Hlavní obsah

Krejčíková - Ostapenková 2:6, 6:4, 6:4Česká tenisová jednička je na Australian Open v osmifinále! Vyzve rozjetou Azarenkovou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Parádní obrat předvedla Barbora Krejčíková na grandslamovém Australian Open! Česká tenisová jednička a turnajová čtyřka otočila vývoj utkání s Jelenou Ostapenkovou, Lotyšku porazila 2:6, 6:4, 6:4 a v boji o čtvrtfinále se utká s bývalou královnou světového žebříčku WTA Běloruskou Victorií Azarenkovou.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Barbora Krejčíková postoupila do osmifinále Australian Open.Video: sntv

 
Článek

Krejčíková se v duelu šampionek Roland Garros set a půl trápila pod palbou úderů Ostapenkové. Často chybovala z forhendu, který trefovala nečistě, a nedokázala proměňovat brejkboly. V prvním setu přišla o podání dvakrát, ve druhém znovu a prohrávala už 1:3.

Dokázala se ale zvednout, poprvé vzala Lotyšce podání na 2:3, poté znovu čistou hrou v deváté hře a druhou sadu dopodávala. V rozhodujícím setu Krejčíková rozhodla brejkem hned v prvním gamu a zápas ukončila po dvou hodinách a deseti minutách při třetím mečbolu.

"Byl to těžký, náročný zápas a musela jsem si sáhnout na dno sil. Jsem na sebe pyšná a jsem nadšená, že jsem v sobě objevila bojovného ducha. Je snem každého zahrát si na tomhle skvělém kurtu Roda Lavera a neodešla bych bez boje," řekla Krejčíková na kurtu.

Krejčíková si postupem do čtvrtého kola vylepšila maximum ve dvouhře v Melbourne. Příště se utká s dvojnásobnou šampionkou turnaje z let 2012 a 2013 Azarenkovou. S bývalou světovou jedničkou se utkala jednou a předloni na turnaji v Ostravě prohrála ve třech setech.

Australian Open v Melbourne (tvrdý povrch, dotace 75 milionů australských dolarů):
Ženy:
Dvouhra - 3. kolo:
Krejčíková (4-ČR) - Ostapenková (26-Lot.) 2:6, 6:4, 6:4.
Čtyřhra - 2. kolo:
Danilinová, Haddadová Maiaová (Kaz./Braz.) - Martincová, Vondroušová (ČR) 4:6, 6:3, 6:2.
Smíšená čtyřhra - 1. kolo:
Kičenoková, Gonzalez (Ukr./Mex.) - Siniaková, Macháč (ČR) 7:5, 4:6, 10:7.
Výsledky dalších zápasů na Australian Open najdete zde.

Reklama

Související témata: