Hlavní obsah

Djokovič je znovu zadržen v detenční vazbě

Foto: Profimedia.cz

Zúčastní se obhájce titulu turnaje? Snímek je ilustrační.

Reklama

Tenista Novak Djokovič byl v Austrálii opět umístěn do detence a čeká na nedělní slyšení u soudu, který by měl rozhodnout o jeho setrvání v zemi a tím pádem i o účasti na turnaji.

Článek

Novak Djokovič byl znovu zadržen a stráví další noc v hotelu, kde byl nucen pobývat několik dní po svém příjezdu do Austrálie. Dle agentury Reuters dorazila srbská tenisová hvězda zpět do hotelu v doprovodu pohraniční stráže v pátek kolem třetí hodiny odpolední místního času.

Djokovič zůstane zadržen až do nedělního rána, kdy má proběhnout další slyšení před soudem, avšak stále není jasné, zda se bude srbský tenista hájit před kompletním soudem či bude slyšení probíhat pouze za přítomnosti jednoho soudce.

Soudce David O'Callaghan stanovil čas slyšení, které je pro Djokoviče zásadní, na 9:30 místního času (22:30 GMT v sobotu). Vzhledem k blížícímu se začátku turnaje je pravděpodobné, že konečně padne zásadní rozhodnutí, které objasní, zda bude Djokovičovi povoleno obhajovat vítězství na turnaji.

Srbskému tenistovi v Austrálii podruhé zrušili vízum a místo pokusu o získání desátého titulu na Australian Open by měl odcestovat. Srbský hráč se obrátil na soud. O tenistově startu na turnaji tak bude zřejmě jasno až pouhý den před jeho zahájením. Djokovič i přes trvající nejistotu účasti již zná svého potenciálního soupeře a jeho zápas je naplánovaný na pondělí.

Australský ministr pro imigraci Alex Hawke, který v pátek zrušil tenistovi víza, vyjádřil obavy o zdraví australské komunity, kterou by mohla tenistova přítomnost ohrozit. Australská vláda se také bojí rozdmýchání antivaxerské nálady, pokud bude Djokovič na turnaji přítomen.

Reklama

Doporučované