Dagmar Havlová na zesnulého Kleina vzpomíná jako na vynikajícího filmaře, pedagoga a hlavně člověka. „Oslovil mě kdysi na pokračování Příběhů pátera Knoxe ve chvíli, kdy jsem měla hrát hlavní roli profesorky v Životě na zámku. Byli jsme tehdy už v plných přípravách, když mě přemlouval, protože hlavní dřívější protagonistka Zlata Adamovská otěhotněla a ČT byla bezmocná,“ zavzpomínala Havlová na sociální síti, kam přiložila i archivní snímek z natáčení.

„Nevím, proč jsem se nakonec laskavým a hodným režisérem nechala přemluvit a této nabídce dala přednost. Stálo mě to zbytečný stres a točila Knoxe nerada. Navíc mou hlavní hrdinku profesorky v Životě na zámku nakonec hrála s mnou vytipovaným obsazením Kateřina Macháčková. Já jsem stihla pouze epizodku, spíš jako maskot seriálu pro štěstí,“ prozradila. Zároveň prozradila, že se velmi těší na filmy Dušana Kleina, které budou zařazeny do vysílání, některé totiž zatím neviděla.

Ač původně rodina Dušana Kleina plánovala neveřejné rozloučení, nakonec své rozhodnutí přehodnotili. Rozloučení se slavným režisérem tak proběhne 21. ledna ve velké síni strašnického krematoria.

Video: Zemřel Dušan Klein. A Adamcová o vztahu se synem Escobara

Video
Video se připravuje ...

Zemřel Dušan Klein. A Adamcová o vztahu se synem Escobara Bára Horáková

Fotogalerie
49 fotografií