Listárna je nově na webu: Pište Mourrisonovi!

Listárna je nově na webu: Pište Mourrisonovi!
Sdílej
 
Milí čtenáři, tak jsem se zmodernizoval. Z tištěného papírového časopisu jsem své odpovědi na vaše příspěvky přesunul na webové stránky ábíčka. Posílat mi svoje dotazy týkající se časopisu, obrázky a fotografie svých výtvorů můžete dál. Zdraví vás a na vaše dotazy a příspěvky se těší Mourrison!

Milí čtenáři,

možná jste si všimli, že už v ABC č. 1/2022 jste nenašli rubriku Listárna. Nezrušili jsme ji, ale přesunuli ji na náš web abicko.cz. Webová listárna bude daleko pružnější, kocour Mourrison v ní odpoví hned a častěji.

Už řadu let na abicko.cz úspěšně funguje Mourrisonova poradna, v níž vám odpovídáme na dotazy a problémy týkající se mezilidských vztahů, psychiky dospívajících, sexuality, ale také problémů ve škole, doma či s kamarády.

Mourrisonovu listárnu od poradny oddělíme, protože do ní jsou určeny příspěvky, které nejsou tolik závažné.

Mourrison odpovídá na vaše dotazy, vzkazy a ohlasy •  Lukáš Fibrich

V Listárně se můžete například pochlubit svými kresbami, povídkami, básničkami či stavbami z Lega nebo v Minecraftu, zkrátka jakoukoliv vaší tvorbou. Můžete nám napsat názory na články a vystřihovánky. Můžete nám poslat námět na článek nebo jenom milý pozdrav.

Používáme stále stejnou schránku mourrison@abicko.cz (do předmětu napište LISTÁRNA). Tak hurá na to! (Váš šéfredaktor Zdeněk Ležák)


First Lego League

Ahoj Mourrison, uz rok zbieram casopis ABC a najviac mam rad komiksy. Mohli by ste, prosim, nieco napisat o FLL (First Lego League)? Dakujem.

Jakub, 10 rokov

Ahoj Jakube, moc děkujeme za fotku tvých ábíček. Ale k tvému dotazu: O lize robotiky už jsme před časem psali, a to v ábíčku č. 10/2018. To seženeš v elektronické podobě (zde). Článek najdeš i na našich webových stránkách v archivu ábíček a taky přímo tady:

Hobby Robot: V týmu nejlepších mladých robotiků

Hobby Robot: V týmu nejlepších mladých robotiků

FFL má samozřejmě i své vlastní webové stránky, na kterých se dozvíš mnohem víc, včetně toho, jak se do soutěže přihlásit. Česká liga robotiky má adresu www.firstlegoleague.cz, na Slovensku se můžeš přihlásit na adrese www.fll.sk. Jestli se zúčastníš, tak ti za celé ábíčko držím palce. Tvůj Mourrison

Jakub poslal fotku se sbírkou ábíček •  Jakub

Je vesmír nekonečný?

Ahoj Mourrisone, ábíčko odebírám již rok a přímo zbožňuji komiksy. V příloze máš také jeden ode mne. Vyfotil jsem ti svou sbírku ábíček, na kterou jsem velmi pyšný. Dovídám se spoustu zajímavostí. Zajímalo by mě, jestli je vesmír nekonečný a chtěl bych tě poprosit, jestli bys na toto téma napsal článek.

Tomáš, 8 let

Ahoj Tomáši, moc děkujeme za dopis, fotku tvých ábíček i komiks. A také za pochvalu časopisu. Ale k tvému přání – články o vesmíru vycházejí v ábíčku pravidelně a najdeš je také na webu (klikni sem). Protože je to však velmi oblíbené téma, vydala redakce na začátku listopadu Speciál ABC věnovaný vesmíru. Tam se dočteš nejen o jeho konečnosti nebo nekonečnosti, ale spoustu dalších informací a zajímavostí. ABC speciál Vesmír seženeš tady. Už je sice po Vánocích, ale třeba by ti ho rodiče mohli objednat jako dodatečný vánoční dárek. Určitě za to stojí. Tvůj Mourrison

Tomáš poslal fotku se sbírkou ábíček a vlastní komiks •  Tomáš


Pište Mourrisonovi do Listárny:

Pište do Listárny na email mourrison@abicko.cz (do předmětu napište LISTÁRNA). Těším se na vás! Váš Mourrison


ABC uvádí speciál Vesmír

ABC uvádí speciál Vesmír

Nové ABC: Harry Potter po 20 letech a vystřihovánka samuraje

Nové ABC: Harry Potter po 20 letech a vystřihovánka samuraje

Mourrisonova poradna: Nejzajímavější dotazy roku

Mourrisonova poradna: Nejzajímavější dotazy roku