Hlavní obsah

Zaměstnaneckých benefitů přibývá, podniky nabízejí i psychologa

Některé firmy lákají nedostatkové zaměstnance na flexibilní pracovní dobu, obědy téměř za hubičku nebo dávají slevy na psychology, umožňují více práci z domova. Zkrátka na výhody, o jakých se odborům před třiceti lety nemohlo ani zdát.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační snímek

Článek

Podle Českého statistického úřadu (ČSÚ) devět z deseti velkých podniků umožňuje zaměstnancům v nějaké formě a rozsahu práci z domova.

„Mezi odvětvími jsou ale významné rozdíly. Některé profese z domova vykonávat nelze. Nejčastěji nechávají své zaměstnance na home office firmy v IT službách, v oblasti mediálních činností a cestovní agentury,“ uvedla Eva Myšková z ČSÚ.

Kombinace práce z domova a v kanceláři má v Česku budoucnost

Finance

Plný home office umožňuje u profesí, kde to jde, podle průzkumu pracovní agentury ManpowerGroup patnáct procent zaměstnavatelů.

Výhody poskytované očkovaným

„Je tu ale i další nová kontroverzní věc: lidé, kteří nemohou pracovat z domova, začínají požadovat kompenzace, protože se cítí být znevýhodněni oproti těm, kteří v té samé firmě pracovat z domova mohou,“ potvrdil Právu Jiří Halbrštát z agentury ManpowerGroup.

Úplně novým fenoménem jsou také benefity poskytované těm, kteří se nechají očkovat. Touto cestou jde v ČR jedenáct procent firem.

České firmy dávají za očkování volno i peníze

Koronavirus

Náborový příspěvek v celostátním měřítku je spíše výjimka, ale začal y ho nabízet výrobní firmy. U lékařů nebo učitelů se zase stále častěji nabízí služební nebo obecní byt, shrnul pro Právo ManpowerGroup.

Ke klasickým lákadlům patří stravenky, příspěvky na kadeřníka, wellness, Multisport karty, příspěvky na vitaminy. Přibývají však další výhody.

Hodnota optimální stravenky bude opět vyšší, vzroste na 150 korun

Finance

„Obecně se pracuje s tématem mentálního zdraví a podporou cvičení. Běžné jsou už kredity na služby psychologa/terapeuta,“ uvedla konzultantka společnosti MgC Group Irena Dörrová.

Reklama

Výběr článků

Načítám