Hlavní obsah

Colorado - Arizona 4:3 SNČeští gólmani v akci. Francouz vychytal výhru po nájezdech

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New York

Čeští brankáři se dostali ke slovu v nočních utkáních zámořské NHL. Pavel Francouz vychytal výhru Colorada po samostatných nájezdech. Mladý Lukáš Dostál zase vystřídal kolegu Stolarze, prohře 3:7 s Minnesotou už ale zabránit nedokázal, z třinácti střel inkasoval český mladíček pouze jednou.

Foto: Jack Dempsey, ČTK/AP

Český gólman Colorada Pavel Francouz (vlevo) slaví se spoluhráčem Nazem Kadrim vítězství po samostatných nájezdech nad Arizonou.

Článek

Zajímavý fakt, že v době, kdy český hokej strádá, gólmani se v NHL prosazují, se potvrdil i v dnešních utkáních NHL. Pavel Francouz se postavil letos do branky počtvrté a v utkání s Arizonou čelil celkem 26 střelám. Za záda rodáka z Plzně nakonec prošly tři puky a v utkání, v němž jeho Colorado téměř dvojnásobně přestřílelo hostující Coyotes, nakonec slavil vítězství po samostatných nájezdech, když v dovednostní soutěži kryl všechny nájezdy.

V zápase si připsal gól a asistenci vytáhlý švédský forvard André Burakovsky, který si odnesl cenu pro hráče zápasu. A to hlavně proto, že obrátil momentum zápasu opět na stranu Colorada. Svěřenci Jareda Bednara totiž přišli o vybudovaný náskok a na začátku třetí třetiny, a po trefě beka Gostisbehereho dokonce na chvíli prohrávali.

Právě Burakovsky ale hodně rychle srovnal a před 17 tisíci diváky v Ball Areně si už domácí nenechali vítězství vzít. Potvrdili tak zatím vyikající sezonu, ve které se tyčí na druhém místě Západní konference, v níž mají ale o čtyři odehrané zápasy méně než první Nashville. Arizona naopak nadále tápe na opačném pólu tabulky.

Po úvodním vtězném startu Lukáše Dostála v nejprestižnější lize světa, se jednadvacetiletý mladík dostal do branky Anaheimu znovu. Anthonymu Stolarzovi se utkání proti Minnesotě vůbec nepovedlo, inkasoval hned šestkrát a svému mladšímu parťákovi přenechal místo po 42 minutách.

Rodák z Brna opět ostudu neudělal. Ba naopak, kryl dvanáct z třinácti pokusů rozjetých hráčů Wild. Svým výkonem zabránil ještě většímu přídělu a znovu ukázal, že by mu v NHL měla patřit budoucnost.

Vítězstvím za plný počet bodů přeskočili domácí v bodování Západní konference svého nočního soupeře a patří jim  pátá příčka, Kačeři jsou o jedno místo za nimi, zatím také na místech pro play off.

Výsledky NHL:
Colorado - Arizona 4:3 SN
Florida - Dallas 7:1
Minnesota - Anaheim 7:3

Reklama

  3 : 4 Vsetín - Kladno 3 : 4 dohráno
20240422T18 : 00:00+0200
Vsetín vs. Kladno
Vsetín vs. Kladno
Vsetín
Kladno