Trendy
Výměna manželek 2024 válka na Ukrajině Survivor 2024 Kate Middleton

Záhada domu mafiána Antonína Běly: Jak vypadá opravdové sídlo bosse z Devadesátek

Devadesátky: Jak vypadá sídlo bosse Antonína Běly
Zdroj: Česká televize, publikováno se souhlasem
+ Další 3 fotografie
EXTRA EXKLUZIVNĚ

Pozorní diváci seriálu Devadesátky si mohli všimnout, že když vyšetřovatelé poprvé přijdou za představitelem Antonína Běly, bydlel ve velmi výrazné stavbě, jejíž architektura byla esencí devadesátek. Původní Bělův dům v Úvalech u Prahy ale vypadá docela jinak. Redakce eXtra.cz se rozhodla zajímavou seriálovou stavbu najít a srovnat ji s opravdovým domem bývalého krále podsvětí.

Původní Bělův dům, který boss podsvětí se svou početnou rodinou a některými kumpány obýval v Úvalech u Prahy, nemůže být od jeho seriálové vily odlišnější. Stavení v Úvalech vypadá jako typický rodinný dům z poloviny devadesátých let, místy pobitý dřevem a s hrubou omítkou. Z ostatních domů v okolí pak rozhodně nevyčnívá. Jediné, co je oproti sousedním stavbám odlišné, jsou zamřížovaná kompletně všechna okna a dveře. Podle místních se však mříže na oknech objevily až dlouho po smrti Antonína Běly, když jeho exmanželka žila v domě sama.

Budova, kterou Česká televize použila v seriálu Devadesátky, je ovšem úplně jiná káva. Honosná bílá stavba má několik podlaží, je otevřená do obrovského pozemku a spíše než typickou devadesátkovou dvougenerační stavbu připomíná luxusní vilu odněkud z Jadranu. Pětipatrová budova přetéká luxusem, o kterém si Běla mohl nechat jen zdát. Italský mramor, bílé interiéry i exteriéry nebo fontánka na zahradě jsou prostě svědky doby, ve které dům vznikl.

Dům je na prodej

Budova je navíc na prodej, její cena ale není v nabídce upřesněná. "Toto rozsáhlé sídlo lze využít k prestižnímu a příjemnému rodinnému bydlení v místě s plnou občanskou vybaveností, s rychlým přístupem na Pražský okruh a krátkou dojezdovou vzdáleností do centra města, " píše se v inzerátu realitní kanceláře. My doplňujeme, že i jako mafiánský boss si můžete z domu udělat velmi praktické sídlo. Seriálovému Bělovi slušelo náramně.

Proč si vůbec pravý Antonín Běla nežil v podobném luxusu? Těžko říci, s jeho prostředky by si něco podobného dovolit rozhodně mohl. Možná nechtěl jen na své bohatství a moc upozorňovat tak, jako to dělali jiní. Jonák v luxusním mercedesu s polonahými prostitutkami na Václaváku, Mrázek se svým obrovským obytným areálem v sousedním Českém Brodě. Ať však již na sebe upozorňovali či nikoli, všechny potkal podobný osud. Slovy protagonistů i opravdových postaviček tehdejšího dění: "Byla to divoká doba."

Co dělat při jaderné havárii: Základní rada zní schovej se a zůstaň v kontaktu, říká Dana Drábová

Související články

Další články

Nejnovější kauzy