pozadu, kvůli tomu, že jí rodiče telefon berou, ale uznává, že jinak by byla schopná do něj koukat až do rána. Čas, kdy je online, totiž utíká strašně rychle.

„Mohli bychom jít třeba ven. To je, myslím, velká škoda, že nechodíme,” popisuje své pocity a dodává, že být bez mobilu vydrží jen pár hodin.

Poslouchejte a sledujte

Povídání s Adélou, ve kterém otevřeně mluví o tom, co pro ni sociální sítě znamenají nebo jestli vnímá, že má její obsah skutečný dopad na její fanoušky, vzniklo v rámci série Máma a táta na síti, která navazuje na úspěch vzdělávací platformy Buď safe online Nadace Avast. Ta už čtyři roky pomáhá dětem s bezpečností na internetu.

Celý rozhovor si můžete poslechnout na Spotify, Apple Podcasts a Google Podcasts, podívat se na něj na YouTube, nebo si ho pustit ve videu nad tímto odstavcem.

Modré světlo útočí: Jak nás ovlivňuje záře z mobilů a počítačů

Modré světlo útočí: Jak nás ovlivňuje záře z mobilů a počítačů

Nové sociální sítě: Svět za hranicemi Facebooku a Instagramu

Nové sociální sítě: Svět za hranicemi Facebooku a Instagramu

Kovy: Neobyčejný youtuber a šokující zpráva

Kovy: Neobyčejný youtuber a šokující zpráva

 

Články odjinud