Vondroušová ti ukáže dveře, předpovídá Sabalenkové expert. Vyrobila už 70 dvojchyb

Miroslav Harnoch Miroslav Harnoch
21. 1. 2022 19:53
Na začátku roku se běloruská tenistka Aryna Sabalenková trápí s tím, jak dostat při podání vůbec míček do hry. Během čtyř zápasů sezony vyrobila celkem 70 dvojchyb. A teď světovou dvojku čeká ve třetím kole grandslamového Australian Open výzva v podobě Markéty Vondroušové.
Tennis - Australian Open - Melbourne Park, Melbourne, Australia - January 20, 2022 Belarus' Aryna Sabalenka reacts during her second round match against China's Xinyu Wan
Tennis - Australian Open - Melbourne Park, Melbourne, Australia - January 20, 2022 Belarus' Aryna Sabalenka reacts during her second round match against China's Xinyu Wan | Foto: Reuters

Běloruská ranařka je jednou z těch, od kterých se letos očekává, že dosáhnou na první grandslamový vavřín. Skvělou loňskou formou doputovala až na druhé místo v žebříčku, a pokud by Bartyová na domácím podniku velké čtyřky klopýtla, může se Sabalenková klidně posadit na trůn už v Melbourne.

Jenže ouha, na začátku roku to u ní nějak skřípe. Odehrála čtyři zápasy a vyhrála jen dva, právě ty na Australian Open. Hráčka - dříve známá pro své dělovky ze servisu i z forhendu - úplně vypadla z rytmu a kupí dvojchybu za dvojchybou. Od začátku roku jich má podle oficiálních statistik 70.

Na Australanku Storm Sandersovou a Číňanku Wang Sin-jü to v Melbourne zatím stačilo, ale pokaždé to bylo až po třísetové bitvě. A teď ji čeká ve třetím kole úvodního grandslamu Češka Markéta Vondroušová.

"Běloruska působí dojmem, že už ani neví, jak podávat. Proti Vondroušové bude muset něco změnit, protože ta jí jinak ukáže dveře," napsal na Twitter renomovaný francouzský tenisový reportér Eric Salliot.

Pravdou je, že Vondroušové před třetím kolem věří i sázkové kanceláře. "Vím, že mě nečeká nic snadného. Je to těžká soupeřka, už s ní mám něco odehráno," prohlásila sama Sabalenková.

Vzájemná bilance je vyrovnaná: 2:2 na zápasy. V lepší formě je však podle výsledků opravdu česká levačka. Po boku Terezy Martincové se jí v Austrálii daří i v deblu, v Adelaide dokonce došly až do finále, na grandslamu vyřadily turnajové sedmičky a vypadly až v boji o osmifinále, takže celkově se cítí dobře naladěná.

"Je to super, s Terkou jsme dobré kamarádky, chodíme se i podporovat na singlové zápasy. Jsem tady jen s trenérem Honzou Mertlem, takže každá další podpora je skvělá," citoval českou hráčku Tenisový svět.

Sabalenková tak má před sobotním zápasem o čem přemýšlet. "Na druhou stranu už mám hodně zkušeností s tím, jak zvládnout zápasy, i když mi úplně odejde servis. Ještě mám i další údery," upozornila Běloruska.

 

Právě se děje

Další zprávy