Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

První díl seriálu o hubnutí: Procházka se psem může být efektivnější než fitness centrum

První část z dvanáctidílného seriálu Hubnutí: pokud s redukcí hmotnosti teprve začínáte, nastavte si reálné cíle a začněte pomalu.

Tento text pro vás načetl robotický hlas. Pokud najdete chybu ve výslovnosti, dejte nám prosím vědět. Audioverze článků můžete poslouchat v rámci klubového předplatného. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Upgradujte své předplatné. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Předplaťte si ho také.

Slovenský Denník N připravil dvanáctidílný seriál s názvem Hubnutí. Projekt je univerzálním návodem pro rekreační sportovce a běžné lidi, kteří by rádi shodili pár kilo, naučili se správné návyky a dosáhli lepších výsledků.

I když budeme primárně mluvit o hubnutí, rady a doporučení odborníků budou většinou univerzální a mohou pomoct i těm, kteří se zajímají o principy vyvážené stravy a pravidelného pohybu. A těm, kteří s hubnutím chtějí teprve začít, pomůžeme zorientovat se ve spleti internetových bludů a zaručených diet.

Proč se seriálem začínáme právě teď? V části společnosti stále existuje mylná představa, že přibraná kila po svátcích vyřeší hladovění, drastické nízkokalorické diety nebo permanentka do fitness centra. Známe i případy, kdy si člověk upraví stravu sám, začne aktivně sportovat v domácím prostředí a spoléhá na videa internetových šarlatánů.

„Internet je plný nereálných cílů na úrovni fantasmagorie. Realitou je ale jedinec, který neumí sedět na židli. Jemu musíme ukázat, co má dělat, a zlepšit mu kvalitu života,“ vysvětluje kondiční a silový trenér Tomáš Mihalík.

Takový příběh často končí frustrací z neuspokojivých výsledků, návratem ke špatným návykům a v horším případě

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Hubnutí

V tomto okamžiku nejčtenější