Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Krejčíková padla v Sydney ve finále s Badosaovou v tie-breaku třetího setu

Vítězné tažení české tenistky Barbory Krejčíkové na turnaji v Sydney zastavila až ve finále španělská soupeřka Paula Badosaová. Ta porazila Krejčíkovou v generálce na grandslamové Australian Open po velkém boji 6:3, 4:6, 7:6. 

Je nám líto, video expirovalo.
Krejčíkovou zastavila ve finále v Sydney Badosaová

Šestadvacetiletá Krejčíková v prvním setu pustila soupeřku do vedení 2:0, avšak dokázala skóre otočit. Za stavu 3:3 ale znovu přišla o podání a devátá hráčka světa už nabídnutou výhodu dokázala využít.

Ve druhé sadě Krejčíková získala rozhodující brejk v deváté hře a vyrovnala. V rozhodujícím setu vítězka Roland Garros opět prohrávala 0:2, ale znovu dokázala vyrovnat.

Duel nakonec musel rozhodnout tie-break, ve kterém se Španělka ujala vedení 5:2. Poté sice Krejčíková odvrátila první mečbol, ale podobný obrat jako v semifinále s Estonkou Anett Kontaveitovou, kdy úspěšně čelila sedmi mečbolům, se nekonal.

"Obě jsme dnes hrály na absolutní hraně, takže by nebylo příjemné takový zápas prohrát," citovala Badosaovou agentura Reuters. "Je mi ctí, sledovat, jak se Barbora zlepšuje, a hrát proti ní," dodala.

Krejčíková tak s Badosaovou prohrála i třetí vzájemné utkání a v generálce na Australian Open, které odstartuje v pondělí, na čtvrtý titul v kariéře nedosáhla. Španělka na okruhu WTA triumfovala potřetí.

Ve finále mužů uspěl první nasazený hráč Aslan Karacev. Osmadvacetiletý Rus po výhře dvakrát 6:3 nad bývalou světovou jedničkou Andym Murraym z Velké Británie zaznamenal třetí titul v kariéře.

Čtyřiatřicetiletý Murray, který se kvůli vleklým problémům s kyčlemi propadl až do druhé stovky žebříčku, se ve finále představil po více než dvou letech. Trojnásobný grandslamový vítěz poslední titul získal v říjnu 2019 v Antverpách, celkem má na kontě 46 turnajových triumfů.

Tenisový turnaj v Sydney (tvrdý povrch):

Muži (dotace 521 000 dolarů):

Čtyřhra - finále: Polášek, Peers (3-SR/Austr.) - Bolelli, Fognini (It.) 7:5, 7:5.

Ženy (dotace 703 580 dolarů):

Dvouhra - finále: Badosaová (5-Šp.) - Krejčíková (3-ČR) 6:3, 4:6, 7:6 (7:4).

Čtyřhra - finále: Haddadová Maiaová, Danilinová (Braz./Kaz.) - Heisenová, Udvardyová (Něm./Maď.) 4:6, 7:5, 10:8.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články