Trendy
Výměna manželek 2024 válka na Ukrajině Survivor 2024 Kate Middleton

Obviňovaný Pavel Trávníček a DO-RE-MI: Manželka ho tam zaujala v jejích 16 letech

Pavel s Monikou na oficiálním  představování finalistů Muže roku.
Zdroj: Martin Procházka / eXtra.cz
+ Další 3 fotografie

V případu herce Pavla Trávníčka (71) v poslední době vycházejí na světlo nová a nová svědectví žen, které tvrdí, že je měl před zhruba dvaceti lety v rozpuku jejich mládí sexuálně obtěžovat během pauz natáčení pořadu DO-RE-MI, který tehdy moderoval pro TV Nova. Paradoxní je, že i se svou nynější ženou Monikou (36), tehdy šestnáctiletou, se Trávníček seznámil právě tam.

Pavel Trávníček: Obvinění se množí

Někdejší dívky, které se ozvaly redakci eXtra.cz, ale i serveru Seznam Zprávy, vypovídají velmi podobně: buď měly být podle svých slov zneužity přímo během pauzy v natáčení pěvecké show DO-RE-MI, nebo, v případě první domnělé oběti Věry, se mělo jednat o šatnu herce Pavla Trávníčka v Barrandovských ateliérech, kde dívka shodou okolností natáčela pro pořad Tele Tele. Právě tam měl herec zázemí pro své vlastní natáčení.

„Když jsem četla, jaké věci té Věře říkal, jestli jí už rostou chloupky nebo co, vybavilo se mi, jak mi řekl ‚Co to tady máme za prsíčka?‘ nebo něco takového naprosto slizkého. V tu chvíli ale někdo zaklepal a vešla kostymérka. Chtěla po něm sako z natáčení, asi aby ho uklidila. Já jsem v tu chvíli řekla: ‚Promiňte, to bude asi nějaký omyl‘, a utekla jsem,“ citují Petru Seznam Zprávy.

Monika Trávníčková: Seznámili se, když jí bylo 16

Zajímavé je, že DO-RE-MI, které se přímo či nepřímo mělo stát osudným již několika ženám, mělo velký vliv i na další – stále ještě hercovu manželku Moniku Trávníčkovou.

Ta si oblíbeného prince z Tří oříšků pro Popelku vzala po jedenáctiletém vztahu v roce 2015 v Letohrádku sv. Vojtěcha v Počátkách. Pár se ale seznámil už v roce 2003 právě během soutěže DO-RE-MI.

„Monika přišla zpívat a zazpívala. Protože byla mladičká, měla červené vlasy, byla strašně in, ale byla i sympatická a taková nebojácná, což se mi na ní líbilo, a působila sebejistě,“ vzpomínal před časem pro iDnes Trávníček.

Trávníček se mi líbil, vzpomíná manželka

„Známe se hodně dlouho. Potkali jsme se v roce 2003 na jedné televizní stanici. Přihlásila jsem se do jedné soutěže, protože se mi tehdy pan Trávníček líbil. Tak jsem tam šla jako malá holka, snažila jsem se zpívat. Vůbec si mě ale nevšímal,“ vysvětlovala zase Monika Trávníčková v pořadu Jana Čenského My dva a čas Dvojky Českého Rozhlasu.

Pokud by byla pravda to, co dnes tvrdí trojice žen, jež ukazují prstem na Trávníčka jako na sexuálního agresora, měla by jeho paní diametrálně odlišnou zkušenost.

Pomoc obětem sexuálního násilí

Pokud jste se stali obětí sexuálního násilí a nevíte, co a jak dělat, zavolejte na nově zavedenou informační linku. 

Poradenství a podporu poskytuje zatím čtyři hodiny týdně, a to vždy v úterý od 17:00 do 19:00 a ve čtvrtek od 19:00 do 21:00. Linka má číslo 777 012 555.

Zaujala školní aktovkou

„Já tam řešil nějaké provozně-technické problémy,“ utrousil do toho Trávníček, což v době padlých obvinění může v leckom vyvolávat hořké asociace.

„Později jsem herce vyhledala v Prostějově na zájezdu. Já mu říkala, že jsem ta holčička, co u něj zpívala. Předali jsme si kontakt, protože jsem se už angažovala a pro obec jsem pořádala kulturní akce,“ vzpomínala Trávníčková, dříve Fialková. Herce mohla zaujmout už jen tím, že se do divadla přiřítila i se školní aktovkou na zádech.

„Později jsme se potkali v Praze. Pavel sháněl šikovnou manažerku do svého divadla. Tak jsem si řekla: Proč ne? a z práce vznikl krásný vztah,“ rozplývala se žena herce.

Výzva údajným obětem a reakce herce

Některé jiné ženy se ale rozhodně nerozplývají a vyzývají případné další oběti, aby se nebály ozvat, pokud mají stejnou zkušenost.

Pavel Trávníček prostřednictvím svého právního zástupce od prvního dne veškerá obvinění odmítá s tím, že se ničeho nekalého nedopustil, a sdělil, že se bude o svou pověst soudit.


Co dělat při jaderné havárii: Základní rada zní schovej se a zůstaň v kontaktu, říká Dana Drábová

Související články

Další články

Nejnovější kauzy