Hlavní obsah

Mohutná exploze v Ghaně srovnala se zemí stovky domů, 17 mrtvých

• Aktualizováno

Exploze u města Bogoso na západě Ghany srovnala se zemí stovky domů a připravila o život 17 lidí. Dalších 59 je zraněných, uvedla agentura AFP podle níž výbuch zapříčinila srážka motocyklu s nákladním autem, které převáželo výbušniny do zlatého dolu.

Článek

Exploze nastala ve čtvrtek kolem poledne nedaleko města Bogoso. Zástupce šéfa úřadu pro řešení katastrof Seji Saji Amedonu už dříve uvedl, že exploze zničila na 500 domů.

Na videích, která zveřejnila místní média, je vidět doutnající místo výbuchu a trosky domů, popsala Reuters.

Ve zdravotnických zařízeních je ošetřováno 42 lidí, někteří z nich jsou v kritickém stavu, upřesnil ministr informací Kojo Oppong-Nkrumah.

„Veřejnosti bylo doporučeno, aby se v zájmu své bezpečnosti přesunula z oblasti do okolních měst,” uvedla policie a dodala, že nedaleká města úřady požádaly, aby přeživším zpřístupnila veřejná místa včetně školních tříd a kostelů.

Ghanský prezident Nana Akufo-Addo oznámil, že na místě neštěstí mezi městy Bogoso a Bawdie, pomáhá také armáda. „Je to skutečně tragická událost a jménem vlády vyjadřuji hlubokou soustrast rodinám zesnulých,” uvedla hlava státu

Reklama

Výběr článků

Načítám