Nové otázky v autoškolách: Uchazeči o řidičský průkaz budou poprvé řešit i videa

Vozidlo autoškoly. Foto: Autoškola HoráznýVozidlo autoškoly. Foto: Autoškola Horázný

Nové otázky se objeví v testech 13. února, sada pro začátek obsahuje 35 textových otázek a 3 video otázky.

Ministerstvo dopravy, Asociace autoškol a policie představily tento týden novou sadu otázek pro uchazeče o řidičské oprávnění. Zaměřují se především na řešení situací na křižovatkách či za snížené viditelnosti. Novinkou jsou videa, která budou v testech použita vůbec poprvé.

Podle ministra dopravy Martina Kupky se nové otázky objeví v testech 13. února. Nová sada obsahuje 35 textových otázek a 3 video otázky. Nových otázek i videí bude podle ministra přibývat. Zájemci se s novinkami mohou seznámit a vyzkoušet si je na webu noveotazky.cz.

„Naším cílem je takzvaný VZOR, tedy Vzdělaný-Zdatný-Odpovědný-Řidič, který má znalosti, ovládá vozidlo a uvědomuje si důsledky svého chování. Jsem přesvědčen o tom, že balík nových otázek nás k tomuto cíli u těch, kteří s řízením teprve začínají, zase o trochu posune,“ doplnil Kupka.

Teoretické zkoušky žadatelů o řidičská oprávnění probíhají na počítačích v 206 obcích s rozšířenou působností. Testy skládají žadatelé on-line v systému ministerstva dopravy. Každý žadatel je musí úspěšně absolvovat, aby mohl pokračovat v praktické části zkoušky.

S testovými otázkami ke zkouškám v autoškole se ročně setká až 120 tisíc zájemců o řidičské oprávnění.

Tagy autoškoly Ministerstvo dopravy
63 komentářů