V USA startuje nová aerolinka, začne létat se 27 let starými Boeingy 757

Boeing 757-200 společnosti North Pacific Airways. Foto: NPABoeing 757-200 společnosti North Pacific Airways. Foto: NPA

Firma chce u letů mezi USA a Asií využít modelu Icelandairu při spojení do Evropy.

Do leteckého byznysu ve Spojených státech amerických vstupuje nový dopravce. Společnost Northern Pacific Airways představila své první letadlo. Dopravce se sídlem v Anchorage na Aljašce chce využít podobný byznys model, jako má Icelandair: spojit dva kontinenty s mezipřistáním na severu.

Zatímco Icelandair spojuje Severní Ameriku s Evropou, Northern Pacific míří na spojení Severní Ameriky a Asie. Včera dopravce v kalifornském San Bernardinu představil první z devíti Boeingů 757-200, s kterými začne létat.

Plán dopravce počítá s lety z New Yorku, Los Angeles, San Francisca, Las Vegas a Orlanda v USA, v Asii pak se Soulem, Tokiem, Nagoyou a Osakou. Přesný termín startu zatím aerolinky neuvedly.

Aerolinky sází na starší letadla: první letoun v novém laku je z roku 1995, létal pro USAir. Létat má v konfiguraci pro 180 cestujících ve třech třídách.

Boeing 757-200 společnosti Northern Pacific Airways. Foto: NPABoeing 757-200 společnosti Northern Pacific Airways. Foto: NPABoeing 757-200 společnosti Northern Pacific Airways. Foto: NPA
Tagy North Pacific Airways
18 komentářů